Kaj kupiti - novo

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Francoske kripe....edino nanje nikoli ne pomislim ob nakupu avtomobila...

Zakaj bi sploh? Splošno znano je da delajo drek na trgu pa je še toliko avtomobilov....ni treba....spljoh.
cheer.gif

Vsak ima svoje mnenje in svoje izkušnje. Ampak še enkrat te vprašam .. aje 230.000 km brez izrednih okvar slabo ali dobro za avto?

Meni se zdi precej dobro, še posebej če gledam kaj pravite o drugih avtih, tudi nemcih, japoncih itd.

Kvarijo se vsi in danes v svetu globalizacije trditi da je nekaj boljšega kot drugi, pri tem pa imasta iste sestavne dele je oslarija!

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Je veliko avtov z krepko čez 300.000km, ki imajo še vodne pumpe, celotne izpuhe itd. prve, da bi pa kaj crknilo pa ne duha ne sluha... Pa olja tudi ne pijejo...

Na nekaterih avtomobilih je pa potrebno pač delati generalko že pred 100.000km (menjava obročkov itd)... Pač to so razlike - in tukaj se vidi potem kvaliteta.

Nazadnje urejeno:

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Pri francozih me moti bolj filozofija, grd dizajn, slaba podvozja pač prevozna sredstva od a-b za tiste, katere na rit vrže salon na vsakem vogalu kjer piše -xyz % že predn se začneš pogajat.

Pri zanesljivosti je največji problem elektronika...k to enkrat fu*** , fu*** pol skoz....ne vem zakaj bi se igral z ognjem če ni treba. Ceu PSA v nobenem segmentu nima avtomobila, kateri bi me "navdušil".

Poslušat voznika renoja, kaj so zanj normalni problemčki z avtomobilom je pa tudi....
hysterical-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ah daj no, vse kar si naštel sem doživel tudi pri Golfu, Audiju, Škodi, BMW. Pa ne trdim zato da so šrot. Niso pa toliko ûber boljši, kot bi nekateri radi povedali in predstavili...
Pa problemi z motorno elektroniko na novem Mondeu, da o Vectri sploh ne govorim...
Tako da je bolj kot ne vse ista pašta...

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
Nikjer nisem zasledil, ali si že nabavil
confused-1.gif
.
Sicer pa, zakaj eni govorite, da so enoprostorci družinski avti. Prijatu ima senica (kozolc
hysterical-1.gif
), sestra picasoja. Res je, da se lepo peleš, sam v prtljažniku je stiska.
Zame je družinski avto karavan. Žena vrže not, kar ji pride pod roko za tamalo in ni panike, jaz sem fršolengo vozil, pa moped,itd. Ni da ni. V prej naštetih vozilih se nebi mogel to privoščiti, ne da bi okrnil prostor za potnike. Za moje pojme je karavan zakon.

Pa da še mal pokomentiram nove avtučke. Kar jih poznam, ki so kupili nove niso imeli kaj velikih popravil. Od francozov, nemcev, angležev, vzhodnjakov. Našmu polotu, je vodna pumpa sla pr 50000, ostalo melje in gre.
No še največ težav je imel moj bivši direktor na Mercedezu e klasa. Skoz mu je neki sral na podvozju. Mislim, da je bil od 2003 naprej.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Pa saj novi avti so ok, načeloma vsi. Po nekaj letih in nekaj 10k km prevoženimi se pa začnejo [censored].rije.
crazy1.gif

Nazadnje urejeno:

