Kolesarstvo 25

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.924
12.234
113
kod Džej-Zija
Uničili so tretjo največjo dirko na svetu, zato si zaslužijo še precej ostrejše pridevnike kot nadležni. Kje je pa učinek njihovega svinjanja? Je Gaza že osvobojena?

jello

Guru
22. sep 2008
10.846
4.153
113
Sicer ne paše v to temo, ampak če se omejimo samo na biciklizem, če politika ne bi imela nič s športom, nekaterih profi ekip, vključno z uae, astano,... nikoli ne bi bilo, svetovno prvenstvo pa bi bilo izmenjaje v italiji, španiji, franciji in belgiji. Nikoli pa v ruandi, katarju, kanadi, ekvadorju,...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.879
5.471
113
Nisem tako prepričan. Posel si želi širitve in novih ljudi, ki bi spoznali, da brez bicikla za rekreacijo jim živeti ni.

mistique

Guru
16. jun 2009
15.109
2.645
113
Emona / Carnium
Sponzorje si poglej, pa se boš dokončno prepričal. Meni najbolj znan priemr je Astana, državne firme, skladi...samo še slika predsednika je manjkala na dresu. UAE državne firme, skupine...Bahrain državni holding, skladi,...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.879
5.471
113
V Katar prilezejo bogatini s celega sveta. Koliko si jih ogleda kako kolesarsko dirko, pa je težko reči.
Ampak denar tako ali drugače poganja vse skupaj. Če tam ni novih strank, pa denar pride drugače.

jello

Guru
22. sep 2008
10.846
4.153
113
Če nisi gledal dirke je težko reči ja, jaz pa sem in ti z lahkoto povem, da jih je bilo šest, od tega pet varmostnikov, ki so bili tam službeno.

Kako misliš da smo dobili giro v slovenijio? Kako smo dobili velodrom? Kako je nastala dirka po slo?

Res je težko reči, težko je sploh karkoli povedat, če se ti o zadevi ne sanja pol qrca.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.879
5.471
113
Ne vem, kaj bi rad napisal. Jaz sem preprosto in razumljivo napisal, da denar dela svoje.
Daj napiši preprosto in razumljivo, kdo je zaslužen, da je prišel giro v Slovenijo? Denar po tvojem nima nič s tem?
Resno, kaj hočeš pametnega povedati? Če nimaš nič, si lahko tudi tiho, meni se ne boš zameril.

• Haha
Reactions: mistique

jello

Guru
22. sep 2008
10.846
4.153
113
Da se pri politiki začne, zato je trditev da se politika in šport ne smeta mešat otročje naivna in neumna. Tako je bilo pri vseh girih v slo, tako bo pri touru v slo, če bo, tako je bilo pri dirki po slo, velodromu in praktično pri vsakem večjem športnem dogodku ali projektu, v vseh športih. Slo ni nobena izjema.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.879
5.471
113
Denar dirigira vse, tudi če ga politika deli, ker ga pač ima, ko ga pobere od nas.
Se umikam, ker včasih je kdo pač precej trd v glavi.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.879
5.471
113
@mistique: Čestitam, dober si v žaljenju. Predam se, težko ti sežem do malega prsta na nogi, tako si velik in vsemogočen.
Za vsem je zadaj v prvi vrsti denar. Politika brez denarja ne bo pritegnila nobenega gira in ne toura. Politika lahko sprejme kar hoče, upošteval je ne bo nihče, če ne bo denarja. To je bistvena razlika od drugih res političnih odločitev. Če to razumeš ali ne. Za prireditelje športnih dogodkov na najvišjem nivoju je čisto vseeno, če denar pride iz proračuna ali od nekega mogotca. Denar je ključen!

• Všeč mi je
Reactions: 8888