Kampiranje in šotori.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.293
23
38
Murska republika
SEzona se je šele dobro začela mene pa že ima da bi poizkusil slano vodo, kampiranje in vroče leto, zima je bila dolga in prav želim si nekaj kar bi mi pregnalo utrujenost in vlilo novih moči, ja bo verjetno kaj kmalu treba pregledat opremo za kampiranje ter dodati kaj novega.
spisek želja ni dolg nekaj pa bo potrebno spremeniti predvsem glede spanja čeprav sem lani kupil nove ležalne samonapihljive blazine so me razočarale, torej predvsem to kako bom letos bolje preživel nočni čas je v prvem planu.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.293
23
38
Murska republika
Kupil v JYSK, blazine same so kar kvalitetne Open Air--vendar nekako ne gre ležati na njih, bom verjetno kupil nazaj napihljive.
1755782-1489288-Zajetaslika.PNG

Priponke

• 1755782-1489288-Zajetaslika.PNG
    1755782-1489288-Zajetaslika.PNG
    111,5 KB · Ogledi: 499
Nazadnje urejeno:

mistique

Guru
16. jun 2009
13.745
1.535
113
Emona / Carnium
Mogoče preveč poležavaš?
evil.gif

Ne poznam teh blazin, tako, da težko karkoli rečem. Lahko samo ponovim, da smo pri nas zadovoljni s Trango blazinami in tudi Outwell-ovimi, ki pa so malo dražje od teh WYSIWYG...

Nazadnje urejeno:

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.293
23
38
Murska republika
Prejšnja leta sem uporabljal tele Intex ..sove za napihnit, tu je vredu vse dotlej dokler se ne pregreje in plastika raztegne, potem je samo še velik balon, lansko leto sem imel za rezervo s sabo te za napihnit in žena je že prvo noč zahtevala ta staro mehko, sam sem potem ležal na obeh samonapihljivih ,vendar je bilo zelo neprijetno, občotek je grozen ko se zbudiš si bolj zmatran kot spočit.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Upam, da jih nisi dopihnil tako, da so bile trde kot kamen....

Sam imam eno 6 pa eno 4cm samonapihljivo, pa je ne zamenjam za noben turbomaximus...

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
od outwella so super samonapihljive blazine. Kupil sem jih v Merkurju ob koncu sezone. cca 40eur/kom 140cmx200cm

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.293
23
38
Murska republika
Samonapihljive so večina vse kvalitetno izdelane, vendar je zamene spanje na njih neprijetno nisem navajen spati na mehkem ležišču pa vendar je tako ležišče verjetno bolj udobno za spanje v šotorih,Quechua je verjetno nekaj na kar bom usmeril pozornost v tej sezoni.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.997
1.439
113
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Midva sva lani za kampiranje (poleg Quechua šotora) vzela tudi tole:

http://www.ilove2camp.si/#!/~/product/category=960179&id=4147162

Moram rečt - zakon! Resnično sva spala kot kralja, napihne se na nekje 10cm, blazine so ločene, tako da ni premetavanja, če se drugi obrača.

Lahko samo priporočam. turboMaximus pa je no go...

MIdva pa spodnjo in je resnično najboljša stvar za kampiranje. Opozorim naj, da ni postavljeno v petih minutah, si moraš malo časa vzeti pa naštudirat sistem.

http://www.ilove2camp.si/#!/~/product/category=2830226&id=11333008

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.293
23
38
Murska republika
Potrebujem neko ležišče obvezno 2 m dolžinein čim širše, pri gornjih me moti da so večina v paru torej skupaj kar pa ni preveč dobro , torej nekaj za napihnit .

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Je že kdo imel opravka s čim takim? http://www.nazraku.si/sotorsoutwold8air-p-536.html Vem, cena svinjska itd. Vsekakor ne bom kupil tega, ampak sem ravno naletel na to ob iskanju šotora...
smile-1.gif
Samo zanima me to z napihovanjem?? Je to sploh stabilno? Nekako nesigurno mi deluje?

Sicer me pa zanima naslednje. A kampirate samo za vikende ali se najde tudi kak, ki gre s familijo v šotro za 14 dni ?
smile-1.gif
Vlečete hladilnik s sabo ali pač sproti kupujete futer za vsak dan posebaj (malce tečno)?

mistique

Guru
16. jun 2009
13.745
1.535
113
Emona / Carnium
Šotor je tako vpet, da bi tudi brez nosilcev stal pokonci
evil.gif

Mi kampiramo kadar imamo na voljo vsaj podaljšan vikend oz. 3+ dni. Drugače pa vsako leto 3 tedne kampiranja v kosu. Včasih z avtom, včasih s kombijem (odvisno od zasedbe in količine opreme, ki jo trogamo s sabo). Vedno hladilnik in nekaj futra.

EDIT: Ne vidim pa neke prednosti napihljivih šotorov. Če odštejemo težo palic (ki je zanemarljiva za nekoga, ki gre za 14 dni v isti kamp), je verjetno sam šotor težji zaradi vgrajenih komor. Potrebuješ tlačilko ali kompresor.
Mogoče je prednost, da lahko med postavljanjem šotora sediš v senci in piješ pivo. Glamping
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Aha, potem so taki, ki gredo tudi za dlje časa kampirat
smile-1.gif
Mal ssem gledal Outwell Oakland XL in Outwell Nevada MP in kolebma med tema dvema. Ima kdo še kakšen drug predlog pa da je približno ista kvaliteta kot Outwell?

Sem gledal tudi tiste šotor prikolice pa mi nekako ne potegnejo, ne vem zakaj. Koliko oseb sploh lahko prespi v takih "prikolicah"?

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Jaz danes prevzamem tega: http://www.mixi-caravaning.si/...;image_id=15980

Ne vem, če ti ustreza po velikosti, obstaja tudi verzija za 6 oseb, kar je za mene sedaj preveč: http://www.mixi-caravaning.si/...id=18952#images

S Colemanom imam dobre izkušnje, dolga leta mi je dobro služil Weathermaster (prvi) - ravno tako je imel jeklene palice na zunanji strani (Lakeside 4 DeLuxe ima v lokih fiberglas, sicer pa jeklo)

EDIT: šotor-prikolica (brako) - kaj pa vem. Pri meni pade že pri kriteriju, da potrebujem precej prostora za spravilo prikolice, ko je ne potrebujem. Tudi dvomim, da je postavljena v 15 minutah, kolikor potrebuješ za dvig šotora z zunanjimi palicami.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik 474

Midva sva si lani omislila tale šotor
Quechua

Kampirala sma 12 dni na Bledu, vreme pa od prvih vročih dni, do hladnih in deževnih. Šotor se je izkazal odlično, postavim ga sam v 5 minutah, pospravim sam v 10 minutah. Celoten šotor je težek kakšnih 15kg. Ima veliko prezračevalnih oken in odprtin, tako da ti ob vročih dneh ni vroče, domiselno izpeljan podaljšek predprostora, da je lahko šotor odprt tudi ob dežju. Nikjer ni zamakal, nikjer ni bilo kondenza, v glavnem vse BP.

Vsekakor pa je (sploh za hladnejše dni) priporočljivo vzeti ležišče:
Ležišče
Je sestavljeno iz dveh posamičnih blazin, malenkost se napihnejo (kakšnih 5 cm), so pa zelo tople, spati na njih je sanjsko...

Jaz lahko tale šotor (verjetno pa velja za vse Quechua šotore) samo toplo priporočam!