iOS vs. Android vs. WP

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Potem noben ne ve, kako pri pisanju sms (in ostalega) nastaviti okrajšave? Npr. LP za Lep pozdrav! ?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.193
7.034
113
Če se ne motim si spraševal za WP? Mislim, da ne gre...če pa gre, pa gre za angleščino in ne slovenščino.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.503
772
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Potem noben ne ve, kako pri pisanju sms (in ostalega) nastaviti okrajšave? Npr. LP za Lep pozdrav! ?

Na iOS se jih nastavi v Settings >> General >> Keyboard >> Shortcuts

iphone-shortcuts.png.png

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
Bom kr kle vprašal. pred 2 meseci sem šel na operaterja mobitel in sem sinu kupil iphone 6 plus. Zdej že ta dva meseca na računu opažam, da je bil z njegove številke vsak mesec en sms poslan v tujino. Pravi da ni tega nikamor pošiljal, tudi v arhivu sporočil ni sms za tujino. je možno da iphone 1x mesečno sam pošle sms na kak njihov center recimo za find my iphone funkcijo ali nekaj podobnega. No sedaj sem to izklopil in izklopil tudi ostale lokacijske storitve na telefonu. Pa bomo drugi mesec videl, kaj bo.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
To da izklopiš lokacijske storitve je huda bedarija. Brez tega se iphona ne da izsledit od doma, če bi mu ga vkradli oz. bi ga izgubil. Find my iphone na ON!

Glede smsa pa ne vem, čudn primer, nisem še slišal, da bi sam telefon kaj pošiljal... . Strošek smsa? Ima na iphonu zadnji iOS? Vprašaj pri operaterju kaj bi to lahko bilo.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
SMS v tujino se pošlje ko aktiviraš iMessage ali Facetime. Nikakor pa se to ne pošilja mesečno, ampak le takrat ko ponovno vklopiš. Mogoče se kaj igra s temi nastavitvami.

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
SMS je 11 centov, zgleda bo nekaj na sistemu. Ko smo novega kupli, ga prižgali, je takoj na njegovem računu bila poraba 11 centov, prejšnji mesec 22. 11 centov redno na začetku meseca, 11 centov kasneje ko je pomotoma resetiral telefon in se je sistem ponovno nalagal, ponovni vpis v račun, itd. Zgleda, da je takrat tudi nekaj poslano. ta mesec, takoj po 1. preveril porabo, takoj 11 centov porabe. Sej pravim, do konca meseca bo izklopljeno, da vidim prvega drug mesec, če bo spet poraba. Drugače bom pa kontaktiral operaterja, da vidim na katero številko je kaj poslano, ker sedaj tega z računa ne vidim. Vem pa da je Mcafi al kaj je že antivirus za android z vklopljeno funkcijo finnd my phone nekaj pošiljal lokacijske sms na njihov server in jim račun nabijal. nekje na netu sem to zasledil.

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
amacar, verjetn bo res to. Vse te zadeve smo vklaplali, lahk se je kej še potem z tem špilal. Find my iphone gre na ON, ostale lokacijske ostanejo na OFF.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.503
772
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Lokacijske storitve s tem nimajo veze... SMS se poslje, ko vklopis iMessage ali Facetime, da se aktivira. Ce ga izklopis in takoj spet vklopis to pomeni, da se spet psolje aktivacijski SMS.

Takrat tudi dobis prej obvestilo podobno temu:

skitched-20150513-102617.jpg
skitched-20150513-102647.jpg

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.193
7.034
113
In a new interview, Asus chairman Jonney Shih doesn't see like he's a big supporter on Windows as a smartphone OS, saying, "The advantage [of Windows on phones] is not that much [when compared to iOS and Android], frankly speaking."

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.193
7.034
113
Če koga zanima:

Torej od vseh treh, ima MS najbolj "povezljivo" strategijo, kar je logično, saj je edini ki ima zelo dobro razvit PC trg in recimo google tukaj ne more nič. Tako da je kar všečno, če jim le rata vse združit.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
android prihaja na tv-je in v avto.
google lahko marsikaj glede povezljivosti na desktop-pc, vključi v brskalnik chrome...

še par let in dober marketing, pa DOLOČENA skupina ljudi sploh ne bodo potreboval windows pc-jev. V dock poleg monitorja boš vtaknil telefon pa boš imel "pc". Sicer je že možno, samo ni še to to...

Boj med njima bo sigurno še velik, kar je dobro za nas:)

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
android prihaja na tv-je in v avto.
google lahko marsikaj glede povezljivosti na desktop-pc, vključi v brskalnik chrome...

še par let in dober marketing, pa DOLOČENA skupina ljudi sploh ne bodo potreboval windows pc-jev. V dock poleg monitorja boš vtaknil telefon pa boš imel "pc". Sicer je že možno, samo ni še to to...

Boj med njima bo sigurno še velik, kar je dobro za nas:)

Android prihaja na TV ampak ne od Samsunga in LG-ja (za Panasonica nisem prepričan). In osebno nočem imeti pametnega TV-ja, še najmanj od Googla. In ko bom kupoval TV bom Philipsa in Sonya verjetno preskočil...

Pri avtih pa res prihajata Google in Apple, je pa daleč spredaj MirrorLink, katerega koncept mi je tudi bolj všeč:
http://www.mirrorlink.com/

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
dvomim, da bo na tv-ju resno zaživel bilo kaj drugega kot android. Po moje bodo kmalu popustil.

google al pa apple bota kupla mirror link, če jima bo preveč v zelje skakal:))

jst bom kupil tv z dobro sliko. katero "pamet" uporablja mi je vsaj trenutno vseeno, ker nič od tega ne uporabljam.
edino mogoče, da zna pokazat slike s telefona, pa yt predvajat preko telefona, to pa bo vrjetno vsak znal:)

Steve

Guru
13. avg 2007
10.007
1.890
113
Pametni tv je res en taki ne bodi ga treba. Ko vec niso vedeli kaj si naj zmislijo, je to prislo ven. Meni osebno tudi komplet dol visi kaj je gor in kaj ni, glavno da tv gledam.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.868
694
113
Citat:
Uporabnik milos621 pravi:
Android prihaja na TV ampak ne od Samsunga in LG-ja (za Panasonica nisem prepričan). In osebno nočem imeti pametnega TV-ja, še najmanj od Googla. In ko bom kupoval TV bom Philipsa in Sonya verjetno preskočil...

Pri avtih pa res prihajata Google in Apple, je pa daleč spredaj MirrorLink, katerega koncept mi je tudi bolj všeč:
http://www.mirrorlink.com/

Ne bi ti rad pokvaril dneva, ampak dandanes več ne dobiš dobrega ne-smart TVja. Vsi so smart, večina še 3D.

Za MirrorLink sicer prvič slišim, ampak dvomim da bo to neka resna konkurenca Applu in Googlu.