Katolibanski mitingi po Sloveniji

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.441
3.827
113
davorinm.wordpress.com
ksz...

294344_10150289329608067_721868066_8179910_1134618305_n.jpg

aplauz.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Da je naslov v tej temi točen, potrjujejo tudi nedavne Rodetove grožnje po katolibanizaciji Slovenije.

http://www.rtvslo.si/slovenija...politiki/267012

Citat:
"Biti navzoč v svetu medijev in vplivom v šolstvu"
Danes pa po Rodetovih besedah v političnih krogih prevladuje moralni relativizem, ki je pogosto prav nasproten krščanstvu. " To stanje jasno narekuje potrebo po novem političnem rodu, po katoliškem laikatu, ki bo sposoben braniti vrednote krščanske civilizacije v politični areni, se soočati s pozicijami neverujočih na področju kulture, biti navzoč v svetu medijev in vplivom v šolstvu ," je dejal.

Sicer pa tudi Cerkev potrebuje najprej notranjo prenovo, potem pa se mora lotiti nove evangelizacije slovenskega naroda, je prepričan, saj lahko po njegovih besedah verni Slovenci čutijo zaskrbljenost glede svoje vere v Kristusa v že globoko poganski Evropi. Odgovor vidi Rode v odločnem prizadevanju "za šolo, ki bo vzgajala za temeljne vrednote slovenstva in krščanstva. V tem smislu nam bo Slomšek vedno svetel zgled in vir trajnega navdiha".

Po moje bi ga morali aretirati.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Dobrih deset let nazaj bi take izjave bile resno obravnavane in zaskrbljujoče.

Danes smo pa postali že tako navajeni na to, da nam je postalo samoumevno in bi kritika takega nastopa izzvenela zelo nestrpno, večina bi se čudila kritikoam, saj Rode ja ni rekel nič takega ...
Časi izpred 2. sv. vojne se nam približujejo še hitreje kot sem mislil še par let nazaj.

I

Izbrisan uporabnik #488

V Nemčiji je tedaj bila velika gospodarska kriza in našel se je uspešen in sposoben politik, ki je bil pred tem v navzkrižju z oblastjo, zaprt, napisal knjigo.

Bi rekel, da so tukaj neke vzporednice
smile-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.586
5.171
113
Mislim, da pediater ni mislil tega. Pred drugo svetovno vojno je bila v Sloveniji katoliška politika izredno močna, komunisti pa so bili najprej nepomembni, potem pa prepovedani. Pravi levičar se boji, da bi se spet pojavil kak Korošec...

KKK

Pripravnik
18. maj 2009
897
0
16
Korošec je bil vodja stranke, tretje največje v jugoslaviji, se mi zdi, ki je bil v vladi, ki je podpisala pakt s Hitlerjem. Bil je torej za iztrebljanje židov, servilno služenje nacistom in izgubo narodne identitete.

Tako preprosto. Katoliban pač v domačem žargonu ki je imel priložnost in možnosti, da je pokazal prave barve, in je na koncu postal narodni izdajalec.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kdo je Korošec?
Evo vam posledice.
45 let smo se učili zgodovino samo od 41-45. Sedaj se je učimo pa samo od 45-90. Na katolicizem med obema vojnama, ki se nam spet približuje pa nihče ne opozarja ali ga omenja.
korošec

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.586
5.171
113
Citat:
Uporabnik KKK pravi:
Korošec je bil vodja stranke, tretje največje v jugoslaviji, se mi zdi, ki je bil v vladi, ki je podpisala pakt s Hitlerjem.
Preveri, kdaj je Korošec umrl in kdaj je bil podpisan pakt z Hitlerjem. Potem pa piši neumnosti.
Meni se vseeno zdi, da smo se tudi v stari Jugi v šoli učili o Korošcu in to ne z negativnim prizvokom. Razen v toliko, da je bila KPJ takrat prepovedana.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kdo je Korošec?
Korošec je tisti krivec, ki je Slovence po razpadu avstroogrske spravil v Jugoslavijo, znan pa je tudi po svoji radodarnosti poklanjanja tedanjega državnega premoženja RKC.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kdo je Korošec?

To je tisti stric, ki je RKC podaril gozdove, katere je prej prodala jeseniškim fužinarjem, ti pa so jo prodali avstrijskemu ministrstvu za kmetijstvo.