iOS vs. Android vs. WP

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Citat:
Da bi za to malo pod 300€ dal,...Saj nisem iz buten skale, tega ne povrnem v 15ih letih!

Ja redko kdo je, ki ima doma tak scenarij, da bi tako nalozbo prinesel notri v samo nekaj letih. Pri mnogih je tako ali tako vsaj kdo ves cas doma (delo od doma, brezposelen, upokojen,..) tako da se kuri kar cel dan.

Poleg tega mnogi nimajo po hisi niti osnovnih termostatov, tako da bi verjetno moral dati se za vgradnjo kar nekaj?

Ce kuris na gaspercka ali krusno pec, se osnovnega termostata nimas kam dati.

Nenazadnje je na trgu nekaj podobnih izdelkov, ki so cenejsi, ce bi ze racunal s tem, da bi privarceval.

Vecina gospodinjstev niti od cenejsih resitev ne bo imela kake koristi.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Ta nest je bolj za ameriški trg, ki imajo itak večje stroške in se jim bolj pozna. Sem zadnjič bil presenečen, ko sem gledal neko odajo o bajtah in gradnjah v ZDA in so bili vsi ful navdušeni nad dvojno zasteklitev in ja tudi plin ima notri...skratka groza, pri nas je to minimum kar sploh lahko kupiš.
Kakor gledam so američani (povprečno) daleč zadaj za evropo pri takšni gradnji.

PS: moram pa reči, da je zelo lep termostat :D

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
10.008
1.896
113
saj to je tudi en izmed prodajnih argumentov. Ker termostati so vizuelno gledano ena zalost. In ce ima nekdo vse bolj fancy, bo to lepo pasalo zraven. Jaz bi ga imel, samo zal ni kompatibilen z mojim konvektorjem

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.208
7.034
113
Prvo daš volume + al -, da ti odpre tisti meni za nastavljanje glasnosti, potem pa klikneš čisto levo, kaj je že tam...neko ikona note? No in ko klikneš tam, daš na mute, ti prečrta noto.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.111
10.954
113
kod Džej-Zija
To je bilo ¿e prej. Fizičen gumb za glasnost, klik na meni, potem pa v meniju izbereš mute zvonjenj s klikom na ikono za zvonjenja in obvestila ali na ikono za aplikacije. Sem mislil, da obstaja gumb, da ni treba v meni. Še vedno so trije kliki.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.208
7.034
113
Kako pa ima android rešeno? Nekako si ne morem predstavljati, da bi bilo manj, kot 2 klika, edino če bi bil fizični gumb na telefonu posebej namensko za to, kar pa bi bila velika bedarija
wink-1.gif

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kako pa ima android rešeno? Nekako si ne morem predstavljati, da bi bilo manj, kot 2 klika, edino če bi bil fizični gumb na telefonu posebej namensko za to, kar pa bi bila velika bedarija
wink-1.gif
Res? Fizicno stikalo na iPhone-u je ena izmed najbolj kul zadev in niti slucajno ni bedarija.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.208
7.034
113
Kaj mi bo dodaten gumb, ki ga potrebujem mogoče 1x na leto? Oz 1.1. sem si prvič dal na mute telefon, zato da sem brez skrbi spal malce dlje, kot pa imam nastavljeno v quiet hours.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
fajn zate, nekateri pa telefon uporabljamo tudi med delom, pa na ksn sestank gremo kdaj in podobno...

Steve

Guru
13. avg 2007
10.008
1.896
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
wink-1.gif

android je do lolipopa dejansko imel samo eno potezo. Gumb za - glasnost si drzal da je prilezel do konca, potem se je vklopila vibra. Ce si drzal se bolj dolgo, je bil cisto tiho, brez vibre. Zdaj so zadnjo potezo ukinili in moras na ekran na zvonec stisnit, da komplet vtihne, oz da vibro izklopis. Bedarija

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.111
10.954
113
kod Džej-Zija
Na wpju držanje - tipke telefon utiša. Si pa ne zapomni prejšnje jakosti in jo treba potem nazaj ciljat. Čisto malo nadležno.

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
fajn zate, nekateri pa telefon uporabljamo tudi med delom, pa na ksn sestank gremo kdaj in podobno...

WP zmore mute brez tipk. Telefon obrneš navzdol in ne zvoni več.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Tudi na WP je 1 klik za zmanjsanje glasnosti oz."mute" nacin.. Drzis tipko za glasnost dol in je mute.
Vedno pa najt najbolj komplicirane nacine, ane?
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.208
7.034
113
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:

Ja, ga vržem v quiet hours pa rešeno

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Tudi na WP je 1 klik za zmanjsanje glasnosti oz."mute" nacin.. Drzis tipko za glasnost dol in je mute.
Vedno pa najt najbolj komplicirane nacine, ane?
grin1.gif
Pa ostane na mute?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.208
7.034
113
Ja logo, če znižaš jakost zvoka na 0, potem je to mute
wink-1.gif
Edino držat moraš tipko par sekundo, dve...

Ampak je quiet hours veliko boljša zadeva, lahko si nastaviš listo kontaktov, pri katerih boš slišal zvonenje in dobil sms/mms, torej če imaš nekoga ki je res pomemben, te bo priklical. Potem si recimo lahko nastaviš avtomatski reply via sms, ko te kdo kliče, da mu sporočiš da si trenutno nedosegljiv in da ga rufneš takrat in takrat recimo.
Potem pa zadevo samo nastaviš, da vedno, ko imaš na koledarsju dogodek, kjer je status "busy", se avtomatsko vklopi ta funkcije in ne rabiš skrbet za nič...
Lahko pa tudi cortani poveš, da vklopi quiet hours, če bi želel izpasti bolj fancy
wink-1.gif

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
ne razumes. telefon naglas, nekdo te klice, stisnes dol tipko za volume da das na mute, ali ostane telefon na mute. brez odklepanja in tega na sploh ukvarjanja s telefonom?