Kampiranje in šotori.

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
v boljših kampih je varovalka 10A ali 16A, kar je dovolj.

Sem bil pred leti v Zablačah v Šibeniku, pa je elektrika počepnila na 170V ko sem gor priklopil koher
smile-1.gif

Priporočam za backup manjši plinski kuhalnik.

LP

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Mi se s kuhanjem na štrom ne zajebavamo. Običajno smo itak s prikolo (razen letos) in ima jeklenko že "vgrajeno", sam sem dodal še hitri plinski priklop za zunaj. Priklopljeno hitreje od podaljška. Če elektrike posebej ne računajo (je v ceni) jo vzamemo (zakaj pa ne?), sicer smo komot tudi brez (imamo še 50W solarni panel, solarni regulator in akumulator 45Ah, hladilnik pa itak špila tudi na plin).

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik alfist555 pravi:
Jaz imam eno vprasanje. Glede na porast elektricnih pripomockov, ki jih s sabo vlacim na dopust, sem zacel razmisljati, da bi zacel v kampih uporabljati elektriko (do zdaj nisem nikoli jemal elektricnega prikljucka) za polnjenje vseh baterij, posledicno bi lahko tudi kuhal na elektriko. Zato sem si zacel ogledovat razne prenosne indukcije oz. steklokeramicne plosce....neke cheap variante za dopust. Kolikor sem zasledil imajo naceloma moc okol 1500-2000W .... potem pa opazim, da so po kampih varovalke med 4 in 6 amperi....kar je precej svoh. Se sploh da kuhat na tako svoh varovalkah.....6A naj bi preneslo po racunici cca 1300W. Kake imate vi izkusnje? Se da kuhat na steklokeramicni? Ali sem samo jaz naletel na kampe s tako svoh varovalkami? Ali pa sploh ni problema glede varovalk?

Hvala

Mi nismo smeli prižgat indukcije in klasične plate na enkrat. Eno ali drugo je šlo.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.505
1.100
113
V več kot pol kampih boš imel probleme s tem - na zahodu in jugu. Na vzhodu in severu Evrope so pa normalne varovalke, po mojih izkušnjah.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.383
10.655
113
ksz, za retroja

letos sta na sosednjo parcelo prišla švicarja-starca z novim pickupom dost zajebnaim pa terensko prikolico na vrhu pa tisti zložljiv šotor za na strehe. Sta preživel dan in pol, in potem dalje. Za spanje sta zadevo dvignila samo zvečer, odspala itd. Nisem si pa zapomnil proizvajalca. V glavnem pripravljena sta bila tudi za Dakar
smile-1.gif

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
jaz imam eno poceni indukcijo za 30eur... pa v parih letih še v nobenem kampu nisem imel problemov

elektron12

Pripravnik
23. apr 2016
134
0
16
Ali mogoče ve ali se da z Megane II bencinar 110KM vlečt nek priklico v dolžini nekje 4-6m primerno za 4 člansko družino?

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Kamp prikolo je kar kriza vlečt s takim motorjem. Če je to neka varianta v 1x Istro in potem nazaj, bi še nekako šlo, za kakšne resnejše turce pa pozabi. Edino spodoben turbo dizel/bencinar ali konkreten bencinar (poštena kubatura in tam nad 140,150 konjev).

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
ne nakladaj....mi smo vlekli adrio za 4, s citroen viso 55 konjev pa smo vse dali skozi hribe in doline... megan bo cisto ok za cijazenje 90 na uro

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.924
2.633
113
Romzi, koliko % avtomobilov je imelo, ko je bila tvoja prikolica nova več kot 80kW?

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.677
9.474
113
BojanP, sej včasih se je tud 5 članska familija peljala s fičotom na morje, pa še kišto krompirja so mel s sabo.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.677
9.474
113
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
ne nakladaj....mi smo vlekli adrio za 4, s citroen viso 55 konjev pa smo vse dali skozi hribe in doline... megan bo cisto ok za cijazenje 90 na uro

Koliko km si pa ti že vlekel prikolo? Da se marsikaj, ko te pa konkreten sunek burje prime si pa precej srečen, da imaš prikolo zapeto na konkreten avto in ne na Megana. Zase vem, da prikole z omenjenim avtom ne grem vlečt, se imam preveč rad.

Nazadnje urejeno:

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik BojanP pravi:
Romzi, koliko % avtomobilov je imelo, ko je bila tvoja prikolica nova več kot 80kW?
Poglej si podatke starih avtomobilov, recimo krivuljo navora za Katro. Pol pa zajami sapo, malo premisli, poskusi razumet....
Sem vlekel 800-kilsko staro Adrio s Xsaro 1.6 (8V) z 90 konji, ki ima mimogrede kar lepo krivuljo navora (lepšo kot verjetno katerikoli 16V motor) in je šlo približno nikamor. Dodaj še višjo lastno težo avtomobila (1100 kg Xsara vs nekaj starodobnega s 700 kg), klimo, velik prtljažnik (ki ni prazen) ......Pravzaprav, po običajni regionalki z ne prehudimi klanci, z ne prehudimi ovinki mogoče celo nisi prehuda ovira na cesti. Saj se 60, 70 na uro čisto lepo voziš.... Ko greš s tem 1x na AC, in naletiš na nekoliko daljši klanec, pa stvar ni več tako zelo zabavna ..... Pripelješ pa se, drži. Medtem pa @map za ritjo, ki doživlja živčni zlom
bonk.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:

Koliko km si pa ti že vlekel prikolo? Da se marsikaj, ko te pa konkreten sunek burje prime si pa precej srečen, da imaš prikolo zapeto na konkreten avto in ne na Megana. Zase vem, da prikole z omenjenim avtom ne grem vlečt, se imam preveč rad.

jaz sem jih naredil bolj malo sem pa se na zadnjem sedežu prevozil po celi bivši jugi...burja, košava, ostali vetri vse je šlo skozi, pa je bla prikolica skoraj isto težka kot pa avto...

ce je pravi stranski sunek burje pa ti nebo pomagal noben avto ker se bo prikola itaq prevrnila...

najboljse da si unimoga kupis...

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.924
2.633
113
Se pravi včasih je šlo, dandanes pa ne več? Jaz sem cca 15let nazaj večkrat vlekel Adrio 450 z Seat Ibizo 1.4 44kw v Istro pa je šlo. V kakšen res hud klanec ala Ljublej je res ne bi vlekel, drugače pa do Dubrovnika če je treba. Se pravi dandanes se to več ne da? Res da že dolgo nisem vlekel prikole.

Nazadnje urejeno:

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.677
9.474
113
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:

jaz sem jih naredil bolj malo sem pa se na zadnjem sedežu prevozil po celi bivši jugi...burja, košava, ostali vetri vse je šlo skozi, pa je bla prikolica skoraj isto težka kot pa avto...

ce je pravi stranski sunek burje pa ti nebo pomagal noben avto ker se bo prikola itaq prevrnila...

najboljse da si unimoga kupis...

Si pač Hepan. Preden pa pametuješ, se pa usedi na vozniški sedež in probaj vlečt prikolo. In ja prikola se bo s prve prevrnila, al bo začela prej racat, vpraši očita, ti bo mogoče razložu.

Nazadnje urejeno:

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Bom napisal drugače. Če se želiš normalno vozit in da nisi ovira za ostali promet s cca. 1 tono (ali več) težko prikolo za ritjo, je priporočljivo, da imaš nekaj s spodobnim motorjem. Gre pa tudi s Cliom.
Recimo za primer: cesta v BiH od Jablanice proti Jajcu (čez Prozor). Ali pa cesta na Pelješcu od Trstenika proti Potomju. Ali pa Ilirska Bistrica -> Knežak.... da ne naštevam naprej ....