Kaj kupiti - novo

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ampak ga kupim, da bom užival v vožnji z njim.
Krehm, potem si pa izbral napačno znamko, sploh pa napačen model
wink-1.gif
.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
A veš da mi ni žal?
Kar pa se tiče asistence... Z 15 EUR vložka sem to rešil forever... Pa odnos na servisu imam tak, o katerem vas bo večina lahko samo sanjala...
evil.gif

Sedaj pa zadosti, pa uživajte v nemško/čeških drvarnicah, ki se vozijo (ko se) kot po tirnicah...
evil.gif

Saj to je zelo pozitivna stvar, da je tvoj odnos na servisu dober. Verjetno si z avtom tam več kot na cesti.
hysterical-1.gif

...Ali pa še boš
evil.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Če Renaulta pravočasno zamenjaš (z malo km), potem niti ni tako slaba izbira, tako da ne spoznaš toliko domačega servisa.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Če Renaulta pravočasno zamenjaš (z malo km), potem niti ni tako slaba izbira, tako da ne spoznaš toliko domačega servisa.

To je res in velja tudi za ostale francoske znamke
grin1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
@all:
Mlečnozobi prepotentni mladiči, a lahko vsaj pošteno napišete?
-koliko NOVIH francoskih vozil ste kupili do sedaj oz. koliko NOVIH vozil ste sploh kupili sami
-koliko ste imeli VI osebno težav z njimi (in je posledica VAŠE normalne uporabe, katera je definirana v priročniku za uporabo; ne pa da ste ravnali z vozilom kot svinja z mehom ali pa kupili jaka kola=nepremičnine iz uvoza)
Izkušnje vaših dedkov/očetov/žlahte me ne zanima preveč, hočem VAŠE osebne izkušnje. In ja, avto ste kupili vi, ne pa da ste ga imeli na uporabi kot službeno vozilo in z njim niste imeli druge skrbi kot točenje goriva

a se lahko, vidva majstra, MTL in ti, Infsomething vrnemo na temo. Odmevi so ob desetih, otroški vrtec z peskovnikom pa se odpre jutri, pri nas ob 5:45.

Over.

Nazadnje urejeno:

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
A veš da mi ni žal?
Kar pa se tiče asistence... Z 15 EUR vložka sem to rešil forever... Pa odnos na servisu imam tak, o katerem vas bo večina lahko samo sanjala...
evil.gif

Sedaj pa zadosti, pa uživajte v nemško/čeških drvarnicah, ki se vozijo (ko se) kot po tirnicah...
evil.gif

Tu sem se pa nasmejal, s čim se hvališ. Še jaz, ki imam podn. od avta ne rabim poznanstva na servisu in ne vem kak odnos. O kvaliteti renaultov si s tem povedal vse. Če imaš Renaulta-a rabiš prijateljsko odnos s serviserjem, ker se zadeva nonstop kvari in si s serviserjem na TI.

Drugače pa moj glas gre k enemu od fordov S-max ali pa C-max.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Bom kratek in ti povedal samo vso srečo z avtom. Želim si (in mislim resno), da si naletel na dober avto in da ti bo dobro služil. Sam boš pa čez nekaj let najbolj videl, kako se je avto obnesel in boš sam pri sebi presodil ali je bil dober ali ne.
wink-1.gif

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
@all:
Mlečnozobi prepotentni mladiči, a lahko vsaj pošteno napišete?
-koliko NOVIH francoskih vozil ste kupili do sedaj oz. koliko NOVIH vozil ste sploh kupili sami
-koliko ste imeli VI osebno težav z njimi (in je posledica VAŠE normalne uporabe, katera je definirana v priročniku za uporabo; ne pa da ste ravnali z vozilom kot svinja z mehom ali pa kupili jaka kola=nepremičnine iz uvoza)
Izkušnje vaših dedkov/očetov/žlahte me ne zanima preveč, hočem VAŠE osebne izkušnje. In ja, avto ste kupili vi, ne pa da ste ga imeli na uporabi kot službeno vozilo in z njim niste imeli druge skrbi kot točenje goriva

a se lahko, vidva majstra, MTL in ti, Infsomething vrnemo na temo. Odmevi so ob desetih, otroški vrtec z peskovnikom pa se odpre jutri, pri nas ob 5:45.

