HTC Desire vs. iPhone (3GS in 4)

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Pa ko že vsi tako pluvajo androida,.. Multitasking ki ga je Apple predstavil v iOS4 je Palm (ki je praktično propadel,..) osmešil na celi črti. Da ne omenjam notifikacij..

@badguy777: zato ker po vseh treh iPhonih (in to ne po par minut, kakor imate vi izkušnje z androidom.. ampak kar dolgo časa), sem dobil v roke enkrat model Bold 9000 in pisal precej hitreje.. Mogoče je problem v velikosti prstov. Edini uporaben način pisanja na iPhonu zame je v landscape,.. Drugače pa tudi na splošno imam raje občutek da pritisnem tipko kot pa da tipkam po ekranu.

Meni se zdi tole hitreje (pa če si opazil za razliko od iPhona, z izklopljenim AutoCorrection-om):

Nazadnje urejeno:

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Jaz mislim, da iOS multitasking ima že od prve. Samo so ga namerno zjebali. Kao izgovor, aplikacije in developerji so za en qrac, ni jim za zaupat, da bi vrteli neko kodo v ozadju.

In pri Androidu se pri marsikateri aplikaciji, ki nekaj ganja v ozadju, to tudi res izkaže - adijo baterija.

Samo po drugi strani, ne moreš tretirat vse uporabnike in razvijalce kot idiote. Če je aplikacija zanič, naj si jo uporabnik odinštalira. Ne pa vseh posiljevat, ja, v ozadju pa ne sme nič laufat. Oz. ko nekaj dovoliš laufat v ozadju, to glorificiraš kot super duper new feature.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Notifications, da utripa glavni gumb, ko je telefon v spanju in je prejet sms/mms, neodgovorjen klic ?? Nič posebnega

Za multitasking pa tut ne moreš rečt, kak je dober/hiter/varčen z baterijo.Tisti videji kažejo telefon, ki je povsem prazn, ima sproščen ram, pokazali pa so nativne aplikacije in ne neke požrešne... Se pa strinjam,da je lep in uporaben multitasking. Sem ga koristo na 3gsu, kjer je delal super tekoče in hitro. Je pa ta uradni MT boljši, ker pazi na baterijo in dela , vsaj na iphone 4ki, brez zamika.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
@badguy777 : ja dobro si vprašal.. saj razumem da težko veš kaj sem mislil, ker ima to iPhone zelo slabo :p

Notifications v smislu ko dobiš "novo sporočilo / mail", "zgrešen klic", "posodobitev za program", "twitter DM" ipd... In ne mislim da kaj utripa (saj je fajn..) ampak način prikaza te notifikacije.. Pri iPhonu je to zgolj butasti popup ali pa številka ob ikonici.. WebOS / Android imata to urejeno precej bolje.

Nazadnje urejeno:

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Jup... stvar je točno taka kot pravi Ogo. Apple v osnovi ne zaupa developerjem in zato močno omejuje izvajanje kode v backgroundu. Na nek način se z njimi strinjam, ker ko berem kaj bi nekateri developerji delali v ozadju, me kar zmrazi. Ampak zaradi tega tudi ostali, ki bi radi naredili battery friendly background aplikacijo tega ne moremo storiti, ker apple tega pač ne dovoli. Zaenkrat lahko v ozadju delujejo samo voip, audio in gps aplikacije, ostale imajo pa maksimalno 10min časa, da opravijo kakšen dolg task v ozadju... vse ostalo se samo zamrzne in spravi v ram (podobno kot si je to izmislil MS v njihovem novem WP7). Ima pa applov koncept multitaskinga eno zanimivo lastnost, ki ga razlikuje od ostalih. In sicer uporabniku ni treba skrbeti za to, kaj teče v ozadju.... za njega so namreč navidezno "vse" aplikacije stalno odprte. Baterije ne kurijo, saj so zamrznjene, ram se pa sam sprosti, ker je OS tako osnovan. Apple bi torej rad, da uporabniki pozabijo na "task managerje" in da se v čim večji meri zanesejo na OS.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Pa znaš ti tak hitro pisat na fizično qwerty ?
evil.gif
Pa tudi na portrait gre hitro in natančno, res pa je da mam povprečo široke prste. heheh

