Kampiranje in šotori.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.745
1.535
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik tesfalar pravi:
Citat:
Uporabnik perofero pravi:Je pa meni to takšen užitek, da si cel dan pod borovci, da ne zamenjam za noben apartma. Sploh, ko imaš vso opremo in si že 'ulaufan'...
+1

@GrandFelix: tukaj

Jaz sem na 42,958824°N 17,113948°E (Vrbovica) za podoben denar in podobne (tudi vremenske) razmere
grin1.gif
Kalac je precej večji kamp (največji na Korčuli). Sicer pa urejen in senčen.

Kampiranje v velikih kampih prakticiramo le za tranzitne nočitve (1-2 noči). Seveda so tudi izjeme vseh sort (kakor pač trip in razmere narekujejo). Lani smo se npr. po nekaj dneh temperatur nad 42 stopinj, prestavili za nekaj 100km do kampa, kjer smo kljub senčnim parcelam najeli klimatizirano mobilno hiško. Kampiranje je kul, dokler ne trpiš (zaradi česarkoli).

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Jaz včasih čez avto, včasih tudi čez šotor napnem folijo, ki jo uporabljajo za zaščito prostorov ob pleslanju. Sicer zadeva malce šumi ponoči, ampak šotor in avto pa zaščiti pred nadležno smolo.....to uporabljam le v extremnih primerih če je smole res veliko.

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
ksz

Kako se lotit smole ki kaplja na šotor? Borovci so fajn za senco, za ostalo pa niti ne
grin1.gif

Gre z jedilnim oljem lepo dol, sicer pa sčasoma tudi sama odpade, če je dovolj dolgo izpostavljena soncu oz. vremenskim vplivom
evil.gif

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.293
23
38
Murska republika
Lahko tudi z terpentinom, topi eno in drug z oljem ki je bolj masno od omenjenega terpentina so možni poznejši madeži ki se jih teško spere.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Eh, obrisal bom kolkr bo šlo, flek naj zarad mene pa bo, sej nimam šotora za gledat
smile-1.gif
)
itak sem pa po tej sezoni razmišljal, da bi zamenjal za večjega...

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
ksz

Kako se lotit smole ki kaplja na šotor? Borovci so fajn za senco, za ostalo pa niti ne
grin1.gif

Vzemi (najcenejšo) PVC vrečko. Pri pospravljanju na tiste kapljice pritisni košček vrečke, toliko da pokrije. Ko se smola posuši, odpadejo tudi tisti plastični listki. Nikakor ne pospravljaj šotora s svežo smolo, sploh če ga ne bom doma takoj spet postavil in očistil. Lahko se ti sprime z blagom drugega dela šotora. V skrajnem primeru lahko pri ločevanju šotor tudi strgaš.
Prakticiram že precej let, nikoli težav.

DejanB

Pripravnik
19. apr 2013
54
0
6
Maribor
Sam omenjeno nesnago odstranjujem preprosto z razmaščevalcem (Meglio, Trim, ...) malo našpricaš ter počakaš par minut spereš z vodo ter postopek ponavljaš do popolne odstranitve. Za hitrejše odstranjevanje lahko tudi narahlo podrgneš s ščetko vendar ne premočno saj se mora smola razgraditi.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Ma daj, kempiranje je že dolgo daleč od poceni špasa. V Puli plačaš za prikolico in 4 osebe jebenih 50€ na dan. Za tak denar imaš že apartma in to prvi red do mora. Da ne omenim, da hočejo za psa 5,4€ na dan. Ga sploh ne prijavim več. Saj, če bi bila moja prikolica bi že davno končala v drugih rokah.
Sicer imaš v veliki meri prav, vendar se pridružujem ostalim ki kampiranja ne zamenjajo za noben apartma. S tem, da ne maram kampov tipa Straško, Solaris, Šimuni, Bi-village ipd. So sicer praviloma zelo veliki in poštimani u nulo (mesto v malem: štacune, igrala, animacije za mularijo, wifi, restavracije, ni-da-ni), temu primerne so tudi visoke cene, vendar to ni to. Idealen kamp zame je nekje v senci ob čisti vodi (reka ali morje) z relativno nikakvo infrastrukturo in brez "gedžetov" (elektrika, wifi, ...). Dobra družba povsem zadošča.
Pa tudi ko govorimo o cenah je pošteno primerjat primerljive reči (če kampiranje sploh lahko primerjaš z apartmajem). 50€ na dan v kampu je daleč od najcenejše variante, medtem ko je to pri apartmajih kar spodnja meja (grejo pa cene/dan za aprtmaje zlahka tudi preko 100€). V vsakem primeru pa se zadeva "ne splača". Splača se vzeti 14 dni dopusta in biti doma - po možnosti furat še kakšen post (da se ti telo prečisti) in piti samo vodo.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
No, recimo ja, 28€/dan za 4 osebe ni ravno nek strašen dnar se mi zdi. Vprašanje tudi če je treba za otroke plačati za "celo" osebo ali majo kake polovičke.

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Kaj pa če prijaviš samo eno osebo in spita dve notri? A v večjih kampih sploh kdo to preverja? Pač rečeš da so na obisku za en dan?
smile-1.gif

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Citat:
Uporabnik GrandFelix pravi:
Kaj pa če prijaviš samo eno osebo in spita dve notri? A v večjih kampih sploh kdo to preverja? Pač rečeš da so na obisku za en dan?
smile-1.gif
Ah daj no, kdo bo preverjal. Mogoče lahko preverjajo le, če hodiš noter ob kakih nočnih urah, ko majo čas, pa še edini si, sicer pa ne. No, pa če pride do kakega sranja, te sigurno povprašajo po prijavi.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
smile-1.gif
Lahko tudi divje kampiraš. Če te ne dobijo je povsem zastonj. Pa še avta ne registriraš in se voziš z najdenimi ali ukradenimi tablicami.
Pa na fuš greš delat pa maš zastonj vrtec.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
smile-1.gif
Lahko tudi divje kampiraš. Če te ne dobijo je povsem zastonj. Pa še avta ne registriraš in se voziš z najdenimi ali ukradenimi tablicami.
Pa na fuš greš delat pa maš zastonj vrtec.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

A sem rekel zastonj za vse?? Rekel sem samo, da bi bilo "malce ceneje"
smile-1.gif
Mislim pa, da jih to veliko dela. Ali se pač motim?

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
Citat:
Uporabnik Matjaz1974 pravi:
Citat:
smile-1.gif
Ah daj no, kdo bo preverjal. Mogoče lahko preverjajo le, če hodiš noter ob kakih nočnih urah, ko majo čas, pa še edini si, sicer pa ne. No, pa če pride do kakega sranja, te sigurno povprašajo po prijavi.

pač si tipičen primer balkanca..
v ameriki (najbrž tudi drugje) imaš veliko kampov kjer sploh ni recepcije...samo kasalc v katerega daš denar...in tam jim na misel ne pride da ne bi plačali oz da bi goljufali

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
A sem rekel zastonj za vse?? Rekel sem samo, da bi bilo "malce ceneje"
smile-1.gif
Mislim pa, da jih to veliko dela. Ali se pač motim?
Res marsikdo to počne. Pri mulariji je to še nekak razumljivo, pri kao odraslih pa ne glih. Balkan, kaj češ.