Kaj kupiti - novo

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
fantascen odziv, seveda, saj tekompaktne enoprostorce vozi folk, kjer jim baba kroji zivljenje. Ker je tega vedno vec je teh avtomobilov tudi vedno vec na cesti.

nobene druge razlage ni, kolk so pa zenske skregane s praktičnostjo in logiko, pa je tudi vsem jasno. ZAto pa imam rad punce ki dajo prednost karavanu pred enoprostorcem, Te me prav rajcajo, pa je lahko grda ko satan.

hysterical-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.998
10.751
113
kod Džej-Zija
Svak je Grand Scenica nabavil, ker naj bi bili zadaj trije enakovredni sedeži. Ne vem, kam je gledal, ko je kupoval, ampak srednji sedež je že na pogled očitno ožji o krajnih dveh. Tista dva zadaj v prtljažniku sta pa itak adijo pamet. Več kot šestletnik tam ne more normalno sedet nihče, kaj šele, da bi se na tistih sedežih odrasel človek peljal npr. v Nemčijo.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.726
113
hm, jaz sem bil ta nesrecnez, peljal sem se v nemcijo na zadnji klopi z novim grand senikom.. nikol vec, raj nemcije nikol vec ne vidim.

Svak je moral babo poslusat, ce ne bi mu garazo zaprla..hlad bi bil v hiši..v glavnem podlegel je. "a ves zdej ko bo otrok pa rabima enoprostorca, sosedova anita ga ima tud druzga nocem, Pa naj bo reno, ker ima sosed tud renoja, pa prav da je v redu."

Tako to gre.

JAO al pa stari picasooo (ki se prodaja kot nov), pocen je pocen, pa je tud jasno zakaj..prekleti jajc jedni..in to v 2008.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Je veliko avtov z krepko čez 300.000km, ki imajo še vodne pumpe, celotne izpuhe itd. prve, da bi pa kaj crknilo pa ne duha ne sluha... Pa olja tudi ne pijejo...

Pokaži mi en avto, ki ima pri 300.000 km še original vodno pumpo?!?!?! Slej kot prej je bila menjana v določenem servisnem intervalu in zagotovo pred 300.000 km.

Nimaš pojma kaj govoriš in Roberto ima čisto prav. Si en mulc, ki vozi doma NFS in misli da je "jack".

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Je veliko avtov z krepko čez 300.000km, ki imajo še vodne pumpe, celotne izpuhe itd. prve, da bi pa kaj crknilo pa ne duha ne sluha... Pa olja tudi ne pijejo...

Pokaži mi en avto, ki ima pri 300.000 km še original vodno pumpo?!?!?! Slej kot prej je bila menjana v določenem servisnem intervalu in zagotovo pred 300.000 km.

Nimaš pojma kaj govoriš in Roberto ima čisto prav. Si en mulc, ki vozi doma NFS in misli da je "jack".

Imamo doma parkiran dokaz. Lahko si ga prideš ogledat. Kontaktiraj me na PM če si zainteresiran.

Aja, pa ne sodi druge po sebi ... NFS pa to..
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Scenic/grand ima srednji sedež ožji. Bolj primeren za mladino, isto 6 in 7 sedež. Sicer pa ni v Grand Picasso, Touaranu, in ostalih kompaktnih enoprostorcih nič bolje...
Pač za normalno vožnjo so Galaxy (ne S-MAX), P807 in njegova družina, Espace, VW Sharan in ostali predstavniki v tem razredu. Razred kompaktnih enoprostornežev je bolj zasilna rešitev (pač nekaterim nam ustreza, ko bom zrasli pa kaj drugega).
Tako kot je popolnoma mimosun da so mini enoprostorci (Meriva, Idea, Modus in podobno) prostorni in primerni za prevoz 5 oseb...my ass. Komaj 4 se zbašejo v taka kola, pa še tem je tesno...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
nahrung002.gif

Cestitke, s tem si povedal vse.
Mali in srednji enoprostorci so cisti marketinski nateg avtomobilske industrije s katerim seveda fajn sluzijo.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Niso nateg... Pač prijeli so se in se prodajajo... V končni fazi so tudi veliki enoprostorci nateg, saj imamo kombije za prevoz oseb in avtobuse...
Drugače pa je nateg tudi pol krame katero ti prodajaš, pa jo ravno tako in to zelo drago...

Veš kaj je nateg...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Dejstvo, da so se prijeli ne pomeni, da ni nateg. Dejansko nekati celo rabijo enoprostorce, saj jim ni treba klobuka dol jemat.
cheer.gif

Zadnji del pa ni vreden komentarja
redface-1.gif
.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.047
833
113
Nekaj je treba razcistit glede te ADAC tabele.
To so statistike koliko avtov so mogli po domače povedano "šlepat". Ker je po tabelah ta verjetnost pri vecini znamkah zanemarljiva je bolj pomembno kolko krat moramo zaradi malenksoti k serviserju (porodni krci). Tega tukaj ni onemjenega.

Ce je avto narejen za en K. skupaj se to ne pomeni, da te bo pustil na cedilu. Je pa velika verjetnost, da bos z vsemi serviserji na TI.

Nazadnje urejeno:

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Prav, ti že veš. Očitno se avto vozi z nedelujočo vodno pumpo... Še jaz bi imel takega, ne vem zakaj sem jo moral na svoji micki zamenjati...

Aja, pa kot sem že napisal. Lahko jo prideš pogledat, če ne verjameš. Ti z veseljem pokažem pa še na
nahrung002.gif
se lahko gre...

Nazadnje urejeno:

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
Moji najožji družinski prijatli in sestra imajo enoprostorce.
Jaz mislim, da Picasso in senic, pa kater koli (mogoæe grande), niso družinski. MOJE mišlenje.
Tudi vozil sem vse. Napram moji gajbi so totalen luksus, tu je res
zmaga.gif
), je pa mal druga pesem.
Evo primer:
Smo šli letos 4,5 (0,5 je moja hči
grims-1.gif
. Mal špeha pa dva platoja piva.
Ko pridemo domov nas je videl sosed, ki ima navadenga senika. Dečko, je sam pogledal, kaj sem vse peljal/pripeljal domov.
To je zame družinski avto.
Pa še neki.
Sam da otroc shodijo, da ne bo potrebe po vozičkih, prešaltam nazaj na rang clijota+truga. Za moje pojme več kot dovolj. Za vsakodnevno rabo kot za dopust.
Vse kar je več/večje je jeba......... za parkirat
hysterical-1.gif
.

Nazadnje urejeno:

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Hrvati so delali super test Toyote Karjole par let nazaj. Nekje 250.000 km so jih natolkli ter razstavili avto na prafaktorje. Motor ima seveda verigo. No, edino reč, ki so jo mehankarji ob pogledu na razstavljeno robo imeli zrelo za zamenjavo, oz. obnovo je vodna pumpa. Je pa slednja seveda še vedno opravljala svojo funkcijo, ko so avto raztelesili.
So pa enkrat ostali s Karjolo na cesti, da jo je bilo treba odšlepat na servis. Motornemu računalniku se je strgalo, reset je seveda pomagal. It was a computer bug.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
KSZ....

nevem kaj se kurčite čez enoprostoraca???

če bi ga rad imel, bi ga rad imel. Pika.

Ko se enkrat navadiš 'usedati' v visok avto ti je težko spet presedlati na 'sekretne' sedeže. Da pa zaradi tega trpi višja poraba (za 2 deci) in slabši perfomansi v ovinkih....pa takole....99,9 % vožnje se odvija pod pragom 30 % zmogljivosti avtomobila, Tako da..ko ga bo prijelo dirakti bo pač vzel v zakup da ima enoprostorca.

Al pa vzame Forda C(S) Max-a kjer mu pri dinamiki vožnje ne bo treba sklepati takega kompromisa glede na limuzine kot pri ostalih znamkah
smirk-1.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
Pa sej ni rečen, da ti kak nov avto, kater koli, ne bo pustil na cedilu. Pač slaba roba, narejen v ponedeljek, ali petek
evil.gif
. Nič ne pomeni to. Lahk ti bo reno služil brez problemov. Od tasta clijo l98. 1.2 motor. Do sedaj menjan samo servo pumpa za volan. Zdej ma avto 170000. Aja tast je prvi lastnik.