Kampiranje in šotori.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Seveda preživijo. Če jih uspeš zabit do konca v tla, kar pa je, torej na hrvaškem kjer večina ljudi kampira, lahko velik izziv in večinoma dokaj nemogoče. Sploh pri teksturi tal, na pol zabit klin med neurjem (voda) bo spustil.

Odvodnjavanje k sreči ni popularno, si predstavljaš, kaj bi ljudje naredili v enem letu s kampom, če bi vsak kopal jarke okoli šotora? Saj ne rečem, če se pripravlja k nevihti, tudi jaz naredim kak kanal, da mi ravno s cesta ne teče pod šotor, a tudi to smo že preživeli na suhem
grin1.gif

Dejstvo je, da vsak zna postavit šotor za lepo vreme, za dež pa... pa tudi, večina poceni šotorov je primernih le za lepo vreme...

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Citat:
Dejstvo je, da vsak zna postavit šotor za lepo vreme, za dež pa... pa tudi, večina poceni šotorov je primernih le za lepo vreme...

Problem nastane, ko tudi ornk šotori ne zdržijo
grin1.gif

Drugače pa danes imajo vsi malo boljši šotori že dno všito, tako da do vdora vode iz tal skorajda ne pride. Drugo so pa šivi in zadrge...

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Ma daj, kempiranje je že dolgo daleč od poceni špasa. V Puli plačaš za prikolico in 4 osebe jebenih 50€ na dan. Za tak denar imaš že apartma in to prvi red do mora. Da ne omenim, da hočejo za psa 5,4€ na dan. Ga sploh ne prijavim več. Saj, če bi bila moja prikolica bi že davno končala v drugih rokah.

Odgovarjam na star post, pa vseeno. To je zato, ker poznate samo kampiranje v hrčkolandu. Če rabite sonce - Grčija, Španija, če pa ni pogoj pa vzhod (H - SK - PL - LT - LV - EST), sever Skandinavija s Finsko. Je res, transport, ki pa hitro pride nazaj v obliki normalne cene kampiranja. Morje, jezera, planine, kar si želite.
Dodajam,da Hrčkoland ni samo od Savudrije do Pule, Krk, Cres/Lošinj, Pag in Rab.
Predvsem pa, ko se začnemo menit o prvem, drugem,....... redu do morja - to ni nikakršen dopust ampak jebeni BTC ob razprodajah. Enim to paše jbg
smile-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Ma daj, kempiranje je že dolgo daleč od poceni špasa. V Puli plačaš za prikolico in 4 osebe jebenih 50€ na dan. Za tak denar imaš že apartma in to prvi red do mora. Da ne omenim, da hočejo za psa 5,4€ na dan. Ga sploh ne prijavim več. Saj, če bi bila moja prikolica bi že davno končala v drugih rokah.

Odgovarjam na star post, pa vseeno. To je zato, ker poznate samo kampiranje v hrčkolandu. Če rabite sonce - Grčija, Španija, če pa ni pogoj pa vzhod (H - SK - PL - LT - LV - EST), sever Skandinavija s Finsko. Je res, transport, ki pa hitro pride nazaj v obliki normalne cene kampiranja. Morje, jezera, planine, kar si želite.
Dodajam,da Hrčkoland ni samo od Savudrije do Pule, Krk, Cres/Lošinj, Pag in Rab.
Predvsem pa, ko se začnemo menit o prvem, drugem,....... redu do morja - to ni nikakršen dopust ampak jebeni BTC ob razprodajah. Enim to paše jbg
smile-1.gif

Si ti že bil kdaj prvi red? Očitno ne, ker prvi red za mene pomeni tudi "privat" plažo.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Si ti že bil kdaj prvi red? Očitno ne, ker prvi red za mene pomeni tudi "privat" plažo.
"Očitno" maš kristalno kuglo in kar veš. V glavnem, bil ja. Ampak ne gre za to ali sem bil ali ne, gre za koncept.

Koncept prvi red do mora je za tebe gužva za popizdit? Ko maš na vsake 50 metrov eno bajto z 2 apartmajema?

Kamp pa je za tebe praznina? Ko si v stari baški na krku in na sami plaži ležiš 10. red do mora?