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Ne ni še kupljen in zdaj sem se bolj zmeden kaj naj kupim. Budget je omejen na 20.000 €. Vsi nekaj kritizirate Renoje, pa kolikor se dalo iz te debate razbrati kritizirate vse po spisku, kot da noben avto ne bi bil vec dober. Vemo da dandanes vse kvari. Ampak sedaj vozim Hyundaja kjer res poznam samo redne servise. Za malo vec kot 18.000 € dobim Senica 1.5 dci. in ne vem če se to splača. Nočem da bom z serviserji že na TI
bonk.gif
Mogoče pride v postev se C.max (ga moram it pogledat), vse ostalo pa presega budget.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.998
10.751
113
kod Džej-Zija
O enoprostorcih je smisel govorit, če govorimo o Sharanu, Alhambri, Galaxyju, Ulysseju in seveda začetniku tega razreda, Espace-u. Tisti kompaktni enoprostorci ala Scenic ali Picasso so prostorsko gledano popolna bedarija, saj prtljažnik praktično ni uporaben. Šele pri Grand Scenicu se lahko začnemo pogovarjati o uporabnosti, pa seveda potem pri večjih, ki so bili prej našteti. Navaden Scenic je pa samo oblikovalska modna muha s slabo lego in visokim sediščem.
bonk.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
... in fantastičnem odzivu pri kupcih leta 1997 (govorim seveda o prvem Scenicu). Scenic je začetnik razreda. Če ne bi uspel, bi ga dropali takoj na začetku...
Toliko o kompaktnih enoprostorcih...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.998
10.751
113
kod Džej-Zija
Lahko da je kupcem všeč, pa vseeno ni uporaben. Poglej si navaden kompaktni razred, recimo Megana, ali pa Golfa V. Da ne govorimo o limuzinah, v katero človek še mikrovalovke v original embalaži ne spravi.
bonk.gif
Kaj naj aktiven človek počne s takim avtom, če ne spravi ničesar pametnega noter? Zato pač ne vozim avta-igračke, ampak nekaj uporabnega, ki pride povsod.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Je veliko avtov z krepko čez 300.000km, ki imajo še vodne pumpe, celotne izpuhe itd. prve, da bi pa kaj crknilo pa ne duha ne sluha... Pa olja tudi ne pijejo...

To pa zagotove ne drži, ker noben zobati jermen ne zdrži 300.000 km. Vzporedno tudi vodna črpalka ne.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
To se strinjam s tabo. Vsekakor imajo kompaktni enoprostorci večji, prilagodlivejši oz. uporabnejši prtljažni prostor glede na navadno izvedbo (načeloma 3/4/5) vratno. V primerjavi s karavanom pa v večini primerov ne. Sem to čisto sam videl, ko sem primerjal svojega Scenica z bratovim GrandTourom... razlike v litrih ni bilo veliko, to pa je tudi vse... Šele prtljažnik v Grand Scenicu se lahko primerja z karavanskim (glede dolžine).

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:

To pa zagotove ne drži, ker noben zobati jermen ne zdrži 300.000 km. Vzporedno tudi vodna črpalka ne.

Ni potrebno na vseh avtih pri velikem servisu zamenjati vodne pumpe...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Verjetno ne pri onih, ki so gnani z verigo... Teh pa je? Od novejših strojev v glavnem nepremičnine. Je bila kar nekajj časa modna muha zobati jermen...

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Verjetno ne pri onih, ki so gnani z verigo... Teh pa je? Od novejših strojev v glavnem nepremičnine. Je bila kar nekajj časa modna muha zobati jermen...

To ni res... primer: toyota carina 2. Pa mislim, da tudi corolla tam okrog letnika 1990. Za novejše ne vem točno.
Kar se tiče pa verig.. imajo jih vsi avensisi (tile zadnji modeli) - bencinarji in dizli.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.998
10.751
113
kod Džej-Zija
S tem, da se pod karavan seveda šteje pravi karavan z ravnim prtljažnim dnom. Nekoč sem se zanimal za Volvo V40, pa šokiran ob pregledu ugotovim, da ima zadaj 20 cm visoko steno. Kaj pa naj potem še počnem s tem hudičem?
stupid-1.gif
Pa je takrat ideja o nakupu padla, čeprav sem danes prav vesel zaradi vpliva na svojo denarnico (gledal sem izvedenko T4).

Sicer pa Grand Scenic je že kar uporabna zadevica, jo ima svak in smo se že precej prevozili z njo. Edino obljubljenega prostora na zadnji klopi ni ravno preveč. Dva odrasla zadaj in otroški sedež je dober recept za konkretno stiskanje.
jezen.gif
Prtljažnik je pa že kar dober.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Sem kar nekaj avtomobilov stestiral... Npr. v novo Laguno ne spravim zadaj 3 otroških sedežv (prekrivanje zaklopov), jih pa kamot v novega Kangooja. V Scenica tudi gredo... Jih pa spravim v Clio II/III

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.726
113
fantascen odziv, seveda, saj tekompaktne enoprostorce vozi folk, kjer jim baba kroji zivljenje. Ker je tega vedno vec je teh avtomobilov tudi vedno vec na cesti.

nobene druge razlage ni, kolk so pa zenske skregane s praktičnostjo in logiko, pa je tudi vsem jasno. ZAto pa imam rad punce ki dajo prednost karavanu pred enoprostorcem, Te me prav rajcajo, pa je lahko grda ko satan.