Kupil sem ta telefon pri tušmobilu. Načeloma me nič ne moti, vse deluje vredu, razen GPS. Ta mi ne deluje sploh.
Najprej sem mislil da je krivo to, da še nisem v tušmoil omrežju, ker je nekaj dni trajalo preden so me priključili. Potem sem mislil da je krivo to da sem v notranjosti stavbe. In res ko sem prišel ven, je gps za trenutek deloval. Dva tri križišča sem prevozil, potem pa je spet nehal delovat in je enako kot prej. Ne najde signala.
Testiral sem z google mas in z iGo. Išče signal a ga ne najde. Na google map je včasih bila vidna puščica in se obračala kot sem se obračal jaz, ampak sledila pa ni poti.
Po iskanju po internetu sem opazil da imajo v tujini tudi drugi podobno težavo. Nekateri pravijo da jo je rešil program GPS Status. No, pri meni je ni. Vidim kompas in kompas se pravtako orientira po smereh neba, navigacija pa še vedno nedeluje.
Poskšal sem z vklaplanjem in ziklapljanjam, z vkloplnjenim dodatnim preonosom podatkov, pa brez... Ni nobene razlike. Navigacija ne dela.
Zdi se mi skoraj kot da je nekaj narobe z kakšno anteno za gps ali karkoli. Ker za nekaj časa sem danes imel signal ko sem stal na parkirišču in ko sem naredil prvh parsto metrov. To pa je tudi vse kar je bilo od navigacije. Pa sem prevozil pol slovenije, se vmes ustavljal na počivališčih da bi mogoče medtem ko stojim na miru spet vspostavilo signal... Pa ni.
Drugače sem sicer s telefonom zadovoln, ampak to me pa res moti in to je bila ena najvažnejših stvari ki sem jih hotel od telefona. Torej ga v ponedeljek nesem nazaj. Ker glede na to da na slovenskih forumih še nisem opazil da bi kdo imel to težavo, predvidevam da je samo z mojim telefonom nekaj narobe.
Ali pa ima še kdo drug to težavo?