HTC desire - začetnik

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Tako je....nekaj najbolj dodelanega za dotikat se.

Galaxy S je res neverjeten drek na občutek....kot da bi iz nemškega praška potegnil. Če so pa take težave se pa pač rešijo z garancijo zato pa je.

Jeses, jeses. Ti si pa verjetno vajen samo Delux edicij Iphona. Verjetno SGS še videl nisi od blizu.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Lepo se je začela era HTCja pri meni. Ker na levi strani odstopa ohišje od displeja po skoraj celi stranici, sem telefon nesej nazaj na simobil, ta ga je poslal na servis. Na simobilu so narobe zapisali, da je napaka na desni strani. V petek pridem po telefon in dobim nazaj isti telefon, z obrazložitvijo, da je telefon pregledan in ne vidijo napake, sofversko pravtako deluje.

Zdaj ne vem, ali se delajo bedake in so res gledali samo desno stran, ker se z lahkoto opazi tisto režo na levi. Opazili so jo tudi simobilovci. Gospodična na simobilu je zapisala, da smo primerjali moj aparat z njihovim iz vitrine in je opazna razlika.

Škoda da nimam slike...

torej zaenkrat, servis Toptime za HTCje glumi gljivu...

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.367
241
63
Zakaj pa ne neseš direktno na servis? Verjetno bo lažje prijavit napako, kot pa preko posrednikov.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Zaradi enega blesavega telefona se ne mislim vozakat do Ljubljane, naj operater poskrbi za to.

Takega defektnega telefona enostavno nočem iz principa in naj ga kar imajo. Gre za stvarno napako in uvoznik se lahko dela francoza kolikor hoče. Sej pravim, škoda da nimam slike.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
kaj pa HTC Sense 2, ki naj bi prinesel celo revolucijo na področju sinhronizacije? ker mi je zastopnica oz. predstavnica HTC Slovenija/Adria razlagala nekje septembra lani, da se pripravlja velik projekt posodobitve HTC Sense II, ampak nisem po tistem več tega nikjer zasledil ...
tongue-1.gif

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Three UK bi naj zacel s testiranjem naslednji teden, update bi naj pushnili konec aprila, zacetek maja. Ce bo pa to globalno, pa nevem, izjava HTCja je bila konec Q2 2011.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Kako najlažje rešiti garancijo? Kot sem že par postov nazaj napisal na Desire-ju zeva ob displeju in ohišju špranja, na servisu se delajo čudake in kao ne vidijo napake. Tudi na simobilu ugotavljajo, da se aparat razlikuje od tistega v njihovi vitrini.

Vem, najlažje je iti na servis in jim zagnjaviti. Zanima me s katerimi argumenti jim naj zatežim, da bodo ukrenili nekaj glede tega.

Še danes se včlanim v zvezo potrošnikov, ker baje dobro svetujejo, pa še dobre članke majo
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
pofotkaj svojo špranjo in na netu poišči sliko brez špranje. Ali pa poftokaj eno stran s špranjo in drugo stran brez špranje pa servisu pošlji in vpraši, če vidjo razliko.

Lifestyle

Zelenc'
20. sep 2010
17
0
1
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
Kako najlažje rešiti garancijo? Kot sem že par postov nazaj napisal na Desire-ju zeva ob displeju in ohišju špranja, na servisu se delajo čudake in kao ne vidijo napake. Tudi na simobilu ugotavljajo, da se aparat razlikuje od tistega v njihovi vitrini.

Vem, najlažje je iti na servis in jim zagnjaviti. Zanima me s katerimi argumenti jim naj zatežim, da bodo ukrenili nekaj glede tega.

Še danes se včlanim v zvezo potrošnikov, ker baje dobro svetujejo, pa še dobre članke majo
smile-1.gif

1. Fotografiraj napako na telefonu

2. Napako natančno opiši in označi na fotografiji

3. Pisno vprašaj servis (in prosi tudi za pisni odgovor), s katero dostavno službo imajo dogovor o brezplačnem (to je tvoja pravica in dolžnost servisa - po Zakonu o varstvu potrošnikov v primeru uveljavljanja garancije) prevzemu/dostavi telefona do njih/tebe, v okviru uveljavljanja garancije. Dostavna služba bo telefon prevzela na domu ali pa ga boš odnesel na najbližjo pošto - lahko, da bo tudi poštar prevzel na domu.

4. Slike in opis napake pošlji tako po mailu in hkrati sprintaj ter priloži k paketu.

5. Poskusi še dobit pisno izjavo gospodične na Simobilu, da se aparat razlikuje od tistega v njihovi vitrini. Ali pa ga sam tam potografiraj in priloži za primerjavo.

6. Če bi slučajno šlo kaj narobe, ti lahko pomagajo (brezplačno in brez včlanitve) tudi na Uradu za varstvo potrošnikov . Shrani si številko 080 88 99.

7. Sporoči, ko boš uspešno rešil zadevo. Hvala.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Včeraj sem klical na servis HTCja in je ženska rekla, da so mi ga že poslali nazaj z isto obrazložitvijo, da ni vidne napake.

Danes sem šel na simobil, da zadevo poslikam in pošljem na zvezo potrošnikov slovenije, kjer sem član in mi je tako svetovala njihova pravna služba. Na simobilu so mi pojasnili, da telefona ni, ker ga je njihova distribucijska služba poslala nazaj na servis.

Servis mora poslati aparat najprej na simobilovo distribucijsko službo, ki telefon še enkrat pregleda in le ti potem, če je vse vredu, pošljejo naprej na simobilovo prodajno mesto. No tokrat, je očitno nekdo tam sklenil, da pa le ni telefon brezhiben. Upam, da zrihtajo zadevo.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Me zanima kako najlažje zrihtat imenik na Androidu.

Torej imam sim kartico s prejšnega telefona. Rad bi prenesel vse kontakte na telefon, prav tako pa bi potem rad naredil backup imenika. Kake so varijante?

Prav tako bi rad, da bi imel imenik, kot na kalsičnem telefeonu, brez kontaktov iz Facebooka.

Pravtako me zanima, ko kliknem na osnovnem meniju Phone, kako se znebiti, da mi ne bo kazalo kontaktov iz telefona in hkrati s sim kartice.

Okej, sem zrihtal. Zanima me samo še kako najlažje narediti backup imenika.

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
v nastavitvah se vpišeš z google računom, pa potem boš vrjetno imenik spet mogel prenesti na google. nimam telefona pri sebi, tko da ti točno ne morem povedat.
tko imaš potem backup na googlu.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
kaj pa tisto, da ko v osnovni postavitvi kliknem na "phone" se mi pokažejo številke s sim in telefona? rad bi samo s telefona..
smile-1.gif

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
mam to zrihtano. Ker ko grem pod people mi kaže dobro. Ko pa na osnovnem kliknem "phone" pa mi kaže s SIM in telefona številke....

EDIT: zbrisal kontakte na SIM kartici in nekako šalabajzersko rešil problem, da mi pod "phone" kaže samo s SIM kontakte...svašta
bonk.gif

Nazadnje urejeno: