HTC Desire vs. iPhone (3GS in 4)

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Verjetno ja.
smile-1.gif

Sej brezveze prepričevat kogarkoli. Jaz telefon res zelo izkoristim ( foto, ipod, internet, maili, mms, igre, pdf , remote desktop, navigacija, pa še kaj) pa mi iphone najbolj ustreza.Če pa ostali tega ne vidite oz. nočete , pa kar lepo ostanite na htcjij in co..
wink-1.gif

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
374
13
18
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Verjetno ja.
smile-1.gif

Sej brezveze prepričevat kogarkoli. Jaz telefon res zelo izkoristim ( foto, ipod, internet, maili, mms, igre, pdf , remote desktop, navigacija, pa še kaj) pa mi iphone najbolj ustreza.Če pa ostali tega ne vidite oz. nočete , pa kar lepo ostanite na htcjij in co..
wink-1.gif

Js ga tud izkoristim. Sam jaz svojga izkoriščam 4 dni z enim polnenjem ti pa svojega 20 ur
hysterical-1.gif

Bejž ga srat, da omogoča vse to? To je res EDEN IN EDINI ki omogoča igre ipd.

Edino zaradi česar bi imel iphone je njegov uporabniški vmesnik. Tu se pa strinjam da je top of the top in da morajo drugi še ogromno postoriti, za isti nivo. Vse ostalo je preseravanje.

Pa brez zamere nimam ničear proti tebi, sam mal preveč poveličuješ iphona

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Android ni nevem kaksna prednost... Sem imel ze ene par mobilnikov z Androidom, pa me zaenkrat se ni preprical... Predvsem je najvecji problem ta, da ze kar zelo dolgo obljubljajo release, ki bo omogocal namescanje aplikacij tudi na kartico in ne zgolj v pomnilnik mobilnika... poleg tega je se Androidov Market tudi poglavje zase... Ko sem recimo imel Tattoja (ja vem, je bolj za en drek hardver
smile-1.gif
...

In ja... lahko se pristevam med Apple Freake... ampak to ne pomeni, da poznam samo njihove izdelke ...

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Ne nena. heheh Po mojem mnenju so ostali telefoni polizdelki. Si že videl, kak je iTunes fajn? Pa ipod? Pa pich to zoom brez laga? Pa pogled na smse/mmse/maile? Daj, nena se hecaj no... Sicer pa trg/rast na trgu tak govori za sebe...
In če nebo google res nevemkaj naredo, se bo po par letih poslovil s področja mobitelov.In če se ostali nebojo zgledovali po applu in ga probali izboljšat, bodo šli še samo v izgubo. Trenutno ima apple najkvalitetnejši Operacijski sistem (gledano po stabilnosti/hitrosti/zmogljivosti/funkcionalnosti...) in ostali bi se mogli od tega kaj naučit.
smirk-1.gif
Če pa se nena strinjaš, pa nimam več kaj za povedat.

Lep sončen dan še naprej
wink-1.gif

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Android ni nevem kaksna prednost... Sem imel ze ene par mobilnikov z Androidom, pa me zaenkrat se ni preprical... Predvsem je najvecji problem ta, da ze kar zelo dolgo obljubljajo release, ki bo omogocal namescanje aplikacij tudi na kartico in ne zgolj v pomnilnik mobilnika... poleg tega je se Androidov Market tudi poglavje zase... Ko sem recimo imel Tattoja (ja vem, je bolj za en drek hardver
smile-1.gif
...

In ja... lahko se pristevam med Apple Freake... ampak to ne pomeni, da poznam samo njihove izdelke ...

