iOS vs. Android vs. WP

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.184
7.032
113
Zgleda so eni z malim zadovoljni
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.184
7.032
113
M$ je 7. največja IT firma. Kaj se ti zdi, da počno narobe, oz s čim misliš, da je tvoje "znanje" večje od njihovega in na katerem mestu je tvoja firma, da si sploh lahko pameten na forumu ko je debata o poslovanju kakšnih podjetij?

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Ms si zeli biti prvi, in to kar trenutno pocnejo niso za njih nobeni uspehi. Pac jim zaenkrat na tem podrocju ne ratuje ker so na trg vstopili prepozno brez neke res hude svezine. In 8% delez prodaje za ms ni uspeh. Poglej mal njihove reporte kok prihodka prinese kateri del (ne pozabi, ms je najvecja software firma na svetu) in koliko od tega je projekt lumia. Ce nebi bilo ostalih delov ki to financirajo in dolgorocne strategije, verjemi da bi lumio ze ukinl...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.184
7.032
113
Hja saj to govorimo vsi, da je dolgoročen razvoj v pravo smer.

Ne vem če je dandanes sploh možno prit v tako nasičen trg, kot je mobilna telefonija s tako močnimi playerji in čez noč dobiti kaj več kot 10%, z lastnim OS torej.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Pa ti ne dojames da je rast premajhna za dolgorocen razvoj? Zakaj misls da so sli spreminjat ui win 10? Zakaj niso ostal ma metru? Ms je pridobil par % na racun budget modelov, namesto da bi pridobil tam kjer je denar - high end modeli in enterprise...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.184
7.032
113
UI je na W10 zelo podoben W8, metro dizajn, jaz ne bi rekel, da je bolj podoben W7 ali visti in famoznemu aerotu?

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Aero je se vedno del sistema (prosojnost in ta jajca). In metro ni dizajn UIja ampak UI.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
To je globalna statistika? Ne vem, pač kar sem bral je blo na nekaterih zahodnih trgih že delež okrog 20%, UK iz glave.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Good Technology’s reports are an ongoing initiative to track activations across the breadth of mobile platforms and devices in enterprises and governments. They are based on data aggregated from all devices spanning “more than 6,200 organizations in 189 countries.”

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Lol, 8 procentni delez PRODANIH telefonov v prvem polletju pa se to mogoce. A to je uspeh?

8% ni tako malo. Poglej kake deleze imajo tudi znani produkti. Nekateri niti 8%. Ze samo, ce ostanemo pri IT. Koliksen delez imajo apple desktopi? Koliksen delez ima linux? Pa je vecina ze slisala za te reci.

Sedaj prihaja se W10 s continuumom. Ali bo trg to pograbil je vprasanje. Jaz bi pricakoval, da bo. Mogoce pa bo menil, da je dodatna vrstica ali stolpec ikon vecja revolucija in bolj potrebna. Kolikor berem tvoje poste, je tudi tebi zate dodatna linija ikon revolucija.

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Ni vse v procentih. Večina WP naprav je v low endu, kar pomeni, da so njihovi kupci večinoma prejšnji lastniki dumb phoneov, ki pač ne morejo več kupiti neumnega telefona, zato vzamejo naslednjo najboljšo stvar. Včasih so rekli, dajte mi drugo Nokio. Sedaj ko pa tudi tega ni več, pa bomo videli, kako jim bo šlo.

Takšni uporabniki pa tudi ne zapravljajo veliko za aplikacije in druge plačljive storitve. Zato je in bo ostal WP nisko na radarju razvijalcev. Z njim je več stroškov kot koristi. Saj na androidu je podobna zgodba, samo njih pa rešuje ogromen tržni delež, tako da se vseeno da kaj prodati.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
OSX ima globalno celih 6%.
idc-worldwide-q32014.png

Čudno da kar ne opustijo tega dela podjetja k je tak flop.
tongue-1.gif

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Citat:
Uporabnik titov pravi:
OSX ima globalno celih 6%.
idc-worldwide-q32014.png

Čudno da kar ne opustijo tega dela podjetja k je tak flop.
tongue-1.gif

Primerjaš japke
cool-1.gif
in hruške. Nekdo ki prodaja laptop za 200-300$ je logično da jih proda več kot nekdo ki nima modela pod 1000$. Poišči graf računalnikov nad 1000$. Vsa podjetja iz grafa jih prodajajo.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik Lecter pravi:
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Lol, 8 procentni delez PRODANIH telefonov v prvem polletju pa se to mogoce. A to je uspeh?

8% ni tako malo. Poglej kake deleze imajo tudi znani produkti. Nekateri niti 8%. Ze samo, ce ostanemo pri IT. Koliksen delez imajo apple desktopi? Koliksen delez ima linux? Pa je vecina ze slisala za te reci.

Sedaj prihaja se W10 s continuumom. Ali bo trg to pograbil je vprasanje. Jaz bi pricakoval, da bo. Mogoce pa bo menil, da je dodatna vrstica ali stolpec ikon vecja revolucija in bolj potrebna. Kolikor berem tvoje poste, je tudi tebi zate dodatna linija ikon revolucija.

Ti razumes razliko med trznim delezem in pa procentom prodanih telefonov v prvih parih mesecih? Meni osebno pa so pomembne stvari pod pokrovom, recimo optimizacija baterije in podobno...

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Mene jabolčna ploščica ne prepriča sploh. Niti z dizajnom niti s sistemom niti z ničemer. Za desktop OS pa se mi zdi, da je vsaka verzija bolj hroščata od prejšnje. Design desktopov in notebookov... naveličan sem ga že popolnoma.