HTC Desire vs. iPhone (3GS in 4)

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Haha... sedaj pa že vidno provociraš
evil.gif

Komur je važno, da se mu stran pol sekunde hitreje naloži, kar naj poseže po Androidu... nimam nič proti
smile-1.gif

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
haha, moram priznat imaš smisel za humor, ampak izgleda zadeve ne poznaš tako dobro kakor trdiš / misliš.

Poglej samo zgornji video, kako je lahko iPhone4 (ki je po tvoje tako super) počasnejši od svetlobnih let oddaljenega Androida?

Nexus One je bil zunaj že cca. pol leta nazaj! iPhone 4 je pa kok cajta? Ne vem no če je res tako slab android..

Pa engadget je glede na njegovo zaljubljenost v iPhona sigurno za Nexusa uporabil "slabše wifi" omrežje, tako da ti testi gotovo bili še slabši (za iPhona) pri nevtralnem testerju..
smile-1.gif

Saj svetlobna oddaljenost verjetno res je, samo v drugo smer (torej iPhone je zadaj, da ne bo pomote) :p

@mh: Jaz kupujem telefon na podlagi tega kateri hitreje naloži strani ki jih dnevno berem
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
No saj... vsak naj se odloči glede na tisto, kar mu je važno.

Sicer pa en moj speedtest na iPhone 4... ima kdo kak test Nexus One ali pa Desire-ja?

Mobile%20Photo%201.%20jul.%202010%2021%2000%2007.jpg

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Živi v svojem prepričanju in uživaj. Pa čimveč otrok. Mene android ne prepriča je pač čunga lunga in probaj živet s tem.
priden.gif

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
V Kopru sem imel 4Mbps dl, ul pa se ne spomnem... sem izgubil rezultate, ko sem se igral z različnimi romi, bom ob priliki še 1x zmeru, ker kjer sem sedaj ni 3G signala
frown-1.gif

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Daj mi prosim mr.poznavalec aka iPhone lizec, konkretni razlog zakaj je Android čunga lunga (in kaj to sploh pomenim je to pohvala?)?

Kaj mi pomaga telefon za 720€ (iPhone 4), ki ga ne smem v roki držat, če želim klicat / surfat? Prosim, če lahko konkretno kaj poveš in ne uporabljaš izrazov kot je čunga lunga ipd. Bo to preveč zate? Meni se že to zdi zadostni razlog, da raje izberem npr. Nexus One.. Kaj šele zgornji speed test!

Nazadnje urejeno:

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Ej glupson prvo primerjaš OS potem telefon z OS počakaj malo poznavalec, dej se umir primerjaj telefon z telefonom in OS z OS, nemoreš primerjat Benzinarja avta z nafto, dej se mal umir. Pa ne mešat hrušk pa jabk.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Besedni zaklad imaš res bogat, tu ti na tem forumu gotovo ni para.

Predvidevam da si kje videl HTC Tattoo in sedaj si doktoriral iz androida.. Jaz sem popolnoma miren, in čakam da mi poveš kak konkretni razlog zakaj je android crap.. pa do sedaj nisem še nič slišal. Zakaj je crap in zakaj naj se sprijaznim, ker ti tako rečeš?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Joj no... koliko hude krvi in besed iz ene in druge smeri. Malo se umirite in sprijaznite s tem, da ima vsak svoje mnenje, vsak svoj telefon in vsak svoj prav
grin1.gif

PS: celo tekmo boste zamudil...

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Si pa tudi našel eno stvar, ki jo imata oba praktično identično. Oba uporabljata webkit, tako kot chrome in safari na desktopu. Vse kar ta video prikaže, je da je Google splavil Androida napol končanega in to celo v verzij 2.1. JIT, ki so ga uvedli v 2.2 bi moral biti že v verziji 1.0. Sedaj pa imaš cel kup naprav, ki niso polno izkoriščene. Nadgraditi pa ne moreš, ker proizvajalec tega ne omogoča. Desire users eat your heart out.

Tu jaz vidim razliko med googlom in applom. Apple izda softwaresko zelo dodelane in izpiljene izdelke na račun nelkaterih manjkajočih featurjev. Te dodajo s časoma in jih implementirajo tako kot je treba. Updati so na voljo vsem v istem trenutku. Kaj pa Android? Tu dejansko ni v interesu nikomur, da izda novo verzijo. Ko so ti prodali telefon, nimajo več od tebe nobene koristi, vse kar želijo, da ti prodajo naslednj model. Zato je trenutno edini android telefon, ki je vreden nakupa, Nexus One. Pa mogoče kaka Motorola, ki dokaj hitro dobi update, ker nima modificiranega UI-ja.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
sej ne meša hruške pa jabke ampak robotke pa jabke ...
wink-1.gif

še enkrat - sam se imam za heavy userja - telefon rabim za čekiranje mailov, netanje (tudi preko wi-fija, zdaj ko sem doma urihtal wi-fi, še toliko bolj), sms-anje, seveda telefoniranje in za koledarjenje (si dnevne sporede vnašam not - ne prek sinhronizacije, temveč na roke, ker si tako še celo malce bolj zapomnem, da mi vseeno malo jasno, kaj vse me čaka), pa verjetno se še kaj najde.

