Huawei IDEOS X5

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Niso ga "dolzni" zamenjat... Dolzni so samo brezplacno odpraviti napako... in za to imajo casa 45 dni... Zamenjava ali vracilo denarja je obvezujoce le, ce je bil kupljen na daljavo... torej preko spletne trgovine ali kataloske prodaje ... Drugace pa je le dobra volja prodajalca, ce bo izdelek takoj zamenjal z novim ...

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Mi v večina primerih takoj zamenjamo, razen pri laptopih ne smemo, mora iti skozi DOA & RMA postopek, ki ima prednost pred klasičnimi servisnimi postopki....Samo včasih se zgodi, da stranke same ne znajo uporabiti zadeve in mi zamenjamo, pošljemo na servis in dobimo nazaj, pol se pa hebi :D

grozd

Zelenc'
3. jun 2011
18
0
1
hvala za pomoč
upam da bodo pri tuš mobilu dobre volje
smile-1.gif

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Skor ne verjamem. Jaz sem tudi premišljeval o nakupu tega telefona, pa bom raje kupil kaj za malo več € in se ne bom potem je*al z tem telefonom, če mi bi kje crknil. Mene da nategnejo kje z tem, da kupim novo stvar, ki je zanič in mi nočejo vrniti denarja, jih vse po spisku zatolčem.

lugi

Pripravnik
6. jul 2008
686
0
16
In kdo je rekel da nebo tale malo vec € aparat isto crknil? oz DOA? Svasta

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Da ti že aparat prvi dan crkne, ko ga daš polnit, potem že veš da tista stvar ni nikdar in nikoli kvalitetna ali pa je aparat kakšen ponaredek.
Da ti še pa trgovec kaj sitnari če zahtevaš nazaj denar, ga pa res do nafte zatolčem.
In res je odvisno vse od trgovca, da ti vrne denar ali pa aparat zamenja z drugim. Da ti pa začne mutit, da ga bo na servis poslal, pa tak vemo koliko je ura potem.

Vardi

Zelenc'
30. maj 2011
9
0
1
@Jado.. Hvala za ta uporaben in poučen link
smile-1.gif
Marskiaj iz naslova Stvarna garancija nisem vedel..

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Niso ga "dolzni" zamenjat... Dolzni so samo brezplacno odpraviti napako... in za to imajo casa 45 dni... Zamenjava ali vracilo denarja je obvezujoce le, ce je bil kupljen na daljavo... torej preko spletne trgovine ali kataloske prodaje ... Drugace pa je le dobra volja prodajalca, ce bo izdelek takoj zamenjal z novim ...

Če uveljavljaš stvarno napako potem lahko zahtevaš ali nov telefon, ali vračilo kupnine. Stvarno napako lahko zahtevaš tudi po preteku garancije vendar do 2 let od nakupa aparata. Uveljavljat pa jo moreš pri prodajalcu in ne serviserju. Prodajelc ti mora potem v 8 dneh odgovorit. Tukaj je še keč, da ne moreš uveljvljat, ker se ti je tipka znucala ampak samo napake, ki so se lahko pojavljale od novega aparata. Torej v tem primeru za gps bi po mojem moglo it skos.

Pri uveljavljanju garancije pa je tako, kot si napisal, da imajo 45dni časa da popravijo.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
V tem primeru ne gre za stvarno napako... ampak za okvaro... in se pomoje uveljavlja garancija...

V nobenem primeru pa niso dolzni TAKOJ zamenjati... ampak si lahko vzamejo cas... Dobri trgovci ponavadi zadeve zamenjajo, ce vidijo, da gre res za napako ali okvaro...

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Da ti že aparat prvi dan crkne, ko ga daš polnit, potem že veš da tista stvar ni nikdar in nikoli kvalitetna ali pa je aparat kakšen ponaredek.
Da ti še pa trgovec kaj sitnari če zahtevaš nazaj denar, ga pa res do nafte zatolčem.
In res je odvisno vse od trgovca, da ti vrne denar ali pa aparat zamenja z drugim. Da ti pa začne mutit, da ga bo na servis poslal, pa tak vemo koliko je ura potem.
Obvladaš v nulo!
aplauz.gif

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.807
555
113
42
povsod malo
Zdaj ko je tako nevihtno vreme GPS bolj slabo lovi saj moj pohodniški garmin ima vedno take težave in rabi tudi minuto, da se najde kje je pa še takrat ima natančnost +/- 30 m običajno je tam +/- 5m.
Kot drugo ker avto imaš? Ker če je kakšen pežo ali tak ki ima atermično steklo lahko, da ne lovi zaradi tega.

Osebno bi ga vseeno šel zamenjat izgubit nimaš kaj.

