HTC Desire vs. iPhone (3GS in 4)

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik XSIDE pravi:
Nvm, če kdo glih torrente laufa na Ðabestu, ker 1GB za ta namen ni nič.

Bolj za optimiste, ja
smile-1.gif

Morda je server od speedtesta preobremenjen, ali pa kaj drugega...

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Saj ima tudi hitrejši procesor. Ne vem če je že kje uradni podatek, samo glede nanandtechov test, se predvideva, da a4 v iphonu teče pri okoli 800 MHz. So pa tile browser testi čisto brez veze , ker v praksi , ko si na 3G večino časa pri nalaganju vzame velik ping. Poskusi kdaj preko 3G uporabiti telnet ali SSH, pa boš videl kaki zamiki so. Se pravi pri nalaganju strani boš rabil 15 sekund, da se prenesejo podatki in 1 s za render.

Saj ne rečem, Desire in Nexus sta strojno zelo impresivna, da kakega Evo 4G sploh ne omenjam. Samo na Eclairu so SW hendekepirani, tako da komaj dohajajo 3GS, ki ima pol manj spomina in skoraj za polovico počasnejši procesor. Sedaj z Froyotom pa se je nexus približal 4-ki, ki še ima vseeno počasnejši procesor in večjo resolucijo ekrana. Cifre in kljukice niso vse. Važna je celovita izkušnja in sinergija med SW in HW.

Za bumper pa ti ni treba skrbeti, je že črni naročen
cheer.gif
, ki bi ga vseeno nabavil. Tudi če ne bi bilo tega pompa okoli antene.

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Meni je iOS malo dolgočasen, samo nametane ikone brez notifications in widgetov - pa nimam dosti widgetov, ampak te ko mam, so uporabni. Zato vsakemu svoje in najbolj bedasto je da Apple fani boyi zagovarjajo Apple v nedogled. In najbolj bedasto se je prerekat s takimi fan boyi, oni bi kupli Apple še ce bi bil brez ekrana. Pa ce bodo odpravli težavo z anteno ga bom jaz tudi verjetno kupu do naslednje generacija Androida, nisem pa nekdo da bom nekaj zagovarjal u nedogled. HTC mi je trenutno boljša izbira ker je 3GS zastarel. 4ka je dober korak naprej, ampak prvo naj uredijo anteno da bom razmišljal o nakupu - bumper ne mislim met. In ne moreš zgrešit ne z Android ne z iPhone, en in drug sta trenutno najboljša kar lahko dobiš, med njima pa se izbere na podlagi tega kateri komu bolj ustreza. Vse ostalo kar je na trgu je svetlobna leta z njima.

In še ko je nekdo govoru o počasnih updejtih. Desire dobi uradno update iz 2.1 na 2.2 v roku 2 mesecev, vsak ki pa malo zna pa si ga lahko v 10 minutah nalozi ze nekaj tednov.

Nazadnje urejeno:

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik xXx pravi:
In še ko je nekdo govoru o počasnih updejtih. Desire dobi uradno update iz 2.1 na 2.2 v roku 2 mesecev, vsak ki pa malo zna pa si ga lahko v 10 minutah nalozi ze nekaj tednov.

Tako kot Hero? Eno leto so obljubljali naslednji mesec. Bom verjel, ko bom videl. Za neuraden update pa moraš že skoraj imeti doktorat da ga namestiš.

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Citat:
Uporabnik xXx pravi:

Tako kot Hero? Eno leto so obljubljali naslednji mesec. Bom verjel, ko bom videl. Za neuraden update pa moraš že skoraj imeti doktorat da ga namestiš.

Hero je imel verzijo 1.5 , dobi ali je dobil verzijo 2.1. Predelava je bila veliko večja kot pri Desire, ki je njihov vodilni telefon, in dobi update le iz 2.1 na 2.2. Itak so lahko srečni lastniki Herota da so sploh dobili novo generacijo Androida. Poleg tega pa je Desire skoraj identičen telefon kot N1, zato HTC ne rabi prilagajat ampak samo Froyotu doda HTC Sense.

Dokturat ? Na internetu imaš video navodila kako naredit update na Desire v 2.2, enako narediš na telefonu kot u video in u 10 minut pa je novi OS na telefonu. Še vedno pa tudi če maš Android 0.5, lahko kličeš ne samo z desno roko, ampak tudi z levo !!

Nazadnje urejeno:

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Na žalost ni tako enostavno. Google izda izvorno kodo Androida, ki jo več ali manj vsi uporabljajo enako. Potem rabiš še pravi linux kernel in device driverje. Driverje lahko ponucaš od prejšnje verzije, tako da tu ni toliko dela. Potem pa pride pa SenseUI, ki je HTC-jeva posebnost. Tega je potrebno prilagoditi za vsako verzijo posebej. Ker je HTC-ju prioriteta, da prodaja telefone, bodo sense naredili za naslednji model, ki bo šel v prodajo. Pred tem pa po moje ni varjante, da izide za Desire. Podobno se je dogajalo s Herotom, s tem da so tu kar par verzij preskočili, ker ta ni prišel na vrsto. Če imaš pa kako motorolo, ki uporablja kar googlov UI, pa ta zadnji korak ni potreben in updati pridejo zelo hitro.

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Na žalost ni tako enostavno. Google izda izvorno kodo Androida, ki jo več ali manj vsi uporabljajo enako. Potem rabiš še pravi linux kernel in device driverje. Driverje lahko ponucaš od prejšnje verzije, tako da tu ni toliko dela. Potem pa pride pa SenseUI, ki je HTC-jeva posebnost. Tega je potrebno prilagoditi za vsako verzijo posebej. Ker je HTC-ju prioriteta, da prodaja telefone, bodo sense naredili za naslednji model, ki bo šel v prodajo. Pred tem pa po moje ni varjante, da izide za Desire. Podobno se je dogajalo s Herotom, s tem da so tu kar par verzij preskočili, ker ta ni prišel na vrsto. Če imaš pa kako motorolo, ki uporablja kar googlov UI, pa ta zadnji korak ni potreben in updati pridejo zelo hitro.

Bova septembra govorila o tem zopet. V naslednjih 3 mesecih ne bo novega HTCja , ker pripravljajo naslednjike trenutnih telefonov ki bodo imeli "Ginbegbread" in pridejo konec leta - z 2ghz procesorji. Glede na to pa da Motorola Droid X , Samsung Galaxy I9000 itd. dobijo v kratkem Android 2.2, je tudi za HTC prioriteta da pripravi Android 2.2 za njihov trenutno vodilni telefon - Desire. Pa še ob predstavitvi so v naprej napovedali da bo kmalu dodan polni flash (10.1) in 720p video recording. Na internetu so ze video posnetki in screen shooti uradnega Android 2.2 na Desire, ki vsebuje vse kar je bilo obljubljeno.

Verjamem pa da bo drugače pri update na 3.x verzijo. Takrat bodo lastniki Desire verjetno čakali podobno kot zdaj čakajo lastniki Herotov (na uraden update).

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Jaz močno upam, da dobite update! Pa ne samo za vas, ampak za developerje, ki računajo na čim večjo množico podprtih naprav. Pomoje bi tukaj moral google pritisniti na proizvajalce telefonov in jih z nekakšnimi pogoji prisiliti, da update ponudijo najkasneje v roku enega meseca (če ne še krajšem roku)... ker to, da potrebujejo dva, tri mesece, da prilagodijo verzijo za Desire (ki je skoraj identičen Nexus One) so največje buče, kar sem jih v zadnjem času slišal... imam filing, da čisto namerno zavlačujejo. Njim je pač prioriteta proizvodnja telefonov in ne razvoj software-a.

talean

Pripravnik
6. mar 2008
333
0
16
mene pa zanima kakšna je izdelava ohišja pri desire , sploh tisti ki imate telefon že nekaj časa - kaj škripanja in pokanja zadnje plastike, ki se odpira za baterijo.

enega sem probal in je malo klikali na obeh straneh.

lp

talean

Pripravnik
6. mar 2008
333
0
16
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
Nobenega skripanja ni, je pa res da sn vsega skupaj vzel pokrovcek dol manj ko 10x.

ker sem probal če pritisneš ob rob pokrovčka malo "klikne" zmeraj, ne pa škripa.