iOS vs. Android vs. WP

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.184
7.032
113
http://www.engadget.com/2015/06/25/nadella-mission-statement/

Nadella reiterated Microsoft's need to focus on the cloud and mobile, and he was quick to point out that the concept of "mobile" also refers to creating mobile experiences for customers (likely across multiple devices), all powered by the cloud. Windows Phone hasn't been much of a success for Microsoft so far, but with Windows 10 it'll have a platform that finally unites its mobile and desktop experiences. That may finally help Microsoft sell more phones, though that's probably less of a priority now that the company is also supporting iOS and Android with flagship software like Office.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.405
2.764
113
Meni je najboljsa stvar win phona to, da jih ljudje ne marajo in se cenejsi napram primerljivim modelom oz. so boljsi in cenejsi. Nicesar ne pogresam, sedaj ko sem ga navajen pa mi je titak špica.

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
JP, men je tudi WP zelo všeč, tudi aparati so po kakovosti izdelave pred ostalimi. Od androida so mi všeč samo motorole z stock androidom, pa iphone mi je všeč. Ostalo ko bom kupoval naslednji GSM odpade.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
To pa ne bi bilo v redu, konkurenca mora biti, BlackBerry, Mozilla, etc. so premajhni ...

M$, please, don't give up
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.184
7.032
113
Dvomim, da je kaj resnice v tem, sicer razumem, zakaj avtor članka na to napeljuje; šefe je pred kratkim poslal kar "udarno" pismo, češ da bojo krčili in se fokusirali "tam kjer se morajo", potem so izdelali kar nekaj SWja za android (office recimo) in tržni delež WP ni pretirano blesteč...

Ampak, v tem trenutku dvomim, da so plani o tem, so pa verjetno nekje "v predalu" oz imajo vodilno vedno v mislih to. Trenutno je preveč fokusa okoli W10 in integraciji vseh platform, da bi potem šli tako rezat en sektor. Lahko pa čez par let, če se izkaže, da je tudi to faliran projekt.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.913
646
113
Jep če bo WP10 dobro sprejet, potem ga bodo zelo verjtno še naprej furali.
Če pa ne bo, pa ne bodo še naprej stran metali denarja za razvoj...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.184
7.032
113
Čas je, da naredijo surface telefon, ni druge. Če vabijo biznis uporabnike s surface pro modelom, češ, da nadomesti desktopa in tablico, potem skoraj ni logike, da še zraven ne ponudijo telefona, al kaj naj biznis uporabnik kupi, iphone al androida al kaj
smile-1.gif

Lumie ja...ampak vseeno za nekega biznismena pomeni imiđ dosti, nek sleek surface phone bi jih pomoje privabil več, kot pa lumie, pa tudi problem ni zdaj naredit surface telefona, ko itak imajo že vse od lumij pripravljeno, vzamejo samo eno kot osnovi in dajo v "lepše" ohišje pa roka
smile-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.868
694
113
Da bi dal telefon v dock in bi potem postal pravi računalnik, je idealno. Ampak tehnologija še ni tam - še tiste tablice niso dovolj zmogljive za kaj takšnega, pa so precej večje. Rabiš aktivno hlajenje, velike baterije...

Ubuntu je imel podobno idejo, ko je začel tisti Kickstarter za 30 mio $, pa se nekako ni obneslo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.184
7.032
113
Odvisno kaj hočeš naredit? Če samo urediti word dokument, excell ali pa powerpoint prezentacijo, potem je kaj takega komot izvedljivo.

Jaz imam rablico, T100TA, brez aktivnega hlajenja in komot laufam office, tudi 1080p via HDMI laufa b.p., nekje pod 10% cpu usage, tako da dokler je zadeva strojno podprta, se ne rabi procesorske moči.

Continuum si že videl, od m$ ?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.868
694
113
Strojno pospeševanje je možno samo za zelo omejen nabor funkcionalnosti. Dekodiranje videa, računanje CRC, šifriranje in podobne specifične operacije. Ampak za to potrebuješ namenske tranzistorje, ki zasedajo prostor v procesorju. Procesorji so pač splošnonamenski, ker samo tako lahko zagotoviš neko univerzalno procesiranje za neko spodobno veliko vezje.

Glavni problem sta gretje in avtonomija. Meni se telefon že pri navadnem brskanju zelo zagreje (pa nisem niti na 3G, ampak na WIFI). Za pasivno delovanje je meja porabe tam 4-5W, kar pa je za resno delo občutno premalo. Če si že imel kakšno Win pro tablico v roki boš vedel o čem govorim
grin1.gif
(pa je tam not precej močnejši procesor).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.184
7.032
113
Saj pravim, da imam win tablico, več kot leto pa pol.

Pa ni bilo nobenih težav, tudi s pregrevanjem ne, za kakšno direktorsko delo je torej idealna zadeva, ker to ne pomeni obremenjevanja sistema. Drugo je kakšna obdelava grafike, filmov, ipd...ampak tega ne bo delal biznis sektor
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.184
7.032
113
Mogoče sta, ne vem. Govoril sem o tem, da pač m$ cilja na biznis sektor z Surface pro 3, hkrati pa jim nimajo za ponudit celotnega paketa, ker vseeno če gre nekdo uporabljat surface pro 3, še vseeno rabi nek telefon.

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik srv pravi:
A ios in android pa nista dobra za direktorsko delo oz. business sektor
smile-1.gif
Morda sta. Ponavadi pa direktorjem tajnice vodijo koledarje in sklicujejo sestanke. Je to izvedljivo v kombinaciji MS Exchange + iPad Outlook klient?

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Outlook za iOS je presenetljivo dober. Se vidi, da ga niso delali sami in so kupili startup, ki je že imel razvito aplikacijo
evil.gif