Kampiranje in šotori.

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
Aja, zapelte se enkrat do Decathlona v BTC. Se mi zdi da ni noben problem tam z zaposlenimi enga v luft vržt da se odpre in ga potem pospravit.

nevtralec

Pripravnik
6. jan 2014
62
4
8
Tut to smo že razmišljali ja.. 99% ga bomo kupili, ampak bomo šli še za ziher zadevo sprobat
smile-1.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Takole. Moje mnenje (na podlagi tega kar sem videl po kampih).
Šotorska prikolica ni ne prava prikolica niti šotor, je nekje vmes.
Plusi:
- da imaš pač prikolico in precej več prostora za robo, ki jo običajno vlačimo na kampiranje
- imaš zelo solidna ležišča (postelje) dvignjene od tal, se pravi si na suhem ne glede na vreme.
- Ker je zložena precej majhna, je za vožnjo neproblematična in ni težav niti v vetru
Minusi:
- vso potrebno robo še vedno trogaš v nekih boksih, potovalkah, skratka ne moreš napakirat oblačil, hrane, hladilnika (!) že pred odhodom od doma in ostane tako do konca potepanja
- hitrost postavljanja ni ravno taka bi si želel (ali kot izgleda na Youtube-u), še vedno je treba kar nekaj klinov, v živo sem zadevo večrat videl, zna kar trajat.

Zdaj če bi s prikolo rad potoval in se večkrat prestavil, pomoje ni ravno optimalno, je klasična kamp prikola mnogo bolj praktična.
Če kamp prikola vseeno ne pride v poštev bodisi zaradi prostora (hrambe), zaradi vlečnega vozila ali česarkoli pač že (enim se enostavno zdi to prevelika gajba za kamorkoli trogat), bi resno razmišljal o klasični tovorni prikolici (lahko s cerado, magari s povišano) in spodobni kamp opremi, predvsem pa o kvalitetnem šotoru z integriranim dnom (magari napihljiv, recimo frend ima napihljivega Robensa za slabega jurja, avion od šotora) in dobrimi ležišči. Prikola s povišano cerado + šotor ni šans da te pride več kot 2000€, vse novo.
Če se dobro organiziraš, lahko v tovorni prikolici poskrbiš tudi za nekaj organizacije in nimaš vse povprek nametano itd itd.
Če je plan 1x letno za 14 dni "na morje" bi misel na šotorsko prikolico tako ali tako opustil. Verjemi, se ne splača.
Preostanejo ti skoraj vse prednosti "brakice", s tem da si par jurjev cenejši, za preostali del leta imaš pa potem še tovorno prikolo, kar tudi ni za zanemarit.
Dodam lahko še, da je ena velika jeba, če moraš "brakico" postavljat v dežju. Pri kamp prikoli je malo manjši problem, pri kamperju pa še manjši.
Evo, še malo za sline cedit: http://siol.net/avtomoto/testi/test-camp-let-classic-platnena-pocitniska-rezidenca-na-kolesih-422404

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Za 2 osebi imaš pri tej še preveč placa. Obstaja tudi taka s samo enim ležiščem in nižjo ceno, recimo Raclet Solena.

Lahko pa preveriš še Trigano Odysee, je tudi precej dobra zadeva za okoli 6k

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.293
23
38
Murska republika
šotorska prikolica Comanche Montana Explorer mi je všeč zaradi enostavnosti postavtve in tudi kvalitete samega nateriala-šotorsko platno in ohišje prikolice, nič me ne moti da je ležišče ločeno se bolj naspiš in tudi lažje ležiš, vprašanje se poraja samo pri ceni ki je ko se pri teh modelih spodobi-zasoljeno.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Če kamp prikola vseeno ne pride v poštev bodisi zaradi prostora (hrambe), zaradi vlečnega vozila ali česarkoli pač že (enim se enostavno zdi to prevelika gajba za kamorkoli trogat), bi resno razmišljal o klasični tovorni prikolici (lahko s cerado, magari s povišano) in spodobni kamp opremi, predvsem pa o kvalitetnem šotoru z integriranim dnom (magari napihljiv, recimo frend ima napihljivega Robensa za slabega jurja, avion od šotora) in dobrimi ležišči.
Evo, tik pred dopustom.... Na stari kamp prikoli sem v torek opazil težavo in ni cajta za popravilo tik pred zdajci.
frown-1.gif

