Huawei IDEOS X5

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Res je, tudi sam sem zbrisal appkilerja, pa ni razlike v odzivnosti. Baterija pa res zdrzi vec casa.

roberto_x

Pripravnik
9. sep 2007
49
0
6
Citat:
Uporabnik cresh pravi:
Baje jih pri TM dobivajo nazaj kot po tekočem traku, da se jim na veliko kvarijo. Lahko kdo to potrdi?

Lahko ti potrdim samo to, da tole tudi slučajno ne drži.
ne-ne-1.gif

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Smo mu že povedali. Itak vsi vemo na katerih zeljnikih rastejo te zadeve.

Bias

Pripravnik
7. jan 2011
103
0
16
ja sam prou na živce mi grejo te dezinformacije...pa ne zato, ker mam pač ta telefon, ampak ker so KAR NEKI.

Tko da pametno (predno blebečeš) je preveriti, ali je v trditvi, katero izrečeš vsaj kanček resnice.

grozd

Zelenc'
3. jun 2011
18
0
1
Kupil sem ta telefon pri tušmobilu. Načeloma me nič ne moti, vse deluje vredu, razen GPS. Ta mi ne deluje sploh.
Najprej sem mislil da je krivo to, da še nisem v tušmoil omrežju, ker je nekaj dni trajalo preden so me priključili. Potem sem mislil da je krivo to da sem v notranjosti stavbe. In res ko sem prišel ven, je gps za trenutek deloval. Dva tri križišča sem prevozil, potem pa je spet nehal delovat in je enako kot prej. Ne najde signala.

Testiral sem z google mas in z iGo. Išče signal a ga ne najde. Na google map je včasih bila vidna puščica in se obračala kot sem se obračal jaz, ampak sledila pa ni poti.
Po iskanju po internetu sem opazil da imajo v tujini tudi drugi podobno težavo. Nekateri pravijo da jo je rešil program GPS Status. No, pri meni je ni. Vidim kompas in kompas se pravtako orientira po smereh neba, navigacija pa še vedno nedeluje.
Poskšal sem z vklaplanjem in ziklapljanjam, z vkloplnjenim dodatnim preonosom podatkov, pa brez... Ni nobene razlike. Navigacija ne dela.
Zdi se mi skoraj kot da je nekaj narobe z kakšno anteno za gps ali karkoli. Ker za nekaj časa sem danes imel signal ko sem stal na parkirišču in ko sem naredil prvh parsto metrov. To pa je tudi vse kar je bilo od navigacije. Pa sem prevozil pol slovenije, se vmes ustavljal na počivališčih da bi mogoče medtem ko stojim na miru spet vspostavilo signal... Pa ni.

Drugače sem sicer s telefonom zadovoln, ampak to me pa res moti in to je bila ena najvažnejših stvari ki sem jih hotel od telefona. Torej ga v ponedeljek nesem nazaj. Ker glede na to da na slovenskih forumih še nisem opazil da bi kdo imel to težavo, predvidevam da je samo z mojim telefonom nekaj narobe.

Ali pa ima še kdo drug to težavo?

iGE

Pripravnik
1. okt 2007
239
0
16
predno neseš na servis zaženi gps fix programček, najdeš ga na marketu.

grozd

Zelenc'
3. jun 2011
18
0
1
ja, sem sprobal pred par urami tudi to
išče signal pa nič ne najde, pustil sem parkrat po 15 inut, potem pa kar celo uro, pa nič
ko riše tiste satelite mi je v najboljšem primeru prilo do dveh

iGE

Pripravnik
1. okt 2007
239
0
16
Citat:
Uporabnik grozd pravi:
ja, sem sprobal pred par urami tudi to
išče signal pa nič ne najde, pustil sem parkrat po 15 inut, potem pa kar celo uro, pa nič
ko riše tiste satelite mi je v najboljšem primeru prilo do dveh

servis
crazy1.gif

grozd

Zelenc'
3. jun 2011
18
0
1
jao, pa zakaj sem ravno jaz tega dobil
frown-1.gif

pa tako sem se veselil tega telefona, potem pa ravno jaz natelim na kukavičje jajce

no ja, je pa še vedno boljše da je samo moj tak, kot da bi bilo serijsko kaj narobe
ker potem imam vsaj upanje da mi bodo to popravili ali pa zamenjali in bo potem vredu

