Ha, ha, ha....
Vsekakor pa dobro fotografijo naredi fotograf, ne fotoaparat ali telefon.
Tehnično - to kar se tu opisuje in primerja - naredi fotoaparat.
In tu vsake oči nimajo svojega malarja!
Vse ostalo je druga godba!
Ha, ha, ha....
Vsekakor pa dobro fotografijo naredi fotograf, ne fotoaparat ali telefon.
Kakšne pa imaš težave na OnePlus? Jaz sem inel nekaj SW težav na OP9, sedaj na 12ki jih ne opažam.Žal se ve tudi kaj pomeni generični kitajec kot je Oneplus. Ob ponavadi še kar solidnemu hardveru slab support in še slabši softver.
...morda staro Lumijo cist za test. Fotko dol.cez kabl...Huawei so dobro zj**ali, ker ne sme uporabljati googla. OK, sej so neke bližnjice, ki pa niso vedno preprićljive. Imel sem mate 40 pro in je res vrhunski telefon. Še vedno ga imam doma in tudo 3/4 časa nisem pogrešal googlovih aplikacij. Je pa tko, da fotke dela pa še vedno odlične, čeprav ni več najnovejši telefon.
kot uporabnik one plus 7T pro - žal govoriš tumarije.Žal se ve tudi kaj pomeni generični kitajec kot je Oneplus. Ob ponavadi še kar solidnemu hardveru slab support in še slabši softver.
Mr_NO vam je že dal referenčno stran za kamere/fotoaparate v mobilinih telefonih... (https://www.dxomark.com/smartphones/). Dodajam še DPreview, ki je bila dolga leta referenčna stran za analogne/digitalne fotoaparate, kamere in objektive in imajo sedaj tudi že nekaj let posebno podstran za kamere v pametnih telefonih. (https://www.dpreview.com/reviews?category=mobilephones)Best of smartphones: The 2024 Summer Games edition
Discover the top-performing smartphones for capturing the excitement of the upcoming games in Paris. Find out which devices excel in camera, display, and battery performance.www.dxomark.com
Hvala! Nisem pričakoval tako podrobnoNikoli ne bo naprintana... Gre za prenos info prejemniku, ki mi mora narediti izdelek v tej barvi. Torej je nek predmet, ki ima eno ali več barv, ki na razlicnih mestih prehajajo ena v drugo. Zdaj jaz dan navodila recimo gor ta barva dol ta barva (barvne kljuce imava enake), na cca 2/3 naj se prelijeta na takem in takem razponu. Ali pa da se fizicno peljem 20km in prinesem vse s seboj. Zdaj je pa želja, da obdrzim navodila, ampak seveda bi lahko bilo obema fejst v pomoč, ce bi lahko naredila tudi fotko. Ki pa mora pomagat, ne nagajat. Torej lahko nabavim tudi referenčno ploščico (bela, siva, ipd) za kalibracijo.
V bistvu mora imeti kamera moznost slikanja RAW formata najbrz. Brez obveznih filtrov in urejanja, bolj ali manj pametnega. Se spomnim, sem enkrat na smucanju padla in si popraskala obraz, sem hotela selfija narediti, da posljem sliko, pa ni slo, ker mi je praske odstranil in 5 let dol dal. Ni to cilj zdele (ce pa tudi zna, pa nic hudega, btw)
brane, reci "SMB = smedže-maslinova boja" pa te bo razumelo 77,5% Alterašev.Hvala! Nisem pričakoval tako podrobno
Od tu naprej nič novega.
Slika se prikazuje na ekranu. Kako točno je potreba zadeti barvo, ki jo vidimo z očmi pove dejstvo, tale kalibracijska lestvice za slikat in tisti stručko z Adobejem, ki govori o kalibraciji ekrana.
Torej barvo zelo težko zadanemo matematično. Če gre za barvo, je potrebno narediti in konec. Prav tako preliv.
Barve in manipulacija z njimi so jeb..
Samo praktično!
p.s. sem bil pri barvanju vojaškega vozila. V privatni lasti. Ja, barva je bila namešana 7x. pa še je bil kreg na koncu!
77,5% sem napisal zato ker nas je na Alterju toliko (cca) služilo okupatorsko vojsko, (JNA).brane, reci "SMB = smedže-maslinova boja" pa te bo razumelo 77,5% Alterašev.