Že to da si androida sprobal na tattoo-ju se ti lahko OS zagadi. Sem ga mel tud sam in s tattoo-jem android ne pokaže prave zmoglivosti, že zaradi same resolucije zaslona, ker 3/4 programov ni prilagojena tej resoluciji (ni standardna). Verjemi, da bi z desierjem oziroma kerim drugim, dobil drugačno predstavo o androidu.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Tatto je bil eden izmed zadnjih Adnroidov, ki sem ga imel, oz. zadnji, ki je bil moja last in v uporabi vec kot le to, da sem ga povaljal po rokah .... Zacel pa sem s prvim >> Google G1 oz. T-Mobile G1... vmes pa sem v roki imel tudi se druge (SE X10, ene Samsunge,...)

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
Se opravičujem, sem narobe prebral.
Če se že gre vojna ios vs android naj povem svoje mišljenje. Android je široko dostopen. Najdeš ga v mobilnikih nižjega cenovnega razreda (200€ v prosti prodaji) in višjega (500€) zato se je sam operacijski sistem približal splošni ljudski množici. Tako si lahko skoraj vsak privošči zelo dober OS (pod dober OS ne štejem symbiana in WM). Če hočeš met pa IOS pa moraš za telefon odštet najmanj 500 evrov (pod pogojem da nočeš rabljenega). Zato ni čudno da android prehiteva apple po številu uporabnikov. Verjetno je res IOS bolj user friendly od androida a kaj ti to pomaga če si ga ne more vsak privoščit, glede tega ga android poseka po celi črti. In zato sem privrženec androida. Nikjer pa ne pravim da je iOS zanič in da je glede samega interfacea androdi boljši, ker ni. Dejstvo je da so takoimenovani smart phone-i prihodnost in bojo vse bolj izrinili "dumb" telefone, zato se androidu piše lepa prihodnost.

Nazadnje urejeno:

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Tatto je bil eden izmed zadnjih Adnroidov, ki sem ga imel, oz. zadnji, ki je bil moja last in v uporabi vec kot le to, da sem ga povaljal po rokah .... Zacel pa sem s prvim >> Google G1 oz. T-Mobile G1... vmes pa sem v roki imel tudi se druge (SE X10, ene Samsunge,...)

-Tattoo, ne bom izgubljal besed...
-Google G1, stara zadevšna ,star FW...
-Xperia X10, kolebal med njo in Desierjem, ko sem videl ceno nisem imel kaj razmišlati in sem vzel Desierja. Potem sem imel enkrat priložnost probat X10,po nekaj minutah igračkanja sem pogledal v nebo ter se zahvalil Bogu da sem vzel HTC-ja...tako kot moja punca pravi, ne Sony Ericsson ampak Sorry Ericsson
wink-1.gif

Ne šimfam čez iPhona in ne poveličujem Desierja v nebesa, povem le svoje ugotovitve med tema dvema aparatoma. Zdaj ko že nekaj časa uporabljam Desierja, sem zadnjič prižgal iPhona 3G in mi je zaslon na njem deloval tako bogi, sploh kar se barv tiče, ker sem se tako zelo razvadil na AMOLED-zaslonu. Zdaj bo takoj sledil komentar, da ima iPhone 4 boljši zaslon kot Desire, saj za 300€+ več bi že lahko imel kaj več
wink-1.gif

Najbolje da vsak, ki izbira med tema dvema aparatoma, oba proba v živo in se potem odloči kaj mu bolj ustreza. Jaz osebno kot sem že povedal, nikoli ne bi dal toliko več denarja da bi dobil iPhona, je pa to moje osebno mnenje
smile-1.gif

kar se pa tiče aplikacij na SD, če se telefon roota se jih da nalagati na SD, pride pa to tudi z 2.2 FW-jem
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Ne pretiravaj s temi 300 eur.

Htc Desire je v prosti prodaji 520 eur. Iphone 4 16gb pa 620 eur...
In če/ko bo iphone 4 pri nas na voljo preko naročnine za 400-450 eur v splošni akciji, kjer sta desire za 340 eur in htc hd 2 za 470 eur, bo še vedno najbolši nakup.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Ne pretiravaj s temi 300 eur.

Htc Desire je v prosti prodaji 520 eur. Iphone 4 16gb pa 620 eur...
In če/ko bo iphone 4 pri nas na voljo preko naročnine za 400-450 eur v splošni akciji, kjer sta desire za 340 eur in htc hd 2 za 470 eur, bo še vedno najbolši nakup.

če pa pogledam da je v redni prodaji predrag, naročnine nimam fraj in mi preostane samo nakup pri fizični osebi je pa razlika točno takšna kot sem povedal
wink-1.gif
ker smo pa že pri tem, kakšna je razlika v ceni, tudi 100€ je prevelika razlika za to kar ponuja "več"

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.221
769
113
EU
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:In če se ostali nebojo zgledovali po applu in ga probali izboljšat, bodo šli še samo v izgubo.
... če se bodo ostali začeli zgledovati po Applovi politiki, smo potrošniki dobesedno gotovi, pa pa naša svoboda (ne mislim v kakšnem policijskem smislu, ampak kar se tiče strojne in programske odprtosti naprave)
uf-1.gif

Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:Trenutno ima apple najkvalitetnejši Operacijski sistem (gledano po stabilnosti/hitrosti/zmogljivosti/funkcionalnosti...) in ostali bi se mogli od tega kaj naučit.
smirk-1.gif
Če pa se nena strinjaš, pa nimam več kaj za povedat.
Drži Applov iOS je dostojen operacijski sistem za mobilnike ter navadne uporabnike, še daleč pa po zmogljivosti, funkcionalnosti itd. ne prekosi kakšen polnokrvni Linux OS tipa Maemo, ki uporabniku resnično omogoča prav vse (tu sploh nima smisla naštevati, kaj vse) in ima tako uporabnik dejansko v rokah prenosni tablični PC z dodatnimi funkcijami telefona in ne samo priročen telefon z nekaj računalniškimi funkcijami (toda strogo omejen glede na Applovo politiko) ... vendar še enkrat Applov iOS uporabniški vmesnik je med telefoni definitivno vreden vse pohvale
smile-1.gif

fara

Pripravnik
15. sep 2007
130
0
16
oba sta odlična telefona..oba imata mali milijon aplikacij..oba imata odlično izkušnjo interneta na mobilcu..ios4 je mal bolj dodelan-predvsem iz strani uporabniške izkusnje...twitter, facebook, browser lahko koristiš na obeh odlicno, gmail in g calendar malo boljse na androidu..imel sem oba..ampak, ker imam rad telefone, ki jih nima vsak drugi..imam nexusa
cool-1.gif
(tud iphonov je ze kr velik...)

ps. imata pa oba batrijo za en k.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
The conclusion is that the Nexus is primarily GPU fill-rate limited and the lack of access to the Neon float-point instructions means the CPU is only just keeping pace with the fill-rate.

We would therefore strongly advise the Android team at Google to update the NDK to a new version of GCC so Neon floating-point code can be written to take full advantage of the CPU in the Driod & Nexus. It may only be used by a handful of developers but it is these developers that will push the boundaries of Android games development and show what the platform can do.

Dosti je v kodi , ves ?

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Nemogoče. En star model precenjenega iPhona nese top of the top androida... Zrežiran video...

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
kot so že ugotovili na youtube, ima nexus skoraj 2× višjo resolucijo slike kot iphone, zaradi tega v štartu nižji FPS in kot sam filmček pokaže, ob večjem številu likov na iPhonu FPS-ji močno padejo in ni hudič da bi pri velikem številu likov nexus prehitel iphona, kjer bi slednji zaradi hardwera, ki je v primerjavi z nexusovim podhranjen, enostavno klecnil
smile-1.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik maddog pravi:

Dosti je v kodi , ves ?

Točno to. Tu ima google še veliko za postoriti. Ker tako hitijo z dodajanjem featurjev jim zmanjkuje časa za "fine tuning".

Fly

Guru
21. jul 2007
2.653
510
113
Malo off...

Praviš da imaš spico sedaj. Kaj pa je narobe z njo? Me zanima ker imam namen tega kupiti...