Over.

BRAVO!!!!

Otroci pač živijo v svetu fantazij in mislijo da nekaj vedo.

V naši familiji je bilo in je kar nekaj francozov in ni bilo nikoli težav. Zadnji ima preko 230.000 km od tega samo redni servisi, menjani prednji diski, zavorne ploščice,2 končnika in sklopka (tukaj je bila res izredna okvara, ker je šel potisni ležaj na 190.000 km).Ima še original izpuh in zaenkrat nič drugega.

In sedaj strokovnjaki povejte ali ima pravico kritizirati avto ali ga lahko pohvalim? Je francoz res takšen klump? Jaz mislim da ne.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Francoske kripe....edino nanje nikoli ne pomislim ob nakupu avtomobila...

Zakaj bi sploh? Splošno znano je da delajo drek na trgu pa je še toliko avtomobilov....ni treba....spljoh.
cheer.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
hm prijatelj je s petko prevozil več kot 270 000 km, edina stvar, ki je bila menjana, so bile pač zadeve kot so metlice brisalcev, zavore in eno tesnilo pa seveda nekaj žarnic in podobnega...

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Mlečnozobi prepotentni mladiči, a lahko vsaj pošteno napišete? s
3 (C3 2003, Megane 2004, Scenic 2006, japonec Auris 2008 vsi kupljeni novi, kupil sam

z vsemi mehaniki na Citroenu in Renaultu sem bil na TI! C3 po osmih mesecih menjal, ker ni noben vedel kaj sploh je z njim
confused-1.gif
, Megane OK, Scenic na začetku problemi potem ok

scott

Pripravnik
1. sep 2007
405
1
18
Hmm, če dobro pogledaš letošnjo statistiko okvar ADAC za letnike 2006 in 2007:

- Modus, Clio, Twingo se MANJ kvarijo kot Toyota Yaris, Honda Jazz ali Mazda 2 (Yaris je po statistiki itak podn po okvarah v zadnjih dveh letih, slabša v razredu sta samo Kia Picanto in Hyundai Getz
bonk.gif
)

- Megan se pri letnikih 2006 in 2007 MANJ kvari kot Toyota Auris ali Honda Civic, tudi Scenic in Picasso sta v zadnjih dveh letih med bolj zanesljivimi v svojem razredu

Tolk o tem kaj so vam povedal prijatli od stricev in tet o zanesljivosti japoncev in nezanesljivosti francozov
evil.gif

ADAC

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
moj bratranec im Megana in mora vsaj vsaki 2 leti menjat izspusni lonec..

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
od mojga kolega brata ženinga nečaka hčerka ma ta novega Cliota, star je 3 mesece, pa ima že 350.000 km. a mislite, da je z njim kej narobe, k se mu kilometri kr naokol vrtijo, tud k je ugasnjen ...
bonk.gif

folk, men se zdi da pretiravate. kar naprej, koliko en crkuje, kolk drug crkuje ... če bi vsi avti tolk crkval, kot vi tu pravte, potem bi bli zastoji na cestah predvsem zaradi avtobusov, k bi bili tko polni in oblegani, ker bi vsi meli avtomobile na servisih.

poznam veliko folka, posledično normalno poznam veliko lastnikov avtov - od lastnikov đapanezerjev, francozov, nemcev ... vsi se vozijo, sem ter tja kaj crkne oz. je treba kakšen končnik zamenjat, ni pa nujno - nikoli pa ne crkne nekaj takega, da bi bil joj prejoj - oz fatal error.

samo na firmi imamo:

- hyundaye (ta je najbolj zgonjen, pa še kar gre, samo redni servisi)
- fiate (pande, nove in stare - tudi normalno šibajo)
- yariske (ja madonca, tud kr grejo, no, pa jih noben ne špara)

šef na drugi firmi ima Škodo - dela kot urica, pa resnično štempla kilometre, da komaj verjameš

tast ima peugeota (806) in lancio (phedro), sam vozim toyoto (avensis). brez problemov.

zanimivo, bratranci in kolegi imajo pa vsi neke okvare ...

