3 otroški sedeži na zadnji klopi avtomobila

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.699
7.188
113
Ni treba, da je enoprostorec, ampak da ima 3 enake zice zadaj (govorim za normalne rešitve, ne impro ligo).

Karavanov najbrž res ni, ker jih itak nihče več noče, razen Balkana, za familije prevazat. So pa SUViji. Za one ubrisane na značko ze omenjeni X5, pa xc90, pa q7, pa Discovery...

lightning

Zelenc'
3. avg 2015
28
1
3
Se delno posipam s pepelom, nisem poznal sistema Multimac. Gledam en angleski test trojke in zgleda lepo. Pravijo tudi da je ta sistem edini nacin da spravis 3 notri varno. Ampak pri tej ceni (pravis da 4000e), se verjetno RES bolj splaca menjat avto...se posebej zato, ker danes se nekaj dobis zanj, cez kako leto pa najbrz ne vec.
Sicer pa starocerkvenoslovenski rek pravi:
Kedor kontracepcije špara....
...na Avtoneti pustil bo goro dnara!
Hahahahaha, zdele si mi pa polepšal jutro. Ja lej, skrbimo za nataliteto. Glede na opcije glede sedežev in menjave avta itd. bomo pa očtino poskrbeli tudi za ekonomijo. :)

lightning

Zelenc'
3. avg 2015
28
1
3
Brat ima pegout 5008 in ima 3 otroke in 3 otroške sedeže v avtu.
Je pa rekel da najnovejši model naj ne bi več te opcije in ima samo dva priključka za isofix zadaj
Sem gledal novega in ima sedeže še v tretji vrsti. Ampak potem je pa prtljažnik premajhen. Tako da to odpade. V bistvu je prav neverjetno, kako težko je dandanes dobiti "navaden" avto s 3 ISOFIX priključki. Če ne želiš kombija, je ena redkih zadev (če sem prav prečesal net) VW Touran.

lightning

Zelenc'
3. avg 2015
28
1
3
Točno to. Skrbita me zgolj dve stvari (pa pustimo na miru kolk to stane): ni nekih testov, ki bi kazali koliko je varno ob bočnem trku (sem bil z njimi na vezi in na veliko razlagajo, kako je pri njih poudarek na varovanje glave, blabla); druga težava pa, ne predstavljam si najbolje, kako bo otrok, ko bo šel iz lupinice sedel v tistem sedežu. Ker če prav razumem, nekih dodatnih nastavkov (razen lupinice) potem ni. Moram še enkrat dobro preveriti.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.699
7.188
113
Če ne želiš kombija, je ena redkih zadev (če sem prav prečesal net) VW Touran.

Narobe:
Ze omenjeni Peugeot 5008
Citroen c5 aircross
Skoda kodiaq (ampak iz tujine, pri nas, kot vem ni bilo te opcije na ceniku)
Ni glih kombi, ampak avti tipa Berlinga & Co so dalec najbolj prakticni za prvih par let. Govorit to nekomu s trojko je najbrz sicer brezpredmetno...

Btw... V sredini niti ne rabis isofixa, samo sedez moras notri dobiti. Najbolj komot je, da tam sedi tisti, ki ja še v stolcku z lastnimi pasovi. Torej pripasas stol in pustis...

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

lightning

Zelenc'
3. avg 2015
28
1
3
Narobe:
Ze omenjeni Peugeot 5008
Citroen c5 aircross
Skoda kodiaq (ampak iz tujine, pri nas, kot vem ni bilo te opcije na ceniku)
Ni glih kombi, ampak avti tipa Berlinga & Co so dalec najbolj prakticni za prvih par let. Govorit to nekomu s trojko je najbrz sicer brezpredmetno...

Btw... V sredini niti ne rabis isofixa, samo sedez moras notri dobiti. Najbolj komot je, da tam sedi tisti, ki ja še v stolcku z lastnimi pasovi. Torej pripasas stol in pustis...
Ja, se strinjam, sem bil premalo natančen. Za Kodiaqa pa tudi nisem vedel. No sej, poleg Multimaca se najbolj nagibam k opciji, da je ob strani lupinica na ISOFIXU, potem pa na sredini in na drugi strani dva malo ožja sedeža brez ISOFIXa. Ampak mnenj je 1000 in vsa so različna, tako da bo treba v ano trgovino, pa da sprobamo očitno. Težava je, ker avto zelo težko menjam (se mi ne ljubi razlagat zakaj).

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.222
9.717
113
Tri otroke prevažat v BMW trojki žal ne bo šlo varno. Kakorkoli boš obrnil, bo 8 letnik sedel med dvema plastičnima sedežema z glavo ravno tam, kjer ni treba, tako da boš avto moral menjat, težko al pa lahko. Sem šel čez ta proces bolečine menjave dve leti starega avta.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.699
7.188
113
Imata 1 avto?

Drugace najbolj smotrno je sigurno, da ce ze imata dva, da gresta na tistih par poti, ko se vas 5 nekam odpravi z obema. Kot je ze en rekel...

Drugo - a povecini ti vozis otroke naokoli? Pri nas sem vseeno jaz imela vsakodnevno selitev narodov na pocez in sem imela Berlingeca. Moj se je pa vozil povecini sam okoli v avtu za 4. Mogoce razmisljaj, da ce ze menjas, menjaj avto ženi, ne sebi. Mene koncept Berlinga moti, dostavnik, poleg tega je avto grd kot sam satan, ampak ne takrat ne zdaj ko gledam za nazaj, si ne morem misliti kaj bolj prakticnega in na komot.

• Všeč mi je
Reactions: Marxon

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.222
9.717
113
Imata 1 avto?

Drugace najbolj smotrno je sigurno, da ce ze imata dva, da gresta na tistih par poti, ko se vas 5 nekam odpravi z obema. Kot je ze en rekel...

Drugo - a povecini ti vozis otroke naokoli? Pri nas sem vseeno jaz imela vsakodnevno selitev narodov na pocez in sem imela Berlingeca. Moj se je pa vozil povecini sam okoli v avtu za 4. Mogoce razmisljaj, da ce ze menjas, menjaj avto ženi, ne sebi. Mene koncept Berlinga moti, dostavnik, poleg tega je avto grd kot sam satan, ampak ne takrat ne zdaj ko gledam za nazaj, si ne morem misliti kaj bolj prakticnega in na komot.
Iz BMW trojke touring v Berlingota je kot bi se v traktor usedel. Ampak zamižiš in se navadiš. Sem šaltal na C8 iz karavana. Sem prvi teden mislil, da se v traktorju vozim. Sam kar naenkrat so pa izginili vsi problemi z zlaganjem vozička, pripenjanjem vseh treh v tesnih parkirnih garažah, tko da sem v manj kot enem tednu pozabil na normalen položaj za volanom. Moja je potem dobila Xsaro Picasso, spet polno placa za mulce, samo tiste karjole se pa nikol nisem mogu navadit, moja jo je pa rada vozila.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.939
1.686
113
No to je malo pretiravanja, res je da je polovica C8 in tretjina Berlyjev drvarnic....ampak dva kolega imata 20 let stare....pa sta avta top, se posebej osmica. Ko jaz sedem iz nadomestne (zadnje) trojke v katerega od njiju....svobodno zadiham.

kajn

Guru
5. okt 2007
2.863
1.704
113
Iskajoč brata
Brez ISOfixa se ne igrat. Bodo poleteli po zraku, ko boš ekrat na polno zaviral.... 2 kolega v firmi sta iskala ideje, nazadnje kupila kombi. Da je tuk slaba izbira in nista želela igrati se z varnostjo.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.222
9.717
113
No to je malo pretiravanja, res je da je polovica C8 in tretjina Berlyjev drvarnic....ampak dva kolega imata 20 let stare....pa sta avta top, se posebej osmica. Ko jaz sedem iz nadomestne (zadnje) trojke v katerega od njiju....svobodno zadiham.
Citroen C8 je drvarnica, če kdo, to vem jaz, saj sem ga vozil več kot 10 let, ima pa seveda gotove prednosti, še posebno če imaš 3 otroke.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.939
1.686
113
...nisi mu namenjal dovolj ljubezni! Jaz se vedno uzivam v svetlih perforiranih alkantara foteljih, captain chairu, prostornosti.... Je pa res da sem mu ga lastnorocno čipal, zato sem navezan nanj...