Kaj kupiti za 30 jurjev?

sad

Guru
24. avg 2007
21.037
9.673
113
Porsche ni slaba ideja. Težava je zgolj v tem, da bo takoj preklet tajkun, saj folku ni jasno, da so rabljeni Porscheji že cenejši kot pa nov Clio. In posledično bo avto zelo na udaru ''zavistnežev''.
Vidim pri nas, kako se pogovarjajo znanci, ko se pripelje en v 996 cabrio mimo. Lejga, sigurno nakradu, blahblah. Sem jim enkrat povedal, da je ta zadeva cenejša kot Golf z nekaj opreme, pa ni pomagalo. In je sigurno bil cenejši, ker tip očitno tudi za novo zadnjo šipo nima, saj se vozi z zalepljeno s selotejpom
grin1.gif
. Ko sem si ga pa enkrat ogledal od blizu mi je bilo pa tudi jasno, da ''cel'' ni.

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
124
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Ostane mi še motor... se mi ga že dolgo lušta, vendar... se predobro poznam in me je "strah"...

Hehe, na odgovor nimam pripomb, sem pa kar predvideval, zakaj gre ...

Imam pa komentar na zgornje: če ti denar ne predstavja težave in če bi res nekaj rad za dušo (pa da to ni avion al pa jahta, sej vemo zakaj ... dost keša + še hujše: drago vzdrževanje), potem si le kupi motor. Toplo priporočam.
Pa ne misli, da se dobro poznaš (mislim, da te je strah, da boš pretiraval in se fental): malo je takih v zrelejših letih, ki bi šli do daske ... te prej premaga razum
evil.gif

Glej, jaz sem po CBR-ki in po GSX-u še vedno preklemano živ
evil.gif

Je pa to ene vrste droga. Te zasvoji. Resnično.

(pred časom sem zaradi gradnje hiše sicer postal "ozdravljeni odvisnik"
evil.gif
, ampak mislim, da bo kmal kriza ... že gledam mal po brmbrm ... pol pa samo še gaaasaaaa .... )

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Porsche ni slaba ideja. Težava je zgolj v tem, da bo takoj preklet tajkun, saj folku ni jasno, da so rabljeni Porscheji že cenejši kot pa nov Clio. In posledično bo avto zelo na udaru ''zavistnežev''.
Vidim pri nas, kako se pogovarjajo znanci, ko se pripelje en v 996 cabrio mimo. Lejga, sigurno nakradu, blahblah. Sem jim enkrat povedal, da je ta zadeva cenejša kot Golf z nekaj opreme, pa ni pomagalo. In je sigurno bil cenejši, ker tip očitno tudi za novo zadnjo šipo nima, saj se vozi z zalepljeno s selotejpom
grin1.gif
. Ko sem si ga pa enkrat ogledal od blizu mi je bilo pa tudi jasno, da ''cel'' ni.

Ma kurca so cenejši. Jaz sem letos začel gledat za starimi carrerami in sem skoraj na rit padel. Če nočeš met 996 (kar nočeš) so cene dobro ohranjenih praktično enake ali malo nižje kot novi. 964 in 993 so jebeno dragi
grin1.gif

964

ali pa to:

997

Potem pa še tretja opcija:

M5

Nazadnje urejeno:

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik andrejb pravi:
btw. tale zastonjska modra je drugač huda barva, sploh na kakšnem karavanu, sam seveda na uber alteraših to kakopak ne bo odvolj..audi
grims-1.gif

Pa KIA ni VW da mora računati za belo barvo navadno belo barvo. Tista modra pa je za (smajli, ki bruha).

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Saj ti športni avti so zakon ampak kaj ko je vzdrževanje zelooo drago. Tu moraš računat na porabo 15 l in več(ker če se voziš počasi in s porabo 8l je itak brezveze investirat v vso to jamo brez dna). Kaj pa vem moraš imet dobro plačano službo, da si lahko privoščiš 8 let starega M5 za 16000 eur.
Za 30.000 eur pa če že mora bit "športnik" mogoče kak megane RS, VW gti, tista ta huda (brezbarvna) KIA proceed ali kaj podobnega. Meni je za ta denar všeč Laguna z vso opremo.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Saj ti športni avti so zakon ampak kaj ko je vzdrževanje zelooo drago. Tu moraš računat na porabo 15 l in več(ker če se voziš počasi in s porabo 8l je itak brezveze investirat v vso to jamo brez dna). Kaj pa vem moraš imet dobro plačano službo, da si lahko privoščiš 8 let starega M5 za 16000 eur.

Fora je v tem, da za 8 let staro BMW petko plačaš vsaj 10 jurijev, če ne kr 12-14, pa maš 50-100kkm več kot na M5. Pa veš, da je realno, da ima 8 let stara M5 130000km, med tem ko ni realno, da ima 8 let star dizel 130000 km.