Gremo s šotorom in tovorno prikolo s cerado.
Bom poročal kako je šlo.

jello

Guru
22. sep 2008
10.127
3.871
113
zmaga.gif

Pred enim mesecem sem še basal vse v avto (v Tourana + kufer sem zbasal: 45l hladilnik, 5kg jeklenko, 60cm kuhalnik, 5 stolov, 2 ležalnika, 140cm mizo, 120cm kuhinjo, šotor za 6 oseb, 3x3 meduzo, 3x4 tepih, 2 samonapihljivi blazini, 2 jogija za napihnit, 4 spalke, 120cm omarico, otroško posteljico + jogi, 70l kovček in ostalo opremo za kampiranje in kopanje, + 4 kolesa in poganjalec na kljuko. Ne, žena ni imela kastrole s filanimi paprikami v naročju in ja, otroke in stvari v prtljažniku je ločila mreža.

Prejšnji teden sem vse našteto lepo naložil v tovorno prikolico (dvojne stranice (75cm) + ravna ponjava). Avto je bil skoraj prazen, poraba pa liter manjša, ker sem namesto 130-150 vozil 100-120.

Za naslednje leto moram izumit še dve prečki nad cerado, da bicikle na prikolico nataknem.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.867
-381
113
kzs

a kdo ve kam bi dal spucat šotor? smola pa prah... doma nekako nimam primernega prostora da bi to lahko opravil v miru in kvalitetno...

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Evo, pod črto. Gre tudi s tovorno prikolo in šotorom ampak..... ni to glih to. Še posebej ko nabašeš slabo vreme. Govorim seveda o postavljajnu in podiranju. Pa s cotami in piskri je malo bolj po cigansko. Pa ko se za kak dan ali dva parkiraš, se malo več zamudiš da pospraviš šaro. S pravo kamp prikolo si praktično vedno (lahko) v nizkem štartu. Za 14 dni na enem mestu je pa tale varianta s tovorno prikolo s cerado in navlako topšit
zmaga.gif
Naredili cca. 2600 km, poraba povprečno slabih 7,5 litrov na 100 km kar je pomoje odlično.
Ena iz mejnega pasu med BiH in Črno Goro (Klobuk):

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
A si zrihtu prikolo?
Haha, ne še, sem komi domu pršu. Bom ta teden. Sem pa v soboto govoril z enim Italijanom v kampu (je mel eno restavrirano iz fiberglass-a letnik '80 - huda k' pajk, nekaj podobnega pripeti sliki) in je poznal zadevo. Gre za torzijo, običajno odleti oz, se zruka vpetje med nihajno roko in torzijo (fedrom), bom vsekakor najprej pogledal kako in kaj, potem pa ali sanacija ali pa menjava.

ca91dad3e04ad3297368c6c9761ffcb5.jpg

Nazadnje urejeno:

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Jaz imam eno vprasanje. Glede na porast elektricnih pripomockov, ki jih s sabo vlacim na dopust, sem zacel razmisljati, da bi zacel v kampih uporabljati elektriko (do zdaj nisem nikoli jemal elektricnega prikljucka) za polnjenje vseh baterij, posledicno bi lahko tudi kuhal na elektriko. Zato sem si zacel ogledovat razne prenosne indukcije oz. steklokeramicne plosce....neke cheap variante za dopust. Kolikor sem zasledil imajo naceloma moc okol 1500-2000W .... potem pa opazim, da so po kampih varovalke med 4 in 6 amperi....kar je precej svoh. Se sploh da kuhat na tako svoh varovalkah.....6A naj bi preneslo po racunici cca 1300W. Kake imate vi izkusnje? Se da kuhat na steklokeramicni? Ali sem samo jaz naletel na kampe s tako svoh varovalkami? Ali pa sploh ni problema glede varovalk?

Hvala

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Meni je letos od treh kampov v dveh metalo ven varovalko pri kuhanju na indukcijski plošči na normalni moči, zato je bil v uporabi plinski kuhalnik, ki je precej hitrejši, kot indukcija na nižji moči. Je pa brez težav na istih varovalkah delal manjši kalorifer.