Jogurt vsak dan

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Vprašanje koliko je sploh tedanji "človek" potreboval, glede na to da so bili veliki meter in pol, 40g, verjetno kakšne 1000kcal samo?

Torej ne kaj pretirano dosti hrane, ja.
recimo tako % kaj so jedli...

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
No, saj jedilnik ni vedno tak. Čez vikend že ni bil
grims-1.gif

Sicer je pa tako kot sem napisal - fural bom nekoliko prilagojen način prehranjevanja še naprej pa da vidimo. V fitness pa ne mislim hodit (bom pa zdele ene 2 dni štihal po vrtu če kaj pomaga
cheer.gif
pol je pa še trava za pokosit), niti nimam cajta za to - počnem v lajfu še kaj drugega kot da se v špegu gledam, da ne omenjam da mam 2 hčerki ki tudi zahtevata svoje.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Saj nisem nikjer omenil fitnesa
wink-1.gif

Recimo namesto kolesarjenja greš lahko tečt v naravo, s tem da delaš intervale in kombiniraš z vajami s lastno težo: skleci...zgibi...trebušnjaki...glede na opisano bi rekel, da imaš dovolj lastne teže, da dodobra obremeniš mišice
wink-1.gif

Pa prej si omenil testiranje krvi, je dobra ideja, holesterol + CRP je pomoje dovolj.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Malo za šalo, malo zares;)
A kakaš tudi čepe? Baje se na wc školjke tudi še nismo prilagodili.
Kaj pa osebna higijena, kupuješ, ali delaš doma?

Glede paleo "dijete", punca sedaj testira. Je rekla, da bo zahec probala, glede na to, da ni nekih čudnih režimov. Edino full pogreša mleko in jajca ji za zajtrk ne pašejo najbolj. Sedaj poje več kot je prej, dela si veliko sadno/zelenjavnih smootijev. Ostalo pa nekje kot prej.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Glede osebne higiene...recimo da bolj pazim, kot ostal narod, ampak to ne pomeni da bi večkrat se umival, ampak da nimam ravno kaj pretirano dosti kemikalij, milo samo "tam kjer treba", ostalo pa samo z vodo...če se tuširam. Itak je voda najbolj prijazna za kožo, vse ostalo zjebe pH, ampak...za določena mesta se pač rabi nekaj "pene"
wink-1.gif

Delam nič ne doma, kupim kolko se da pač naravno, recimo žveplovo milo. Sem pa razmišljal, če bi mogoče doma naredil "ghee", ker je kokosovo olje drago ko žafran
smile-1.gif

Naj še nadgradi na IF, pa bodo rezultati hitro tu, če seveda zmore
wink-1.gif

Za tebe mogoče zanimiv ta link: http://www.wodtalk.com/featured-post/intermittent-fasting-evolved.html

PS, kakam sede
wink-1.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.362
2.739
113
Citat:
PS, kakam sede

Kolkrat na dan?..................joke, ni treba odgovarjat
Ampak leta nazaj smo bili na vecerji v eni ostariji in je pri sosednji mizi klapa, malo fajhtni, imela debato kolikokrat na dan je pravilno in zdravo. 2 ali 3 so bili na 1x na dan, en mozakar pa da 6x. In da on to tko ima in da je to najbolj prav in zdravo. LOL

on topic: Kaksna je razlika med trdim in tekocim jogurtom? Vcasih vzamem pri fantih iz komune domac jogurt in je povsem tekoc.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Sistematski pregled, poslala me je firma. Enkrat na 5 let je treba iti. Zanimivo da sem imel že pred petimi leti zelo podoben izvid.
Danes: zjutraj eno jabolko in kava brez cukra. Za malico mešana solata z jajcem (iz Spara) in jogurtov preliv. Vmes še en kofe brez cukra, ko sem prišel domov sem jedel ene take fine piščančje rolade (ovite s slanino) in zeleno solato. Zvečer tam okrog 8-9h še eno jabolko in en košček banane ki ga je tamala pustila. To je to. Danes od rekreacije samo servis kamp prikolice (popravljanje podna), jutri bo verjetno splet ena turca gor/dol, pa še mal servisa prikolce. Kot že napisano, se zadnje čase malo drugače prehranjujem, ker mi očitno visok vnos OH prav nič ne koristi. Verjetno je še za počakat mesec ali dva pa da vidimo kaj bo s težo, mogoče bi bilo smiselno tudi it na pregled krvi, da vidim če bo kaka sprememba.

Kolega to je premalo hrane zate, to še bazalnega ne pokriješ, zajtrk je švoh oz. "prazen", malica dokaj OK, da bi dodal še eno jajce bi bilo OK, kosilo OK, zarad tega koščka slanine se nebi smelo na krvi poznati, sadja "preveč", razen če imaš domača jabolka, tole iz centrov je bolj švoh vse skupi ampak res da nam drugega skoraj ne preostane. 1 kos sadja imaš dovolj. ...daj probaj za zajtrk nekaj hidratov, malo kosmičev (ovseni al pa mix če ne moreš čistih), ne pa tiste čokoladne...in magari mal jogurta in tudi z vodo lahk razredčiš, sam pač jem z wheyem in vodo. ...dodaj tudi omega 3 6 9, rib ti primanjkuje (omega 3) to lahko rešiš tudi s kapsulami, ni bav bav, sam jih že par let jemljem (6-8 na dan), oz. jajcu v solati vrži konzervo tune, olje odlij, potem k malci kjer imaš sadje dodaj pest oreščkov (makadamija, lešniki, mandlji), za kosilo tudi ribe (katerekoli, spečeš v pečici ipd., ne pa pohanga osliča al pa teh for), za večerjo lahko tudi kakšna 2 jajčka, magari omleto naredi, dodaš lahko kakšne začimbe ipd., .....upam da se ti ne sliš komplicirano, ker ni, sam prave stvari skupi zmetat....pa ni enolično, to sem pač primer dal...kombiniraš pa sproti. AJa od sadja tudi Avokado...je priporočljiv za dvig HDL-ja. Je pa tako, da cela krvna slika bi morala več povedati...nimaš pa takšnih odstopanj da bi bilo vse skupaj ne vem kako nevarno....malo probar pri prehrani in pojdi ponovno na kri čez pol leta.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Če si spregledal...je rekel, da se izogiba hidratom, teh, ki izhajajo iz žit, krompirja, riža...

