Kaj kupiti - novo

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
vsaka stvar ima svoje prednosti in na podlagi tega se vsak proizvajalec odloci ali bo ketna ali veriga.Za manjse motorje je bolj primeren jermen ker je tih in poceni in ima manjse izgube, pri vecjih in drazjih motorjih pa veriga ker glede na ceno motorja ne predstavlja tako velikega stroska tudi morebitna menjava glede na stroske servisa ni tako hud strosek.Seveda pa ima najvecji vpliv konstrukcija motorja
Recimo kamijonski motor prenos celo preko hipoidnih zobnikov kaj je seveda glede zanesljivosti najboljsa resitev, vendar tudi najdrazja in najbolj zapletena.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Za večino folka sam jermen ni strošek. Še posebej pri določenih avtomobilskih modelih, kjer morajo motor dobesedno ven odmontirat, da se zamenja jermene. Skupni stroški so torej enormni, jermen sam in napenjalci so pa lahko relativno poceni.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
99,6€ original zobati jermen - mitsubishi.
Beat that!
bonk.gif

Če original dele na pooblaščenih servisih kupuješ, si sam kriv.

Primer, ki smo ga obravnavali včeraj: Audi A3 1.9TDI letnik 2002, cena zobatega jermena: 37€. Ogromen strošek.
smirk-1.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Ja, saj če bi vedel takrat, da ima mitsubishi tako zasoljene cene... Sem mislil, da je pač isto kot pri toyoti.. Velik servis slabih 300eur.

Yeah.. pa še glasbeno željo. Mitsubishija več nikoli.
smirk-1.gif

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Citat:
...nas je videl sosed, ki ima navadenga senika. Dečko, je sam pogledal...

Kozolec je povečan Megan (=Focus) in ne pomanjšana Laguna (=Mondeo). Tako da rezultat ni čisto do konca presenetljiv. Koliko šele iz avtobusa skipajo, ko pride šolski razred domov.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
kaj pa tebe to briga?
confused-1.gif
nisi vec nacelen?

mimogrede, so imeli nekaj casa akcijo in so dajali garancijo 500.000km na jtd motorje, ce te slucajno zanima... pobrskaj malo. meni se ne da.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
aja še nekaj, ko tako pametujete kako so enoprostorci prevozna sredstva za sissije. kupis novega kangooja, berlingota ali dobla in imas vec placa kot vsi nasteti enoprostorci in karavani, z izjemo ene malenkosti. jogi bos tezko peljal, dva pralna stroja v original pakungi pa v prtljazniku komot, brez podiranja sedezev. se polica ostane. in vse to za dobrih 15k eur.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
novi kangoo mi je osebno zelo fejst stvar. morda ves, ce bo na voljo spet 4x4, cetudi samo taksen kot je bil na prejsnjem?

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Tisti, ki tako grajate kompaktne enoprostorce (Scenic, C-Max, Golf Plus, ...), morda nimate prav. Na prvi pogled so kompaktni enoprostorci res nateg. Vanje ne spraviš veliko več, prtljažnik je isti ali celo manjši kot pri klasiki, poraba je večja, kompromisi so pri izgledu, itd. Sem bil sam popolnoma istega mnenja.

Ko pa enega imaš in se navadiš na vse prednosti, težko greš nazaj na klasiko. Razlogi: veliko bolj udobno sedenje, na dolge razdalje vsaj meni ni primerjave. Avto je ravno toliko višji, da spraviš vanj marsikateri neprijeten tovor, ki ga v klasiko težje - npr. dve gorski kolesi brez odmontiravnja koles. Počutje v avtu je preprosto boljše. Deluje bolj odprto, prostorno, manj utesnjeno. Skratka: po moje se v takem avtu bolje pelješ. Ampak lepo prosim ne zdaj mešat jabolk in hrušk, karavani razreda višje niso konkurenca.

Če bo denar, bo naslednji avto spet iz tega razreda. Nateg gor ali dol
grims-1.gif
, so razlogi za bit nategnjen.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
kupis novega kangooja, berlingota ali dobla

Lepo te prosim!

minimum od minimuma okusa pa že moraš imeti.

zaradi mene gre lahko noter manjši tanker....pa tako ogabnega prevoznega sredstva ne bi hotel imeti.

Ker če se tako gleda..je najbojle da se kupi en mali tovornjaček, kjer si praktično urediš vnjem kar stanovanje....pa se kar z njim zapelješ do trgovine, naložiš noter pralni stroj in odpelješ.

Kdor rabi več prostora (za rtljago ali ljudi) kupi rabljenega MB Vito-ta pa ima vsega na pretek.