Artist

Pripravnik
20. feb 2011
133
0
16
MB
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:

Pes, ki mnogo laja, malo grize
grims-1.gif

grozd

Zelenc'
3. jun 2011
18
0
1
nesem danes na tušmobil in mi tip tam začne "ja, to je normalno da ne dela, google maps ne dela na androidih v slovenijie"
mislim wtf???
potem dalje povem da mi na nobeni aplikaciji gps ne dela pa mi tip odgovori nekaj v smislu "pa to nisi mel aplokacij z marketa, ne?"
no sem povedal da sem poleg google map sprobal še 2 z marketa in 1 od drugot

no potem se je naprej ukvarjala ena malo bolj prijazna ženska in je rekla da bo to danes popoldne popravljeno, drugače pa mi bodo dali nov telefon in pa da ko bo končano me bodo poklicali

no zdaj je dans popoldne že bolj kot ne mimo in me nihče ni klical

res sovražim te reklamacije, ker čito vedno te najprej probajo pregovorit da ni nič narobe ali pa da si ti kaj pokvaril... potem pa se zadeva še vleče preden uredijo
res nimam sreče, ker se mi praktično pri vsakem na kupu kjer sem imel do zdaj reklamacijo, dogaja enako

upam da bo vseeno v doglednem času to urejeno

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Artist in tado, po vajinem bi lahko odprl trgovino za prodane slovenske duše in prodajal vse izdelke pokvarjene, potem pa ko bi folk izdelek nazaj prinesel nazaj. In bi jih lahko je*al mozag. 90% potrošnikov ne pozna svojih pravic. Zato se pa lahko trgovci delajo norc iz potrošnikov. Če te že kdo tako je*e, mene je pred leti tako tuš z*ebal, pa sem po 2 mesecih dobil denar nazaj za izdelek, ki mi sploh ni delal. Kupil mikrovalovno, ki sploh ni grela. Nesem nazaj v štacuno in mikrovalovno pošljejo na servis. 1,5 meseca ni iblo nič. Grem v Tuš vprašat, kaj je z reklamacijo in nič ne zvem. Šele ko sem jih vprašal, kam je bila poslana, sem poklical ta servis, ki te mikrovalovne sploh ni dobil. Isti dan podam prijavo na ZPS in čudežno me čez dva dni pokličejo iz Tuša, da mi bodo vrnili kupnino. ZPS je pravi naslov za takšne svinjarije.
Sam imam tudi kar se tiče reklamacij vedno kako sranje in že 4 lete raje kupim mobitel kje v Avstriji in tudi vso ostalo tehniko kupujem v Avstriji in Nemčiji. Pač peljem jaz tja izdelek, če je z njim kaj narobe. Recimo meni so Teleray zavrnili popravilo nokije, češ da je prišla v stik z tekočino. Isti mobitel sem dal na servis v Avstriji in so mi priznali garancijo. Pač eni odobravajo EU garancijo, pri nas pa tak vsi razred zase.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Preveri lastnosti telefona in si ga oglej v MMC. Če ti je všeč jo to to Jaz sem s TELEFONOM zadovoljen.

Nazadnje urejeno:

jnce

Zelenc'
6. jun 2011
5
0
1
Bo prišel update na androit 2.3 za ta telefon? Po možnosti z delujočim Wi-Fi Hotspotom
wink-1.gif

In ali se že kaj ve ali pride k tušmobilu tudi naslednik tega modela Ideos X6

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Ven naj bi prišel šele v zadnjem četrtletju. In bo imel podporo za Hotspot.
Gotovo pridejo tudi novi modeli.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Na 2.3 naj bi nadgradnja prisla proti koncu leta... za delujoc WiFi hotspot pa je ze na voljo upgrade... v tej temi je nekdo dal link do firmware... ne vem pa, zakaj ni na voljo preko OTA upgrade ...

Glede nadgradnje bom kar sem skopiral se enkrat...

Citat:
Uporabnik roberto_x pravi:
B136 uraden upgrade. Podpira Wi-Fi hotspot!
cheer.gif

Download

step 1. Prepare a formatted Micro SD card which at least has 512MB available space. Make a “dload” directory on SD card.
step 2. Copy the “step 2\dload\ UPDATE.APP” and “step 2\dload\ UPDATE_CUST.APP” to SD Card ”dload”.
step 3. Make sure your handset is powered off; insert the MICRO SD card into the handset. Press volume up and down key and then power key to upgrade.
step 4. When “Upgrade Complete” appears on the screen, this stage of upgrading finished. Then pull out the battery and the SD card.
step 5. At last pull out the battery and USB cable (if connected) , and then insert the battery to reboot the handset , wait for a few minutes, then enjoy it!

Update je uraden tako, da ne bo nobenih problemov z garancijo.
wink-1.gif