zato, ker se je na nekem Vel Satisu napisala napak Fatal Error, je pa kr naenkrat cela serija Vel Satisov direkt za na odpad. ker je bilo zadnjič videti eno Laguno na odstavcu, je laguna navaden šrot.

ker se v kakšnem avtu na trenutke malo zmeša BC-ju, je potem cela firma za odpis ...

kot bi zato, ker se je kolegu pokvaril novi Canon 40D rekel, faaaak, mater mam srečo, da meni in ostalim petnajstim, ki jih poznam, fotoaparat še dela, če je pa Canon tak šrot ...

se naredi, da crkne popolnoma nov avto - tudi žarnico včasih kupiš, naviješ, prižgeš, pa še kar tema - logično, se zgodi - ko štemplaš ne vem koliko tisoč avtov na dan, se naredi tudi kakšna napaka - in zaradi takih napak tist lastnik tako prešinfa avto, da je potem resnično videtu, kot da crkne ko ga zalaufaš, ko končno spelješ, vmes, ko ga pelješ parkrat crkne, ko ga pa končno parkiraš pa za bonus stran pade kolo.

folk - dejte nam večini naredit uslugo - mal premislte, preden kej zinete. pa puste kolege, bratrance, žene, ljubice, ženine ljubimce in vse znance pr strani - sej majo tud oni jezik, a ne?

lp, Dizzy

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Če bi te statistike bile resnične, dvomim, da bi vozniki Toyotinih vozil bili tako zadovoljni:

Toyota success in German J.D. Power and Associates Customer Satisfaction Index Study SM

Toyota ranks highest in most important segment

The Customer Satisfaction Index score measures how well customer expectations are met by owning a particular brand of car. The factors in order of importance are:

* Vehicle quality/reliability. This accounts for 30% of the total score
* Vehicle appeal. How much the owner likes the vehicle's performance, design, comfort and features. This accounts for 25% of the total score
* Satisfaction with dealership service. This accounts for 23% of the total score
* Vehicle ownership costs. This accounts for 22% of the total score

Highest in customer satisfaction
The study covers 32 vehicle brands and 132 different models divided into seven award segments, with Toyota ranking highest in customer satisfaction in 5 out of the 7 sectors :

Toyota Yaris Highest in customer satisfaction in the Small Car sector
Toyota Corolla Highest in customer satisfaction in the Lower Medium Car sector
Toyota Celica Highest in customer satisfaction in the Sports Car sector
Toyota RAV4 Highest in customer satisfaction in the SUV sector
Toyota Picnic Highest in customer satisfaction in the MPV (Compact Van) sector

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Še vedno bolje, kot če bi vsake dve leti moral (moral, ne hotel
evil.gif
) zamenjat avto.
Recimo, meni se bi to zgodilo, če bi imel Forda, ki ga nekateri hvalite do obisti. Zakaj? Imel dva (fiesta, mondeo), pa kaj dalj, kot do nemogočih težav z njima, nisem prišel. Imel pa sem tudi 3 Renaulte. In nič težav. Kaj zdaj to pomeni? Da je Renault dober in Ford slab? Taga ne bi razglašal javno, osebno si pa pač mislim svoje (Ford no more).
Torej? Imate učinkovit recept, kako ugotoviti, kaj je najboljše? Če ja, potem vam zagotovim, da vas na forumu ne bo več zaslediti. Boste imeli preveč dela s pametnimi nasveti.

Dejansko pa je točno tako, kot sem že enkrat napisal sam in kar je za menoj, v daljši različici, ponovil Roberto: najprej je treba kupit SVOJ avto, poskrbeti za njegovo vzdrževanje in šele nato komentirati.

(BTW: od kolegovega kolega punca ima brata, ki pozna soseda od prijateljevega najboljšega prijatelja, ki je v sorodu z ženo mojega bratranca, njegova prijateljicas pa ima fanta, ki ima BMW ja in pravi, da ga ne kupi nikoli več. Namreč, vedno, ko se zbudi iz spanca ugotovi, da v njegovi garaži namesto BMW ja stoji skromna alfa romeo ....
evil.gif
)

Got the point ?
evil.gif