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Sem za odtenek počasnejši, ampak predvidevam da tudi ti na iPhonu nisi tako hiter kakor tisti v tvojem videu :p
smile-1.gif

@Mikrohard: zadeve ne poznam iz "developerskega vidika" kot ti,.. govoril sem bolj v smislu izgleda in mehkosti delovanja. Gotovo veš kako elegantno in lahkotno potegneš pri Palmu s prstom.. Pri Applu pa 2x pritisneš home
smile-1.gif

Da se vrnem na temo, jaz bi med Desire in iPhone 3Gs / 4 verjetno raje izbral iPhona (čeprav po odgovorih mogoče ne izgleda tako).. Sem le mnenja, da tisti ki imate največ za povedat "proti androidu" ne poznate realne situacije in da ni "po vaše v kameni dobi" iPhone pa je v t.i. hipermodernem svetu
smile-1.gif

Bi pa znal svoje mnenje spremenit po testu kakega Droid X ali pa mogoče Nexus Two modela.. Počakajmo.

Nazadnje urejeno:

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Pol sma pa tu tu
smile-1.gif
. Vglavnem sprobal sem že 3 androide( 4, če štejem portanega na htc diamondu), tudi 2.1 na desire, pa mi sam OS ni tak všeč. Pa da neboš mislo, da ga ne poznam, sem se kar nekaj ur/dni špilal z androidom, samo je preveč stvari slabše izvedenih, kot na iphonu in mi na misel ne pride, da bi jih kar tak pozabil/ ne uporabljal več.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Ja to verjetno niti ni treba omenjat, da je dobro primerjat telefone v enakem / podobnem rangu. Od teh androidov ki si jih probal je bil gotovo le Desire v iPhone rangu? Tiste Herote in Spice ipd., nima smisla omenjat.. Jaz bi rekel da v vrh spadajo Nexus One, HTC Desire, Evo 4G, Droid X, Samsung i9000.

Kot je Ogo rekel na prejšnji strani bo zanimivo.. Android 3 bo prinesel precej sprememb (čeprav jih je že 2.2).. 3.0 bo še precej bolj dodelan in bojda bo na voljo le za aparate "višjega ranga". Če gre virom Eldarja iz MR verjeti bodo celo neke minimalne zahteve za 3.0 (vsi ostali bodo dobili 2.1 / 2.2) , nekaj podobnega kakor MS z WP7S (minimalne zahteve).

Pa potem je še nekaj drugih platform in produktov ki bi dodobra pretresli mobilno sceno. Zna biti zanimivo
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Kar se mene tiče je prednost fizične tipkovnice slepo tipkanje.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
moram reči, da sem v zadnjih dneh imel veliko možnosti pretestirati oba telefona, tako iPhone (3GS) kot Desire in Legenda.

in čisto iskreno, med njimi nisem opazil skoraj nobene razlike, razen mogoče med Desirejem in Legendom, ker Desire deluje mogoče za odtenek bolj tekoče, oba pa od Samsung Spice (ki ga še imam in razmišljam, da bi ga prodal), spet ne toliko bolje, v končni fazi pa odločajo detajli.

in ti detajli so, da mi je vseeno HTC oz. Android na splošno bolj pritegnil, kot iPhone. ne vem zakaj, ampak po enem tednu z iPhonom mi je nekaj reklo - go for HTC Legend/Desire. in ker so naša mati ravno podaljševali naročniško razmerje pri Tušu, sem na res eleganten način prišel do HTC Desire in moram reči, da prvi plan, da ga skupaj s Spico dam v račun za iPhone, so zaenkrat padli v vodo.

in zdaj po enem tednu s HTC-jem lahko rečem samo to - zdaj vem, zakaj se Google, HTC in Apple tožarijo - ker je res veliko stvari tako na mah podobnih, tako zelo na isti način narejenih ... ampak tisto piko na i ima zame vseeno Android, plus - ko hodim po svetu, predvsem me velikokrat zanese v Italijo, opažam to - vsak drugi, ki ga poznam NIMA iPhona, in to je meni tudi precej pomembno - da imam nekaj svojega, kar nima prav čisto vsak. čeprav je tudi HTC Desire precej pogost oz. postaja pogost.

kar se tiče pa tipkanja - odkar imam telefon s touchscreenom, med vožnjo ne tipkam več, ker se enostavno ne da - če želiš to, rabiš fizično tipkovnico.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Moram kupit nov GSM, pa imam kar dilemo. Sem pri simobilu, imam paket tri zame in ga itak mislim vržt v pet zame.

- Desire je v tem primeru 300€
- iPhone 3GS je tudi 300€ pri tušu v paketu 50
- N900 pri simobilu za paket 5 zame prav tako 300€

Navijam za iPhone-a, bi ga res rad imel, pa je tole vse precej precej drago. 2 letna vezava za 50 eur, telefon je pa 200 eur cenejši. Ima to smisel?

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.221
769
113
EU
Na prvi pogled pri tej video igrici zgoraj se mi zdi, da je vmes storil ogromno napak, se zatipkal ipd.

... skratka sam tudi ne morem brez fizične tipkovnice, je pač vsaj zame daleč najbolj zanesljiva, pa še cel zaslon lahko vidim + slepo tipkanje seveda
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
vsak od naštetih ima svoje prednosti in slabosti.

Android se stalno razvija, to je hkrati prednost in hkrati slabost, ampak stvar dela, dejansko, po drugi strani tudi iPhone dela, zelo dobro, vendar zaradi je slabost politika Appla, pa niti ne vem, če je to slabost.

en kolega mi je prišepnil (al sem pa sanjal, zdaj pa ne vem), da ima med vsemi telefoni na trgu zelo velik potencial ravno N900, ker naj bi Nokia full delala na tem telefonu in da bo skozi update šele konkretno zaživel. da bo iz nič postal en boljših telefonov (oz. saj je že zdaj dober, ampak naj bi postal še boljši).

če ti kaj pomaga - TušMobil35, ob dveletni vezavi, ti prinese HTC Desire za 99 eur.
wink-1.gif

@Jest: sej to, sem se moral nekako omejit, ker proti koncu je bilo to že kar malo too much, včasih sem vozil, pa nisem šljivil telefona nič, na koncu sem pa tipkal, mail čekiral ... zdaj samo SMS preberem (pop up screen, pa včasih ujamem cel sms, včasih se prej zatemni telefon nazaj), za pogovor mam pa itak slušalke.
smile-1.gif

fara

Pripravnik
15. sep 2007
130
0
16
v Android 3.0, ki pride jeseni, se bodo v glavnem lotili UI - in sicer so pred kratkim ujeli v mrežo glavnega Palm OS designerja:

http://bit.ly/9VMzTx

me zanima v čem bodo maliki appla potem videli težavo android os-a
smile-1.gif

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:

en kolega mi je prišepnil (al sem pa sanjal, zdaj pa ne vem), da ima med vsemi telefoni na trgu zelo velik potencial ravno N900, ker naj bi Nokia full delala na tem telefonu in da bo skozi update šele konkretno zaživel. da bo iz nič postal en boljših telefonov (oz. saj je že zdaj dober, ampak naj bi postal še boljši).

Bral sem da je Nokia opustila razvoj Maemo 5 platforme in pripravlja predstavitev nove Meego platforme.

Nazadnje urejeno:

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ja kaj pa je osnova za meego? Maemo je bila vmesna stopnja in sploh ne gre za telefone ampak tabilčne računalnike
tongue-1.gif

In tudi testne verzije meego-ta že lavfajo na n900, tako kot tudi Easy Debian, win95, andorid 2.1,...ni da ni
tongue-1.gif

ampak tema ne govori o n900
grin1.gif

Nazadnje urejeno: