Kaj kupiti - novo

limetka

Pripravnik
26. jul 2007
597
0
16
Nisem bral vseh pametovanj, tako da se opravičujem, če si moj predlog že izključil iz kakršnih koli razlogov.
Na tvojem mestu, bi brez prevelikih razmišljanj in kompliciranj kupil Toyoto Corollo Verso. Če se pa budžet nenadoma poveča še za kakšnih deset jurčkov, pa navali na Hondo CRV.

Ne se hecat s Scenici, C-maxi ali Citroeni
wink-1.gif

Veliko sreče in varnih kilometrov, karkoli boš že kupil.
smile-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Sem MTLju razlagal pod zasebno... Ampak če bi že izbiral med S_Max in Mondeo, potem slednji. Med S-Max in Galaxy potem slednji. S-Max ni ne tič ne miš... Ni toliko prostornejši kot osnova (Mondeo) niti toliko boljši od Galaxyja, kolikor je slednji bolj kračast. Pa še bolje opremljenega Galaxyja dobiš kot S-Maxa za iste novce...
Kot sem že omenil so enoprostorci, ki so izpeljanke iz kompaktnih kombilimuzin načeloma prostornejši od njih in prilagodljivejši, se pa skrijejo proti karavanski različici kar se tiče prostornine prtljažnika. Pač enim (tudi meni) ustreza pokončno sedenje, višji položaj za volanom, boljša preglednost naprej in vstran.
Po prostornini prtljažnika se karavanski različici pribiližajo razne grand izvedbe. Prilagodljivost je zmeraj na strani enoprostorcev z ločenimi sedeži.

Sedaj pač potrebujem prilagodljivost in nekaj prostornosti ter občasno prostor za 7 potnikov (4 odrasli+3 otroci), kaj bo rekel moj hrbet ko bom starejši in ne bom imel takih potreb pa ne vem...
wink-1.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Možno, ne vem. Sem pa 10000% prepričan, da ima avto doma pri več kot 300 000km še vedno prvo bencinsko pumpo. Za razliko od mojega japonskega polizdelka...
smirk-1.gif

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Možno, ne vem. Sem pa 10000% prepričan, da ima avto doma pri več kot 300 000km še vedno prvo bencinsko pumpo. Za razliko od mojega japonskega polizdelka...
smirk-1.gif

Jaz sem govoril o vodni pumpi. Ostali tudi (ker se to zamenjuje ob velikem servisu/zamenjavi zobatih jermenov).
smile-1.gif

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Pa sej ni rečen, da ti kak nov avto, kater koli, ne bo pustil na cedilu. Pač slaba roba, narejen v ponedeljek, ali petek
evil.gif
. Nič ne pomeni to. Lahk ti bo reno služil brez problemov. Od tasta clijo l98. 1.2 motor. Do sedaj menjan samo servo pumpa za volan. Zdej ma avto 170000. Aja tast je prvi lastnik.

Merđo je znan po zanič kvaliteti. Pri njih je to nekaj vsakdanjega. Enako kot nategovanje servisov, ki služijo na račun bogatih tepcev. Dok se može, treba da se iskoristi.
grin1.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Ni potrebno na vseh avtih pri velikem servisu zamenjati vodne pumpe...

Kakorkoli pogledaš, 300.000 km vodna pumpa ne zdrži. Sploh pa je že bilo omenjeno, da je avtomobilov z verigo zelo malo.

Paaa... ketno mam jst, ni mi glih jasno zakaj je to taka rariteta... na splošno mislim da imajo Fordi 1.8 in 2.0 (ne vem za 2.5v6) ketne...

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Citat:
smirk-1.gif

Jaz sem govoril o vodni pumpi. Ostali tudi (ker se to zamenjuje ob velikem servisu/zamenjavi zobatih jermenov).
smile-1.gif

Jao, sem imel v mislih vodno pumpo, pa sem napisal bencinsko...
crazy1.gif

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik Mis pravi:

Paaa... ketno mam jst, ni mi glih jasno zakaj je to taka rariteta... na splošno mislim da imajo Fordi 1.8 in 2.0 (ne vem za 2.5v6) ketne...

Ketne nekoč niso bile rariteta. Postale so rariteta, ker so avtomobilski proizvajalci postali "pametni", češ da so hrupne. Seveda so si s tem speljali vodo tudi v svoje servise ter prodajo rezervnih delov.
wink-1.gif

Seveda pa zaradi konkurence, ljudje dan danes lahko izbirajo, da kupujejo avte, ki so cenejši za vzdrževanje. In takšni, ki nimajo velikega servisa, ker imajo ketno, so seveda v prednosti. Toyota recimo v zadnjih 5 ih letih ni vrgla novega motorja na trg, ki ne bi bil na ketno. Za njihove stranke, v primerjavi s kakim VW, je to cost benefit 400-800 EUR na 120.000 km.
wink-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
No, ni glih tako da ni velikega servisa... Če me spomin ne vara sem ob "launchu" fiatovega 1.3 multijet dizla prebral, da je življenska doba verige 240kkm in potem je potreben veliki servis. Res da še enkrat več kot pri jermenih, ampak jermeni imajo to slabost da se material stara in izgublja na kvaliteti...
Vsekakor so sedaj veliki servisi nekje med 100 in 120 kkm (so tudi izjeme), ampak včasih so bili pa na 60~75kkm (kar pa je čist mim; nekateri bi ga imeli vsako leto potem)... Tako kot menjava olja pri dizlih na 7500km

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Za njihove stranke, v primerjavi s kakim VW, je to cost benefit 400-800 EUR na 120.000 km.
wink-1.gif
Potem je tavelik servis pri teh avtih zastonj?
confused-1.gif

Ker tak znesek sem dal sam za velik servis na 120k km, torej je pri avtih s ketno strošek enak 0?

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
fiat za 1.3jtd masine daje garancijo 300k km, menja se pa ketne ne. ponavadi nikoli v zivljenski dobi avtomobila.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Ni 0, je pa precej manj kot 400-800 EUR.
smile-1.gif

No, poznam ljudi, ki so za velik servis odcolali več kot 800 EUR.
wink-1.gif

Ja, jaz.... Okrog 1k € velik servis...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Osebno ne dajem ketni nobenega plusa. Strošek cca 100€ kot daš za jermen enkrat na 5 let oz cca 100.000 km je pljunek v morje. Kdor se s tem ubada, naj raje potuhta za kaj sploh ima avtomobil...

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Zakaj bi pa dal še 100€ za jermen če ni treba? Pa vrzi zdaj v smeti 100€... Isti drek.

Želim reči samo, da je vseeno bolje prihraniti 100€ kot pa jih dati za jermen ali kar koli drugega. Pač greš lahko za ta denar ne vem.. v špecerijsko nabavo.

Nazadnje urejeno:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Tistih 100€ lahko tudi preplačaš pri drugem motorju, ki ima ketno. Izredni stroški....