Vardi

Zelenc'
30. maj 2011
9
0
1
Če je minilo manj kot osem dni ga lahko zamenjaš za novega brez, da čakaš na servis... Usaj tako bi moralo biti pri tehničnih zadevah.

grozd

Zelenc'
3. jun 2011
18
0
1
je 4 dni ga imam
res bi ga najraje zamenjal, ker na servis bom čakal in bom moral spet 2x tja hodit... če bi mi ga takoj zamenjali pa bi bila zadeva hitro rešena
samo verjetno bodo v vsakem primeru nekaj časa potrebovali, ne? če ne drugo bodo preverjali kaj je narobe in ali ga nisem jaz pokvaril oz. ali je ta okvara v okviru garancije...?

to je res tečno pri teh zadevah
ne vem kakšni so pri tušmobilu, ampak upam da bo to hitro urejeno, ker res sovražim te komplikacije

Nazadnje urejeno:

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Meni je GPS iskal 5 minut. Potem je delovalo brez problemov z iGO navigacijo.

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Pa imata a-gps vklopljen? Pa gps fix program? Ker to nekako ni normalno... ne spoznam se na navigacije na androidu, ampak na nokiji 5800 mi gps signal najde v 5-10s (na prostem seveda, znotraj zgradb boš težko dobil gps signal).

Vardi

Zelenc'
30. maj 2011
9
0
1
Verjetno, da ga imata, ker pri igo navigaciji opozori, če je GPS izključen. Meni osebno GPS deluje super, razen če se premikam traja malo dlje, kar pa je normalno. Sploh, če primerjam z Garminom in Navigonom.
Jah načeloma če ni mehanskih poškodb pol ti nimajo kaj težiti, bodi odločen in zahtevaj nov telefon, saj če je to res kar praviš, potem ni tvoja napaka. Je pa to tako danes, da tudi Kitajci že težko delajo s takim tempom in so napake pogoste.
smile-1.gif

Meni osebno kdaj pa kdaj Huawei malo zamrzne in je rešitev reset telefona.. Ima še kdo podobne probleme?

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Meni ni še nikoli zamrznil. Moram pa res še malo preveriti GPS, sicer pa ima telefon itak 2 leti garancije:=) In mislim da sem se vsaj za 1 leto končno ustalil pri menjavi telefonov. Mi je ful všeč.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Meni osebno kdaj pa kdaj Huawei malo zamrzne in je rešitev reset telefona.. Ima še kdo podobne probleme?

Men je samo na začetku to naredu ,sedaj nič več.Samo reset sem naredil takrat sedaj pa dela.Ampak se bolj jaz lovim na njemu .Nam je pa itak vseeno ker ga po 6 mesecih vrnemo.

Nazadnje urejeno:

grozd

Zelenc'
3. jun 2011
18
0
1
ja, imam vklopljeno
iGo sam opozori, poleg tega sem se z vklapljanjam in izklapljanjem igral v nastavitvah, potmem sem si tudi en widget instalrial kjer imam razne gumbe za vklapljanje gpsa, prenosa podatko, wifija...
pa probaval sem z vklopljenim quick gpsom oz. nekim dodatnim prenosov podatkov preko interneza, za lažjo lokalizacijo gpsa...
nič ni pomagalo, gpsfix tudi ne deluje..
tako da pomojem mora bit to neka konstrukcijska napaka

ja, bom probal zahtevat nov telefon
ampak nasplošno imam slabe izkušnje z raznimi garancijami, sploh takšnimi ko je bilo kaj narobe z izdelkom že na začetku
so me že večkrat hoteli nasrat in mi ne priznat garancije...
upam da je tušmobil korekten do strank