Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Sistematski pregled, poslala me je firma. Enkrat na 5 let je treba iti. Zanimivo da sem imel že pred petimi leti zelo podoben izvid.
Danes: zjutraj eno jabolko in kava brez cukra. Za malico mešana solata z jajcem (iz Spara) in jogurtov preliv. Vmes še en kofe brez cukra, ko sem prišel domov sem jedel ene take fine piščančje rolade (ovite s slanino) in zeleno solato. Zvečer tam okrog 8-9h še eno jabolko in en košček banane ki ga je tamala pustila. To je to. Danes od rekreacije samo servis kamp prikolice (popravljanje podna), jutri bo verjetno splet ena turca gor/dol, pa še mal servisa prikolce. Kot že napisano, se zadnje čase malo drugače prehranjujem, ker mi očitno visok vnos OH prav nič ne koristi. Verjetno je še za počakat mesec ali dva pa da vidimo kaj bo s težo, mogoče bi bilo smiselno tudi it na pregled krvi, da vidim če bo kaka sprememba.
Kolega to je premalo hrane zate, to še bazalnega ne pokriješ, zajtrk je švoh oz. "prazen", malica dokaj OK, da bi dodal še eno jajce bi bilo OK, kosilo OK, zarad tega koščka slanine se nebi smelo na krvi poznati, sadja "preveč", razen če imaš domača jabolka, tole iz centrov je bolj švoh vse skupi ampak res da nam drugega skoraj ne preostane. 1 kos sadja imaš dovolj. ...daj probaj za zajtrk nekaj hidratov, malo kosmičev (ovseni al pa mix če ne moreš čistih), ne pa tiste čokoladne...in magari mal jogurta in tudi z vodo lahk razredčiš, sam pač jem z wheyem in vodo. ...dodaj tudi omega 3 6 9, rib ti primanjkuje (omega 3) to lahko rešiš tudi s kapsulami, ni bav bav, sam jih že par let jemljem (6-8 na dan), oz. jajcu v solati vrži konzervo tune, olje odlij, potem k malci kjer imaš sadje dodaj pest oreščkov (makadamija, lešniki, mandlji), za kosilo tudi ribe (katerekoli, spečeš v pečici ipd., ne pa pohanga osliča al pa teh for), za večerjo lahko tudi kakšna 2 jajčka, magari omleto naredi, dodaš lahko kakšne začimbe ipd., .....upam da se ti ne sliš komplicirano, ker ni, sam prave stvari skupi zmetat....pa ni enolično, to sem pač primer dal...kombiniraš pa sproti. AJa od sadja tudi Avokado...je priporočljiv za dvig HDL-ja. Je pa tako, da cela krvna slika bi morala več povedati...nimaš pa takšnih odstopanj da bi bilo vse skupaj ne vem kako nevarno....malo probar pri prehrani in pojdi ponovno na kri čez pol leta.