Kaj kupiti - novo

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Kako je pa kaj z zaneslivostjo, se tili Senici kaj veliko kvarijo

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Kupujem NOV avto, ne rabljen, pa tudi ce ima samo 15.000 km ni vec nov.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
A pa se tole kje dobi novo za 20.000 € ?
confused-1.gif

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
doma imamo novega c4 picasso, 1.8 16v motor. poraba po BC 8.8, v 15kkm brez problemov.
sicer pa ne vem, kje je lorus dobil ceno dobrih 16k za starega picassoja, za ta denar ze skoraj novega c4 dobis.

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
In kakšna je razlika med 2500 kilometri katero ima vozilo ter vozilo z 20 km??
stupid-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Komot. Se da celo SKY dobiti za tako ceno.
A rabiš Scenic/Grand5 ali Grand7?
Svojega (Grand 7 Privilege 2.0 16V z nekaj dodatne opreme sem iz 26k spravil na 20.400). Sodelavec je 1.9 dCi SKY Grand5 in dodatno opremo odpeljal za 19k EUR.
Kar se zanesljivosti tiče: 4 letna garancija in Asistenca Comfort pa me BK... sicer pa nimam težav z zanesljivostjo (do sedaj nisem obstal na cesti še z nobenim Scenicom, pa je tale tretji, pa vse sem kupil nove)...

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
V poštev pride navadni Scenic. Odkdaj pa ima Renault 4 letno garancijo ?

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Poglej Alteo Rebel. Cene se vrtijo tam okrog 20.000€ odvisno od motorja, pa dodaš zraven še kakšen popust. Jaz bi izbiral med 1.9 TDI ali pa 1.4 TSI. Po družinskih izkušnjah so Seati kar zanesljivi avti.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Poglej Alteo Rebel. Cene se vrtijo tam okrog 20.000€ odvisno od motorja, pa dodaš zraven še kakšen popust. Jaz bi izbiral med 1.9 TDI ali pa 1.4 TSI. Po družinskih izkušnjah so Seati kar zanesljivi avti.
Plastika in dizajn v notranjosti je obup. Poleg tega je navadna Altea v bistvu limuzina in ne enoprostorec. Za kaj več je treba po XL poseči.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Za družinski avto po mojem ni nujno, da je ravno enoprostorec. Vse je odvisno od želja in zahtev kupca.

Dizajn notranjosti. Vsake oči imajo svojega malarja. Glede na to, da je iredno podoben Leonu, lahko rečem samo, da so vse zadeve zelo funkcionalno razporejene. Plastika pa tudi ni tako grozna.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
ksz.

Ma jaz ne vem kaj ljudje vidijo na picassotu razen popusta in prodaji citroena, ko ti 50000x povedo številko asistence. Že dobro vedo zakaj...
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Ne vem, zakaj enoprostorci?
confused-1.gif
Enoprostorci imajo vsaj 10% višjo porabo zaradi zanič aerodinamike, ki je posledica enoprostorskega dizajna. Poleg porabe imajo iz istega razloga v riti tudi performanse.
Drugače pa predlagam, da si gre ogledat še kako Mazdo 3 Sport. Sedaj je na koncu lajfa, in se da na ceno iz cenika dobit jurja popusta, čeprav je Made in Japan, pa še super avto s ful opreme je. Skratka za 20k EUR bo dobil dober in zanesljiv wagen.

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Že od leta 2004 si jo lahko doplačal. 4leta/80kkm, sedaj jo imajo nekateri novi modeli 3/150kkm in jo lahko podaljšaš na 5 let...

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Eh ja, ko boste enkrat imeli kaj več od družine kot bejbo in psa boste ugotovili da so razne makine v rangu Golf, A3, Mazda3 in podobnih kantic premalo... Minimalno kar je je kombijevska izvedba vozila (aka karavan), razred večje vozilo (Passat, Mazda6, Laguna) ali pa enostavno pravi enoprostorec (da lahko kombiniraš posamezne sedeže zadaj in prtljažnik), kjer pa razne Merive, Modusi, Idee in podobne kantice odpadejo...

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Eh ja, ko boste enkrat imeli kaj več od družine kot bejbo in psa boste ugotovili da so razne makine v rangu Golf, A3, Mazda3 in podobnih kantic premalo... Minimalno kar je je kombijevska izvedba vozila (aka karavan), razred večje vozilo (Passat, Mazda6, Laguna) ali pa enostavno pravi enoprostorec (da lahko kombiniraš posamezne sedeže zadaj in prtljažnik), kjer pa razne Merive, Modusi, Idee in podobne kantice odpadejo...

no še moj komentar: pred pol leta sem menjal Scenica za Aurisa. Imam otroka sedaj starega 1,5 leta. Scenic je bil malo bolj prostoren, malo večji prtljažnik ampak občutek pri vožnji in kvaliteta izdelave staneprimerno boljši v Aurisu. Ne razumem ljudi dajim "golfov " razred ni dvolj ko dobijo enega otroka. Scenica sem se naveličal po enem mesecu vožnje - imel sem ga leto in 2 mes.
Voziče, razne "potrebne" stvari za otroka, vse ima prostor v prtljažniku, zato ne razumem ljudi da kupijo takoj velik avto.
confused-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ti kar... Tudi meni je zelo težko bilo presedlati iz Mazde na Scenica... Pač kanta, sediš višje, nobene vozne dinamike... Sedaj ga pa ne zamenjam več za navadna kola (kot family voz , da ne bo pomote)... Auris pa ni nič drugega kot gajbica v golf segmentu, pa če še tako trdiš drugače...
Pravi voz se pri Toyoti začne pri Avensisu...
Ko boš imel pa voz treking varjante, ki se zloži nič in ti bo zasedel cel prtljažnik (kar se v golfovi klasi zgodi) pol se pa javi. Meni osebno vozit prtljažnik na strehi in kufer na njem je isto mimo... Žvižga nad 100 da ni za žvet... Že same sanke na strehi oz. prečni nosilci žvižgajo za znoret... In ja rad vse pospravim v kufer in da se vsi peljemo kot ljudje, ne pam z kufri/torbami med in pod nogami...

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Senica Sky 1.5 dci mi ponujajo za 18.400 €. A je to ok cena
confused-1.gif

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ti kar... Tudi meni je zelo težko bilo presedlati iz Mazde na Scenica... Pač kanta, sediš višje, nobene vozne dinamike... Sedaj ga pa ne zamenjam več za navadna kola (kot family voz , da ne bo pomote)... Auris pa ni nič drugega kot gajbica v golf segmentu, pa če še tako trdiš drugače...
Pravi voz se pri Toyoti začne pri Avensisu...
Ko boš imel pa voz treking varjante, ki se zloži nič in ti bo zasedel cel prtljažnik (kar se v golfovi klasi zgodi) pol se pa javi. Meni osebno vozit prtljažnik na strehi in kufer na njem je isto mimo... Žvižga nad 100 da ni za žvet... Že same sanke na strehi oz. prečni nosilci žvižgajo za znoret... In ja rad vse pospravim v kufer in da se vsi peljemo kot ljudje, ne pam z kufri/torbami med in pod nogami...

No ja, odvisno od situacije. Še vedno je bolje spodoben avto za vsak dan, za čez vikend, pa kufri na strehi.
smile-1.gif