Ampak mislim da je v temi govora o avtu, v katerega bi se poleg 2 (3) otrok dalo še kaj prtljage.

Kangooji & Co. pa so za kake privatnike, da mečejo orodje noter (pa naj tako tudi ostane).

igi

Guru
13. okt 2007
5.595
1.203
113
Celje
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Tisti, ki tako grajate kompaktne enoprostorce (Scenic, C-Max, Golf Plus, ...), morda nimate prav. Na prvi pogled so kompaktni enoprostorci res nateg. Vanje ne spraviš veliko več, prtljažnik je isti ali celo manjši kot pri klasiki, poraba je večja, kompromisi so pri izgledu, itd. Sem bil sam popolnoma istega mnenja.

Ko pa enega imaš in se navadiš na vse prednosti, težko greš nazaj na klasiko. Razlogi: veliko bolj udobno sedenje, na dolge razdalje vsaj meni ni primerjave. Avto je ravno toliko višji, da spraviš vanj marsikateri neprijeten tovor, ki ga v klasiko težje - npr. dve gorski kolesi brez odmontiravnja koles. Počutje v avtu je preprosto boljše. Deluje bolj odprto, prostorno, manj utesnjeno. Skratka: po moje se v takem avtu bolje pelješ. Ampak lepo prosim ne zdaj mešat jabolk in hrušk, karavani razreda višje niso konkurenca.

Če bo denar, bo naslednji avto spet iz tega razreda. Nateg gor ali dol
grims-1.gif
, so razlogi za bit nategnjen.

Bom samo mnenje o "nategu" pristavil... Naj povdarim da nisem zaljubljen v renaulta, takoj kupim kaj druga, samo cena/udobje/stroški vzdrževanja/poraba me naj prepričajo. Sem bil dve leti lastnik Scenica, pa sem ga lani prodal, ker se mi je zaluštalo cabrioleta.... Odlična zadeva... za kakšno leto. In ko danes razmišljam kako udobno se je bilo peljati v scenicu, pa vstopanje, iztopanje (pa še nimam 30
wink-1.gif
in tudi otrok ne)...
No sedaj spet nekaj kupujem in verjetno bo scenic, ker enostavno dobim največ za najmanj denarja.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.726
113
sami tetraplegiki in neesteti...

sreča da ima renu vas za kupce.

Nazadnje uredil moderator:

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Niso nateg... Pač prijeli so se in se prodajajo... V končni fazi so tudi veliki enoprostorci nateg, saj imamo kombije za prevoz oseb in avtobuse...
Drugače pa je nateg tudi pol krame katero ti prodajaš, pa jo ravno tako in to zelo drago...

Veš kaj je nateg...

Kakšno kramo pa prodaja?

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
zanimivo je tudi, kak vsi mislimo da rabimo neki ogromni voz, ko pridejo otroci. V resnici pa nas napeljujejo na to le trgovci. Potrebe so se v osnovi ne kaj preveč spremenile glede na 20 let nazaj, pa smo se v čem že takrat vozli?
En karavan srednjega razreda je polna kapa za 4 člansko družino. Sem pa videl na morju talente, ki so za 5 člansko družino nabavli renaulta trafic!!
bonk.gif

Še večji nateg od malih in srednjih enoprostorcov so terenci. Gledam enkrat kaj jaz vem kerega nekje ponosno razstavljenega. Pogledam prtljažnik. Površina twinga, višina kamiona.
13.gif

Nazadnje urejeno:

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
zanimivo je tudi, kak vsi mislimo da rabimo neki ogromni voz, ko pridejo otroci. V resnici pa nas napeljujejo na to le trgovci. Potrebe so se v osnovi ne kaj preveč spremenile glede na 20 let nazaj, pa smo se v čem že takrat vozli?
En karavan srednjega razreda je polna kapa za 4 člansko družino. Sem pa videl na morju talente, ki so za 5 člansko družino nabavli renaulta trafic!!
bonk.gif

Še večji nateg od malih in srednjih enoprostorcov so terenci. Gledam enkrat kaj jaz vem kerega nekje ponosno razstavljenega. Pogledam prtljažnik. Površina twinga, višina kamiona.
13.gif

Če greš na počitnice posedat v bife verjamem, da ti je dovolj ena brisača, troje gat in sončni špegli. Če greš dopust preživljat malo bolj aktivno pa je Yugo dovolj za enega pa še to precej na tesno
smirk-1.gif

P.S. Glede na to, da se po tvoje potrebe ne spreminjajo kaj dosti, bi lahko šli enostavno živet nazaj v jame, se oblačili v kože in žrli surove zajce. Kaj nam je pa manjkalo?!?