ko sem imel iPhone en teden, sem si rekel - waaaa, to je to. potem sem imel oz. dobil prvega Androida - Spico. pa mi 1.5 ni čisto potegnil, z 2.1 je bila stvar precej drugačna. a ko sem dobil za en teden Desire, pa potem še enkrat hkrati imel zraven iPhona, sem se odločil za Desire, ker ima določene bombončke, ki so postavljeni tako, da meni bolj ustrezajo. podobno kot fotoaparati - enim paše Nikon, drugim paše Canon, dejanske razlike pa ni. z obema narediš enako dobre fotke, oz. na enak način prideš do dobrih fotk.

in meAndroidom in iPhonom je enako - oba delata enako dobro, razlika je samo, kater sistem komu paše. sta pa oba isti čunga lunga. eko, tako.
grin1.gif

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Ja ni ravno identična, na Nexusu (ki je po mnenju iSuckerjev v kameni dobi) zadeva deluje bolje in hitreje.. Pa zunaj je 6 mesecev dlje kot iPhone4.. Če bi bilo res tako, da bi Steve izpilil iPhone4 bi Nexusa v testu pobil, mar ne?

Za low-end aparate mi je vseeno, prav tako za tiste z grdimi proizvajačlemi UIji.. Nexus One lepo dobiva update in to je meni pomembno.

Ja mogoče Apple res izda softwarsko dodelane izdelke, kaj pa hardwarsko? Svetujem roza bumper!

Aja, pa da ne bom nekonkretnosti očital le doktorju poznavalcu..

Nexus One npr. ima veliko boljšo GMail izkušnjo (mnogim zelo pomembno), o notifikacijah sem včeraj nekaj napisal, da so v iOS4 porazne.. Tukaj je propadli Palm vsem dal lekcijo.. Če ostanem na temi je Nexus tudi tu precej boljši (Steve pa ima v 2010 še kar popupe? zelo moderno Steve..).. Kostumizacija.. iPhone userji verjetno ne veste kaj je to? Ja ozadje lahko zamenjate res je.. Kaj več pa bo že težko. Vse kar ni trotlziher in enostavno kakor iPhone (takoj ko je treba malo pogledat, in si nastavit po potrebi) je stvar crap?

Nazadnje urejeno:

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
1. največja hiba Androida je no multi OS sync suite support (npr IPHONE ima ITUNES) nokia ima svoj SUITE ipd...
2. hiba je ni spodobnega mutimedijskega sistema tist kar je mi ni bilo všeč ne na (SPICA 5700 ne na NEXUS ne na desireju 2.1) IPHONE Z IPOD delom ti omogoči dober nadzor nad medijskimi vsebinami (sound books, mp3, video, photo....)
3. meniji najraje nebi tu napisal nič tisti widget boardi so disaster oprosti komu je lahko to sploh všeč. (edini, ki mi je na androidu pa res všeč je weather widget, ki je vkomponiran z uro, katerega za iphone še nisem našel no neki je blo ampak ni to to).
4. Mail support dissaster ( rabim 2 ure da vse natipkam, kaj fali)
5. Mobile klik ni delal z nobenim meni na iphone že od 2g naprej dela certiifikat za klik.
6. se mi ne da več verjem še bi lahko bilo kaj.

10. Ko boš nehal biti ANDROLIZEC boš mogoče tudi razumel.

Nimam nič z IPHONOM malo sem celo jezen na novo 4G verzijo, saj sem imel namen končno zamenjati 2G z 4G zato sem vmes testiral android aparate vsaj tiste, ki sem jih naštel, Najbolj sem bil razočaran nad HTC aparati prav zaradi pšive podpore za nadgradnjo SW, da bom menjaval aparat če bom hotu met novejši SW je pa nogo za mene in da bom moral matrat za nadgradnjo se mi pa časovno ne izide. Danes imam res slučajno male počitnice pa malo debatiram tle na forumu.

Glej kdo mene užali ga užalim nazaj, kdo me spoštuje ga spoštujem nazaj tko pač je v lajfu.

Iphone 3G in 3GS me pa nista nikoli prepričala zato, ker sta preveč pičkasta. Sem dec in mora telefon met pleha gor pa težek drugač se mi zdi kot da nimam telefona sploh s seboj in bi ga kr pozabil. Moj 2G pa je preveč zgaran in komaj čakam na zamenjavo 10m polet v globino mu je kr škodoval no vsaj ekranu, katerega sem zamenjal.

Nazadnje urejeno:

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
1. Vse zadeve so syncane na googlu, tudi programe iz marketa se da urediti. iTunes je po mnenju mnogih prej hiba kot prednost Appla. Pri Applu je recimo mobileme treba plačat, če želiš imeti na cloudu vse to syncano.
2. Jaz zase že najdem tiste aplikacije, na katerih imam lahko vse tako kakor na iPod Touch urejeno (brez iTunes sranja..). Tako glasba, podcasti, video, galerija z slikami je sploh precej boljša od tistega na iPhonu..
3. Stvar okusa, widetov je milijon in vsak najde zase tisto kar rabi. Koliko jih ima iPhone?
4. Mail support disaster? Hm,.. Tukaj si malo mimo udaril, GMail izkušnja na iPhonu nikoli ne bo tako dobra kakor je na Nexus One. Ne vem, saj pravim gotovo si na Tattooju probaval in nekaj lažeš o Desireju in Nexus One. Spica je low-end, tega ne omenjaj.
5. Jaz sem svojo banko lepo gledal na Nexusu, zdaj če tebi ni ratalo potem sigurno zato ni kriv aparat / OS.
6. Verjamem ja, da se ne spomniš več nič.. Koliko si se potem igral z Tattojem 2 min? Meni bi bilo še to odveč. Ko boš Froyota na Nexus One probal in res dal čas aparatu boš gotovo pisal drugače.

10. Jaz sem imel vse iPhone (4 sem samo probal), in vse Androide višjega ranga, ki delujejo na našem omrežju... Trenutno ne uporabljam ne enega ne drugega. Ne prenesem edino tega, da "doktorji" kot ti, pljuvajo po nočem česar več kot očitno ne poznajo. In če primerjaš najbolšega iPhona 4, primerjaj tudi najbolšega Androida (pomoje še vseeno Nexus One).

Kot sem zgoraj napisal za Nexus One prihajajo updati takoj, za ostale me sploh ne zanima.

Nazadnje urejeno:

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
A ti je zdej lažje boš lažje spal tudi prav naj bo po tvoje 99% uporabnikov vključno z menoj ima težave ti očitno ne, super za tebe.

Tattoo mam pa edino na hrbtu sploh nevem kako zadeva zgleda. Če te pa to vzburja je pa tudi tvoj problem.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Saj ima tudi hitrejši procesor. Ne vem če je že kje uradni podatek, samo glede nanandtechov test, se predvideva, da a4 v iphonu teče pri okoli 800 MHz. So pa tile browser testi čisto brez veze , ker v praksi , ko si na 3G večino časa pri nalaganju vzame velik ping. Poskusi kdaj preko 3G uporabiti telnet ali SSH, pa boš videl kaki zamiki so. Se pravi pri nalaganju strani boš rabil 15 sekund, da se prenesejo podatki in 1 s za render.

Saj ne rečem, Desire in Nexus sta strojno zelo impresivna, da kakega Evo 4G sploh ne omenjam. Samo na Eclairu so SW hendekepirani, tako da komaj dohajajo 3GS, ki ima pol manj spomina in skoraj za polovico počasnejši procesor. Sedaj z Froyotom pa se je nexus približal 4-ki, ki še ima vseeno počasnejši procesor in večjo resolucijo ekrana. Cifre in kljukice niso vse. Važna je celovita izkušnja in sinergija med SW in HW.

Uf na voljo je toliko customizacij, da že glava boli. Samo pred tem moraš telefon na USB priklopit zagnati en program in kliknat na en gumb. Je pa s customizacijami tako, da večina uporabnikov pretirava. Tako kot tisti, ki si na iPhone-u namečekp cel kup stvari na lock screen. Notifikacije pa priznam , da ima Android veliko bolje rešene. Še posebej te nove cloud notification, al kako se že imenuje.

Za bumper pa ti ni treba skrbeti, je že črni naročen
cheer.gif
, ki bi ga vseeno nabavil. Tudi če ne bi bilo tega pompa okoli antene.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
@bokyto: Ja na forumu o telefonih se ponavadi razpravlja o problemih.. Tudi vse teme iOS4 / iPhone 4, če boš pogledal, so visoki procenti postov namenjeni problemom in reševanju le-teh. Redki so dobri posti, kjer uporabniki hvalijo svoje naprave. Žal.

Tudi jaz sem vesel, da težav ki jih omenjaš nisem imel.

@doto: Tisti browser testi so bili res poslani bolj z namenom provociranja,.. ne dajem neke teže temu. Lepo si napisal drugi odstavek, se popolnoma strinjam.

Edino kar sem hotel povedati parim preveč očitnim jabolčnikom (nič nimam proti tistim ki ljubijo jabolka in ne pljuvajo neopravičeno po vsem drugem). Na pravem aparatu in v pravih rokah je android odlična platforma. iOS4 ni tako superioren kakor ga nekateri želijo predstaviti (oz. pardon, android ni tako slab kakor uporabniki apple aparatov pravijo). To je vse kar sem hotel povedati.

Če je bila kaka beseda preostra, je bilo v trenutku "vneme"
smile-1.gif

Bravo Španija!

Nazadnje urejeno:

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
No saj... vsak naj se odloči glede na tisto, kar mu je važno.

Sicer pa en moj speedtest na iPhone 4... ima kdo kak test Nexus One ali pa Desire-ja?

Bom samo napisal... 73ms, 4.17 DL, 0.6 UL. Desire.

In ta upload je že nekaj časa slab, ne glede na telefon. Posledica torrentov na M@ đabestu? Hm.

Po parih poizkusih je tudi UL 1,45... Skratka: uporabno. Do 1 GB prenosa, kar gre hitro mimo.

Nazadnje urejeno: