Huawei IDEOS X5

grozd

Zelenc'
3. jun 2011
18
0
1
Evo, danes sem končno dobil nov telefon, torej menjavo za starega ki je imel okvaro gpsa. Hvala vsem ki ste mi pomagali...

No, sem pa ga imel tudi možnost stestirat, da nebi slučajno tudi da imel iste napake in kot kaže navigacija pri tem dela dobro. Uporabil sem iGo in je deloval kot je treba, zelo natančno... Tudi gpsfix mi sedaj najde več satelitov in to zelo kratkem času, fixira prej kot v minuti... Tudi GPS status sedaj deluje kot je treba. Na google maps najde lokacijo, zazna premikanje...

Torej zadeva je sedaj urejena in sedaj sem s telefonom popolnoma zadovoln. Očitno sem dobil prej takšnega z okvaro in očitno to ni nekaj kar bi bilo pri vseh modelih.

Aja, sem pa po internetu (mogoče tudi v tej temi) zasledil to, da so nekateri kritizirali izdelavo telefona oz. da je nekje na strani neka špranja? No pri meni je ni bilo niti na prejšnjem niti na tem. Torej z kvaliteto izdelave sem popolnoma zadovoln, zdi se mi v bistvu boljša kot pri samsungih podobnega razreda. Torej izdelava je dobra, odzivnost zaslova dobra, v bistvu vse funkcinira kot more. Torej lahko telefon samo priporočam. Sigurno je to telefon ki ti največ da za svojo ceno.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik grozd pravi:
Kupil sem ta telefon pri tušmobilu. Načeloma me nič ne moti, vse deluje vredu, razen GPS. Ta mi ne deluje sploh.
Najprej sem mislil da je krivo to, da še nisem v tušmoil omrežju, ker je nekaj dni trajalo preden so me priključili. Potem sem mislil da je krivo to da sem v notranjosti stavbe. In res ko sem prišel ven, je gps za trenutek deloval. Dva tri križišča sem prevozil, potem pa je spet nehal delovat in je enako kot prej. Ne najde signala.

Testiral sem z google mas in z iGo. Išče signal a ga ne najde. Na google map je včasih bila vidna puščica in se obračala kot sem se obračal jaz, ampak sledila pa ni poti.
Po iskanju po internetu sem opazil da imajo v tujini tudi drugi podobno težavo. Nekateri pravijo da jo je rešil program GPS Status. No, pri meni je ni. Vidim kompas in kompas se pravtako orientira po smereh neba, navigacija pa še vedno nedeluje.
Poskšal sem z vklaplanjem in ziklapljanjam, z vkloplnjenim dodatnim preonosom podatkov, pa brez... Ni nobene razlike. Navigacija ne dela.
Zdi se mi skoraj kot da je nekaj narobe z kakšno anteno za gps ali karkoli. Ker za nekaj časa sem danes imel signal ko sem stal na parkirišču in ko sem naredil prvh parsto metrov. To pa je tudi vse kar je bilo od navigacije. Pa sem prevozil pol slovenije, se vmes ustavljal na počivališčih da bi mogoče medtem ko stojim na miru spet vspostavilo signal... Pa ni.

Drugače sem sicer s telefonom zadovoln, ampak to me pa res moti in to je bila ena najvažnejših stvari ki sem jih hotel od telefona. Torej ga v ponedeljek nesem nazaj. Ker glede na to da na slovenskih forumih še nisem opazil da bi kdo imel to težavo, predvidevam da je samo z mojim telefonom nekaj narobe.

Ali pa ima še kdo drug to težavo?

ewo baje da tale updejt pomaga "B136 uraden upgrade" http://forum070.net/viewtopic.php?f=18&t=1338&start=60 če bo še kdo imel težavo in GPS ne bo delu...

sicer pa imaš sedaj novga tko da zate ne pride več v pošte
cheer.gif

grozd

Zelenc'
3. jun 2011
18
0
1
nekaj me še zanima pri tistih ki imate ta telefon

ga imate v kakšnem eruiju ali kaj takega?
nevem zakaj, ampak jaz se ga skoraj bojim nosit v žepu da se nebi popraskal zastlon, pa da nebi ko sedim preveč stiskalo na zaslon, ker verjetno to ni dobro pri touchscreenih...?

kako ga ostali shranjujete/varujete?

Bias

Pripravnik
7. jan 2011
103
0
16
Dodatna oprema, ki sem si dokupil za X5:

UNIVERZALNI NOSILEC ZA V AVTO http://cgi.ebay.ie/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320703252161&ssPageName=STRK:MEWNX:IT
(lahko na steklo ali kot sem naredil sam, na bivši nosilec prilimal priloženo ploščico.)
. je majhen
. odlično drži tudi na steklu, ko je vroče
. ga vrtiš, in je odličen tudi za preprosto nastavitev v "ležeči" položaj telefona
. cena: slabe £4 s poštnino

USB vtič za vžigalnik pri avtomobilu http://cgi.ebay.ie/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=330528790228&ssPageName=STRK:MEWNX:IT
- majhen
- deluje
- ima indikator
- se ne pregreva
- cena: slab dolar in pol s poštnino
>>>sem pa dokupil še en micro usb kabel, da ga imam fikso namontiranega v avtu pod armaturko tako da ven pogleda tam kjer je ta vtič in pri nosilčku (sexy) :p

SILIKONSKI ŠČITEK http://cgi.ebay.ie/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=310319012716&ssPageName=STRK:MEWNX:IT
(jao kako se temu pravilno reče lol)
- plastično-gumijast filing
- je bolj mehak kot trd
- res ODLIČNO se prilega
- varuje telefon pri padcih
- v kompletku z šildom ekrančka in priročnim obeskom za æišæenje stekelca
- cena: slabih 11 € s poštnino (vredno tega dnarja)

NEOPREN ETUI http://cgi.ebay.ie/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=170637100869&ssPageName=STRK:MEWNX:IT
- se prilega tudi telefonu ki ima sliikonski ščitek, kot tisti zgoraj
- je mehak in drži telefon not
- ni tako težko spravit tel, ven, predvsem praksa naredi svoje
- zaradi materiala, je tudi dober ščit pri padcih
- slabe tri dolarčke s poštnino

KOMPLETEK: polnilec in dve dodatni bateriji http://cgi.ebay.ie/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=230617839241&ssPageName=STRK:MEWNX:IT
- minus: polnilec je US priložen adapter je kao EU sam ga ne spravim v nobeno vtičnico ker je čudn haha
- pač pocen, pa imam viška baterij
- cena: slabih 10 funtov s poštnino
- ma NE RABTE MET
smile-1.gif
ne vem zakaj točno sem si jaz tega želel hahah

maky

Pripravnik
18. jul 2008
38
0
6
če je komu lažje za uporabo hrvaški ali srbski jezik si lahko prevede telefon slovenščina se ni na voljo
morelocale2

maky

Pripravnik
18. jul 2008
38
0
6
ko telefon posodabljaš kako dolgo to traja in če je normalno da se ekran pobarva v roza barvo ?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Aha...s ele zdaj vidim, na kaj se je nanasalo zasebno sporocilo
smile-1.gif
...

je ze nekaj casa nazaj in se ne spomnim, ce bi bil ekran roza barve... Traja pa nevem... 10 minut mogoce... se ne spomnim tocno... Je pa treba potem vse se enrkat nalagati... ker izbrise vse
smile-1.gif
... namescene aplikacije, nastavitve,...

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Pa resno pustiti telefon pri miru med nalaganjem. Ker tale roza ekran (sem ti že napisal) ni dober znak.

roberto_x

Pripravnik
9. sep 2007
49
0
6
Citat:
Uporabnik maky pravi:
ko telefon posodabljaš kako dolgo to traja in če je normalno da se ekran pobarva v roza barvo ?

Pink screen pomeni recovery mode. Odstrani baterijo in ponovno zaženi telefon.

Če si hotel narediti upgrade drži dlje časa volume down+power button, drugače prideš samo v recovery mode.

maky

Pripravnik
18. jul 2008
38
0
6
kopral sem UPDATE.APP in UPDATE_CUST.APP na sd nato vgasno telefon nato drzal tiki za glas in power on nato se pokaže napis ideos in roza ekran

roberto_x

Pripravnik
9. sep 2007
49
0
6
Narobe.

Na root SD kartice naredi mapo"dload" v katero skopiraš datoteke update in update_cust. Potem pa dlje časa držiš volume_down-power button. Če to kombinacijo pritisneš za krajši čas se ti pokaže samo pink screen.

Napisalo ti bo Upgrade...bla bla

maky

Pripravnik
18. jul 2008
38
0
6
na sd skopilal update in update_cust če drzim tiplo volume - se telefon normalno zažene
če držim n asredini se ekran pobarva roza barvo
če držim tipko + ma mi napiše reboot system now apply sdcard update zip

roberto_x

Pripravnik
9. sep 2007
49
0
6
Še enkrat..

Najprej na SD kartici ustvariš mapo z imenom dload v katero skopiraš datoteki update in update_cust. Brez tega ne moreš narediti upgrade-a.
wink-1.gif

Potem pa držiš tipki za volumen (obe) in tipko za prižgat telefon. Prej sem ti narobe svetoval, da držiš samo tipko za volume_down, sorry.

maky

Pripravnik
18. jul 2008
38
0
6
najprej sem ustvaro mapo na SD dload nato v njo kopiral update in update_cust
pritisno gumb volume na sredini in power nato se mi pobarva roza ekran