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Citat:
Vidim pri nas, kako se pogovarjajo znanci, ko se pripelje en v 996 cabrio mimo. Lejga, sigurno nakradu, blahblah. Sem jim enkrat povedal, da je ta zadeva cenejša kot Golf z nekaj opreme, pa ni pomagalo. In je sigurno bil cenejši, ker tip očitno tudi za novo zadnjo šipo nima, saj se vozi z zalepljeno s selotejpom . Ko sem si ga pa enkrat ogledal od blizu mi je bilo pa tudi jasno, da ''cel'' ni.

priden.gif

Kupi, registriraj, tankaj porša, morebiti opravi še kak servis, pa potem pametuj o tem, koliko cenejši je kot Golf z nekaj opreme.

sad

Guru
24. avg 2007
21.037
9.673
113
Se bo treba naučit brat. Napisal sem cenejša za nakup, nikjer ni bilo omenjeno vzdrževanje in registracija. In verjamem, da takim, ki kupijo najcenejšega porša na avto netu in se vozijo z zalimano zadnjo šajbo tudi na pamet ne pride, da bi šli delat velik servis.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ja ma tudi M5 za 16.000€ ni ravno pameten nakup, sploh ob detajlu "uvožena iz zda".

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
...sicer pa če pogleduješ za Porscheji, je tole za moje pojme najboljsi kompromis
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8353916&show=1&avto=Porsche%20Cayman%20S

Prekleto dober sportni avto za "malo denarja", malo zapostavljen ker je v senci starejsega brata, a zato tudi financno dostopnejsi. Tehnolosko gledano svetlobna leta od 996.
Dovolj nov, da si jih mularija se ne podaja, zato niso zmahani, povecini od 1., najvec 2. Lastnika z malo kilometrov.

Malo si poglej teste na netu, zadeva se pelje zelo dobro.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
...sicer pa če pogleduješ za Porscheji, je tole za moje pojme najboljsi kompromis
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8353916&show=1&avto=Porsche%20Cayman%20S

Prekleto dober sportni avto za "malo denarja", malo zapostavljen ker je v senci starejsega brata, a zato tudi financno dostopnejsi. Tehnolosko gledano svetlobna leta od 996.
Dovolj nov, da si jih mularija se ne podaja, zato niso zmahani, povecini od 1., najvec 2. Lastnika z malo kilometrov.

Malo si poglej teste na netu, zadeva se pelje zelo dobro.

To sta drugače moja sanjska avta, zato za njimi gledam. M5 E61 in praktično katera koli 911 z izjemo 996. Bi sicer gledal čez par let za F10 M5, vendar žal ne delajo F11 M5
cry12bpy.gif

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Ostane mi še motor... se mi ga že dolgo lušta, vendar... se predobro poznam in me je "strah"...

Tudi motorji se najdejo takšni, na katerih boš užival, naredil precej za kondicijo in koordinacijo, pa še garantiram ti, da boš vedno prišel živ domov.
smile-1.gif

Gre pa za trial motorje: v SLO imaš nekaj poligonov (Vransko, Slovenj Gradec, Jarše-ta je indoor, Logatec, Koper, ...). Če imaš pri hiši kakih 100m2 parcele, si narediš doma ovire in tam treniraš tudi takrat, ko je na voljo samo 15minut.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.649
6.706
113
pri taščici
Zakaj imam na sumu igija, da on nima mokrih sanj na porsche, pa m5 pa 370....
Imeti tak avto, potem pa voziti bolj ali manj po omejitvah (ali pa so policaji večji strošek kot avto) pa ni ravno pametna odločitev.
Za cash pichke je pa tudi že malo v letih, poleg tega....ima eno pridno doma in dokler mu ne uide ne rabi porscha. Od porsche bi on cayena (predvidevam), ampak....ga ni za 30 jurjev najbrž

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Ne izmotavaj se. Napisal si:

Citat:
Sem jim enkrat povedal, da je ta zadeva cenejša kot Golf z nekaj opreme, pa ni pomagalo.

In ta porš, ko potegneš črto vseh z njim povezanih stroškov (nakup, vzdrževanje), ni niti približno cenejši od golfa.

Pač mi gredo na organ frajerji, ki v nič zabijajo ljudi, ker vozijo stare makine, v smislu "ta avto je cenejši kot nov clio" misleč "takega porša ima lahko vsak". Imeti tak avto dandanes je luksuz, ki zahteva kar solidne mesečne prihodke, če hočeš z njim kam priti.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.375
302
83
S takimi greš pol na kavo, pa zmer pozabijo prej na bankoma ko je treba plačat oz. preden pridejo na vrsto za rundo dobijo telefon in mrknejo
smile-1.gif