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Unim OH iz hmelja se ne izognem vedno
evil.gif

Tudi ostalim hidratom ne povsem - poskušam nekako 5 dni v tednu, potem pa ponavadi za vikend pade kakšen riž, makaroni.
Kruha pa res že en lep cajt nisem jedel.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Jaz se tudi malce pregrešim čez vikende, pač tašči se ne more dat košarice
wink-1.gif

Ne škodi, če 1x tedensko kaj takega poješ...

Si probal kaj sladki krompir? Meni je čisto kul zamenjava za "navadnega".

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Za marsikoga so hidrati bav bav...ampak če jih po pameti in če izbereš tiste kateri imajo nizek glikemični indeks je OK....tja do 40-50g na dan ni nič narobe....niti se ne bo poznalo. Zgubljanje teže s cikliranjem OH-jev je ena izmed boljših opcij "diet", pri kateri če tako furaš naprej (kar ni problem) ne pride do yo yo efekta
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
heh, 50g, še jaz imam več, pa se v celoti izogibam "OH hrani"...že iz same zelenjave dobim več
wink-1.gif

pred par meseci sem preko 200g mesečno OH metal v sebe, pa so kile vseeno šle dol

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Jaz sem pa že mislil, kako zelo sem čuden, ker celo kalorije seštevam pa odštevam, vsaj približno ...
rolleyes-1.gif

Krvno sliko imam za moja leta idealno. Je referenčna sestra rekla, da bi pri mojih letih še kakega takega rada videla. Pa ne gledam, koliko pojem omega XY kislin, quencimov takšnih in onih, ali zvečer pojem ajdared jabolko ali raje zlati delišes, ali je prav, da sem dal 2,4 g kokosovega olja preveč ali je mogoče olivno zadosti v redu in tako naprej.

Mislim, človek bi rad malo kako kilo dol dal, pa zafilozofirate bolj kot najboljši prehrambeni strokovnjaki. A dovolj je, pojej nekoliko manj kot pokuriš, hrana pa naj bo raznovrstna. Čisto dovolj.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Jaz sem trenutno v dokaj zahtevni rutini. "postim" se cca 16 ur dnevno, imam zgolj 2 velika obroka, rad bi zgubil maščobo in pridobil mišično maso. Kaj takega je brez "štetja kalorij" nemogoče.

Ampak...tudi ti si rekel, pojej manj kot pokuriš, kako pa bi to nek "navadni janez" vedel, če ne bi štel kalorij? Veliki večini ljudi sploh ni jasno, da recimo 1 jabolka vsebuje več kalorij, kot krompir, ali pa podobno...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Jaz sem trenutno v dokaj zahtevni rutini. "postim" se cca 16 ur dnevno, imam zgolj 2 velika obroka, rad bi zgubil maščobo in pridobil mišično maso. Kaj takega je brez "štetja kalorij" nemogoče.
Odvisno, kakšno štetje imaš. Z mojim enostavnim gre to kar solidno, je pa treba delat.

Je pa eno štetje kalorij (v grobem si hitro izračunaš, koliko lahko česa poješ), drugo pa je picajzlanje, zakaj lahko poješ pol jabuka več pa en krompir manj pa 3 rižke popoldne in 4 omega maščobe pa gor pa dol. To pa je orenk kompliciranje brez konkretne koristi.

PS. po wikipediji ima krompir za skoraj polovico več kalorij kot jabolko.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Res je, potem pa banana
smile-1.gif

Pravijo, da je za pridobivanje čiste mišiščne mase potrebno cca 400kcal več, kot "bi pokuril, če ne bi kvhital tisti dan". Good luck ocenit to "od oka"
wink-1.gif
Če seveda vsak dan ne ješ isto.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Malo za šalo, malo zares;)
A kakaš tudi čepe? Baje se na wc školjke tudi še nismo prilagodili.
Kaj pa osebna higijena, kupuješ, ali delaš doma?

Glede paleo "dijete", punca sedaj testira. Je rekla, da bo zahec probala, glede na to, da ni nekih čudnih režimov. Edino full pogreša mleko in jajca ji za zajtrk ne pašejo najbolj. Sedaj poje več kot je prej, dela si veliko sadno/zelenjavnih smootijev. Ostalo pa nekje kot prej.
zakaj jajca? saj ta so bila redno na jedilniku praljudi. res ne kokošja ampak bila so.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Še enkrat...point je da ješ takšno hrano, kot so jo jedli takrat, ne da ješ enake količine ali razmerja, kot so jedli takrat. Koliko česa pa ješ pa je predvsem odvisno od človeka, od posameznika in njegovih zahtev.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
samo zaradi okusa ji ne pašejo. Pol čez par ur pa ni panike. Jebiga, enim sploh ne paše nič jest zjutraj, eni samo kofe, njej pa jajca ne dišijo zjutraj:)