HTC desire - začetnik

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
KSZ in da se pridružim temi:
Kot zdajšnji uporabnik Samsunga ( OMNIA ) me prav uspešno nagovarjajo, naj grem v četrtek na SImobil po HTC HD DESIRE z tipkovnico in android 2.2. platformo in to na največji paket ( 1500 min itd itd ).
Zanima me od vas sledeče: kaj menite o tem telofonu, kaj menite o razliki med android 2.2. in prihajajočem 2.3 ter ali se Vam paket zdi ok sestavljen?
thnx
ps: sej men je telefon zlo všečen, zgleda tudi precej uporaben, sinhronizacije pa to, pa upravljanje preko PCja, ampak vseeno ne vem nič uporabniškega o HTC ju.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Baterija je [censored] pri DHDju, mala kapaciteta, ekran ogromen ter posledicno pozresen. Raje pocakaj kak mesec na Desire S, ce te ze ne mikajo dvojedrniki.

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.367
241
63
Telefon je špica, vendar se dostikrat zgodi, da komaj še prideš domov iz službe s prižganim telefonom. Baterija je res absolutno najslabši del aparata!

Lifestyle

Zelenc'
20. sep 2010
17
0
1
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
Včeraj sem klical na servis HTCja in je ženska rekla, da so mi ga že poslali nazaj z isto obrazložitvijo, da ni vidne napake.

Danes sem šel na simobil, da zadevo poslikam in pošljem na zvezo potrošnikov slovenije, kjer sem član in mi je tako svetovala njihova pravna služba. Na simobilu so mi pojasnili, da telefona ni, ker ga je njihova distribucijska služba poslala nazaj na servis.

Servis mora poslati aparat najprej na simobilovo distribucijsko službo, ki telefon še enkrat pregleda in le ti potem, če je vse vredu, pošljejo naprej na simobilovo prodajno mesto. No tokrat, je očitno nekdo tam sklenil, da pa le ni telefon brezhiben. Upam, da zrihtajo zadevo.

@ mobifrik99,

Kako so kaj uredili na Simobil distribucijski službi?

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Takole bom rekel, ko jih hebe. Malo so popravili, še vedno se vidi špranja. Telefon sem vzel in šel.

Glej foro. Ko sem prvič dobil telefon nazaj ga niti v roko nisem vzel, ker sem preko pulta videl, da telefona niso popravljali. Ga še enkrat pošljejo na servis in drugič napišejo, da so na zadnji strani vidne sledi uporabe. Prvič seveda niso napisali tega. Zdaj pa ne vem, kako je to možno. V glavnem, šalabajzerji, da ni večjih.

Nisem zakompleksan s telefonom, da bi ga nosil sedaj v nekem ovitku al karkoli, šlo se je za princip. Sam ne da se meni hebat z njimi. Bom pa poslal na HTC Europe pritožbo, naj vejo kakim kekcom so dali zastopstvo.

Lifestyle

Zelenc'
20. sep 2010
17
0
1
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
Takole bom rekel, ko jih hebe. Malo so popravili, še vedno se vidi špranja. Telefon sem vzel in šel.

Glej foro. Ko sem prvič dobil telefon nazaj ga niti v roko nisem vzel, ker sem preko pulta videl, da telefona niso popravljali. Ga še enkrat pošljejo na servis in drugič napišejo, da so na zadnji strani vidne sledi uporabe. Prvič seveda niso napisali tega. Zdaj pa ne vem, kako je to možno. V glavnem, šalabajzerji, da ni večjih.

Nisem zakompleksan s telefonom, da bi ga nosil sedaj v nekem ovitku al karkoli, šlo se je za princip. Sam ne da se meni hebat z njimi. Bom pa poslal na HTC Europe pritožbo, naj vejo kakim kekcom so dali zastopstvo.

Pravilno.

Da bi le še lastniki drugih znamk ravnali enako, ko se servisi več kot očitno delajo norca iz njih.

P.S.:
Ne bi bilo slabo, če bi se preko Alterja dalo poslati skupinsko pritožbo na sedeže proizvajalcev. Ali pa, da Alter v takih primerih združi moči s še kakšnim množično obiskanim forumom (npr.: Med.over.net/forum) in se izrazi nezadovoljstvo na takšen način - ko se jim med drugim omeni, koliko članov združujeta oba foruma, bi znali odgovorni precej bolj resno gledati na problem in ustrezno ukrepati.

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Naložil sem si angry birds iz marketa, ga kasneje izbrisal, venda je v meniju ostala ikonca, če jo pritisnem napiše da se aplikacije ne da zagnati, ker ni nameščena na telefonu.
Zakaj je ikona ostala oziroma kako se jo sedaj znebiti??

Ok sem uredil, baterijo sem dal za pol minute ven

Nazadnje urejeno:

roberto_x

Pripravnik
9. sep 2007
49
0
6
HTC Desire ne bo dobil uradnega 2.3 update-a.
13.gif

Več bo znano v ponedeljek, ko bo podana tudi uradna razlaga.

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.318
21
38
Ljubljana
ksz. pa tako so bili glasni uporabniki desire-a in se smejali lastnikom prvega galaxyja zaradi updateov. Galaxy s pa že lavfa na uradnem 2.3.4. Sramota za HTC!

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.913
646
113
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=971904

Najboljsi 2.3.4 ROM kaj sem ga mel na Desire.

Imaš prav, sem sprobal CM7 ampak je tale bolj čist pa že v osnovi ima noter a2sd+, ki deluje odlično in pa power menu v notifications.
Sem pravkar naložil vse, kar rabim pa sem porabil samo 10MB internega pomnilnika. (92MB je šlo na EXT3 na ultrahitro sandisk ultra kartico
grin1.gif
)

Oxygen v2.1.3 + GO launcher + ostale GO *** aplikacije je čista zmaga za HTC Desire.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
V povezavi z S-OFF in custom HBOOTom, ti da cca330mb prostora za aplikacije + a2sd + premik dalvik cachea na kartico. Sam sem imel okrog 700mb aplikacij in iger in se sn mel fraj okrog 140mb internega spomina ;]

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
OK, it's time to say adijo stock romu
smile-1.gif
.

Kaj priporočate za Desire, da dela vse BP? Sem imel Nexus One, pa se ne spomnim, kaj ima Sense drugače, razen tisti widgeti za vreme?

LP,
PIC

mat123

Pripravnik
21. jun 2009
138
0
16
A je kdo rootal desire z oznako pvt4 in novim nand čipom? Po forumih se skor vsi pritožujejo, da jim ne dela
confused-1.gif

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
To kar priporoča @maddog, torej Oxygen v2.x.x. Ko sem še imel Desire sem ga imel tudi jaz nameščenega

Rajc

Pripravnik
22. jul 2007
571
5
18
tale costum ROM bom danes probal naštimat, me pa zanima, a je treba rootat telefon al ne?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.006
1.890
113
če vprašaš tako stvar, bi ti mogoče priporočal da nalaganje romov prepustiš komu drugemu
smirk-1.gif

Rajc

Pripravnik
22. jul 2007
571
5
18
Sm pričakoval tak odgovor, se bom lotil branja rootanja telefona in costum ROMa. Sicer tema htc desire-začetnik tako da vprašanje na mestu :p

Nazadnje urejeno: