Kampiranje in šotori.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
A pol mi s prikolco ne kampiramo?
Tema je zdaj kar zaživela
bonk.gif

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.293
23
38
Murska republika
Naredite temo ;kampiranje z prikolicami, verjetno bo bolj brano in se ne bo mešalo eno in drugo, ko preideš v eni temi iz šotorov na drug vid kampiranja se izgubi namen teme.

22. jul 2007
13.398
1.652
113
124
Rabim nasvet, gledem šotore na mimovrste za 2-3 osebe, potreboval bi se v začetku meseca junija, ko je lahko še malo hladno.
Kaj mi priporočate iz te ponudbe klik
sprasujem se.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Vzemi akcijskega iz Lidla za 40€. Imam identičnega iz Hofra in služi svojemu namenu. Pa postavljen je tiktak. Za gretje riti in ostalih okončin pa rabiš spodobno spalko.

voznikvozniku

Fizikalc
3. okt 2007
398
31
28
Če rabiš šotor samo za 2 osebi, ki nimata veliko prtljage, potem si lahko kupiš tako majhen šotor, drugače pa iz prakse raje priporočam šotor za 4 osebe, ker poleg dveh ležišč rabiš še nekaj prostora vsaj za eno potovalko s cunjami. Mi imamo en vikend šotor Quechua, drugi je pa od firme Kampa, ki je malo večji...oba zaenkrat držita vodo
smile-1.gif

Jaz bi vzel tega, ki je nek kompromis med majhnim in malo večjim - http://www.nazraku.si/sotor-brighton-4.html

Nazadnje urejeno:

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.293
23
38
Murska republika
Tudi sam bi mu priporočil takega ali podobnega kjer lahko odložiš tudi prtljago zavedaj se tega da rabiš tudi malo mesta kjer se lahko v primeru dežja tudi vsaj sede oblečeš.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Sem videl reklamo iz Hofra samo ta je za 4 osebe, rabil bi nekaj manjšega raje za 2 kot 3
sprasujem se.gif
Ammm, je za štiri ja
hysterical-1.gif
Smo bili notri, realno bi bil za dva ravno super, pa še kak drobec opreme spraviš zraven....

22. jul 2007
13.398
1.652
113
124
Aha ok potem je ravno prave velikosti ta iz Hofra, ali bi tudi prenesel kakšen hladnejši deževen dan?
Aja pa Lidl ga tudi ima ta teden, nič gremo potem pogledat če ga še imajo.
Btw ali se še v čem razlikujeta ta dva?
fC3T0G0.png

rnKEwf3.png

p.s Ja nič v Lidlu jih več nimajo v Posavju, bo treba se iti gužvat potem v sredo v Hofer
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.867
-381
113
zakaj skoz temperaturo izpostavljas??

nekaj dezja bo vsak prenesel, vprasanje pa je koliko let ga bo prenasal.

sicer pa ne gres v sotor ce je napivedan 1 teden dezja..

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.293
23
38
Murska republika
No dandanes so skoraj vsi sintetični šotori imaš jih tudi bombažne vendar so prav tako dobro narejeni v primeru dežja , bojazen da bi katera tkanina bila slabša je vendarle je več problemov okrog stikov-mesta šivanj -boljši šotori imajo te stike prelepljene da tam ne zateka voda, to velja izpostaviti in paziti pri nakupu, pa ne dotikat se platna šotora z notranje strani in brisat kapljice kondensa ker takrat se pa kaj rado na tistih mestih prepusti in bolj zamaka.

22. jul 2007
13.398
1.652
113
124
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
zakaj skoz temperaturo izpostavljas??

nekaj dezja bo vsak prenesel, vprasanje pa je koliko let ga bo prenasal.

sicer pa ne gres v sotor ce je napivedan 1 teden dezja..
V bistvu me zanima, ker imajo nekateri šotori aluminizirano izolativno folijo kot na primer ta klik

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Pri tem Nordkappu je plus, da ima na obeh straneh vhod in se dobro zrači, ko je vroče. Meni je to sicer zelo pomembno, ker če vsaj malenkost pihlja je to poleti velik plus. Pa plus je da je precej majhen, ko ga zložiš.
Minus je, da ima smotan vhod v šotor, ker je tisto platno pritrjeno na vsakem delu s klinom in se logično z nogo ravno v klin udariš, ko hočeš v šotor. Pa precej je ozek. In dno se mi zdi precej občutljivo/švoh, če je podlaga malo bolj ostra.

Za 40€ je ta iz Lidla/Hofra pomoje dober nakup. Za dve osebi je prostora ogromno, ima vsak na eni strani potovalko oz. stvari in je še vedno veliko prostora da dva komot spita.

Drugače pa meni zanimiva opcija Ural 3 v Iglušport ob kakšni akciji, čeprav ga trenutno nimajo.