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:

Klini so dobri tudi navadni prilozeni. Ti pokazem teste kjer prezivijo veter s 120kmh? Samo pravilno jih je treba takticno postaviti kar vkljucjuje tudi odvodnjavanje terena. Kar mi je vedno zanimivo, da tega nihce ne dela. Se vidi, da se je kampiranje razsirilo na populacijo, ki to dela zato, ker je kul. Lopata, dolg nož, mačeta ali manjša sekira je in vedno bodo obvezna oprema kampiranja.

No, nekateri rabijo tudi klimo.

OK resno. Dandanes. Parcele ograjene, urejene, po tleh kamenje in pesek. Kaj bi ti tukaj kopal pa odvodnjaval? Kaj ti bo mačeta?
grin1.gif

Kampov, kjer smo to včasih delali je čedalje manj, pa tudi taki se bodo očitno slej ko prej moderniziral...

ne vem, v zasebnih kampih nisem spal ze 30 let. V cemu je potem čar kampiranja ce imas vse ponujeno pod usta. resno.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.867
-381
113
vsako tele ima svoje vesele. ti mas pac rad pristno kampiranje, drugim paše elektrika in kopalnica, tretjim pa celo klima...

prepricevat drugace mislece je pa brezveze...

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.293
23
38
Murska republika
Če mi bo namenjeno da se izvlečem iz te zdravstvene zagate ki me je kar resno zaznamovala bom verjetno z ženo nadaljeval letovanja v takih bolj priročnih zadevah, večji del opreme za kampiranje sem prodal in sedaj iščem način kako bom nadaljeval .

šotorska prikolica Comanche Montana Explorer
2455810-Montana_LXcencer.jpg

Priponke

• 2455810-Montana_LXcencer.jpg
    2455810-Montana_LXcencer.jpg
    122,1 KB · Ogledi: 370
Nazadnje urejeno:

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.293
23
38
Murska republika
Finančno je sicer zadeva draga vendar če računaš da ga lahko uporabljaš brez dodatnih vlaganj leta in leta se potem nekako strošek nabave povrne. nekje 6 tisoč eur je ta zadeva in če mi bo le uspelo nekako uskladiti finančno sliko bom jo verjetno nabavil ,za sebe druge opcije ne najdem.
2456025-prenos.jpg

Priponke

• 2456025-prenos.jpg
    2456025-prenos.jpg
    30 KB · Ogledi: 371
Nazadnje urejeno:

mickeycek

Fizikalc
2. jun 2011
234
59
28
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Opomba za kline: morajo biti masivni profili. Tisti prilozeni so za raznjice
Opomba za kladivo: vsaj 1kg. Za hrvasko nujno. Tudi 2kg izvedba je ok...
grin1.gif

Štrik in primerno kanto s pipico, da obesis na drevo, da lahko peres nujne stvari
smile-1.gif

Klini so dobri tudi navadni prilozeni. Ti pokazem teste kjer prezivijo veter s 120kmh? Samo pravilno jih je treba takticno postaviti kar vkljucjuje tudi odvodnjavanje terena. Kar mi je vedno zanimivo, da tega nihce ne dela. Se vidi, da se je kampiranje razsirilo na populacijo, ki to dela zato, ker je kul. Lopata, dolg nož, mačeta ali manjša sekira je in vedno bodo obvezna oprema kampiranja.

No, nekateri rabijo tudi klimo.

Ti navadni klini so (vsaj pri meni) se vsi zvili ob zabijanju v malo trši teren. Drugo leto pa sem kupil dolge žeblje v merkurju za 2€ pa so odlični, še v trd teren jih zabiješ brez problema.

jello

Guru
22. sep 2008
10.127
3.870
113
Če želiš tole uporabljat v evropi, potem rabiš še prikolico s katero boš to prikolico prevažal naokrog.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.505
1.100
113
To brako prikolico, ti bo uporabnik suzica prodal, ko bo prikolico kupil. Raje si kupi malo potovalno prikolico na tretjo tablico, boš imel manj dela na dopustu in boljšo streho nad glavo.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.677
9.474
113
Citat:
To brako prikolico, ti bo uporabnik suzica prodal, ko bo prikolico kupil. Raje si kupi malo potovalno prikolico na tretjo tablico, boš imel manj dela na dopustu in boljšo streho nad glavo.

S temle se strinjam. Za 6 jurčkov dobiš tako, da jo vikaš.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Meni osebno je campletka dosti boljša rešitev, če ne drugega ima platno, ki ni občutljivo na smolo...

suzica ima campletko, samo ne verjamem, da bo ceneje kot 6 jurjev, glede na to, da je nova
smile-1.gif