HTC Desire vs. iPhone (3GS in 4)

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Ja... na n900 laufa vse. Ampak to res ni za end userje. To je za g33ke (upam, da nisem koga užalil), ki bi na svojem telefonu radi snemali CD-je, priklapljali USB ključe, hekali WiFi omrežja, pisali diplome, ... N900 je v bistvu že pravi računalnik, hkrati pa premajhen, da bi bil zares uporaben kot računalnik (podobno kot ni uporabna BT tipkovnica na iPhonu, ki sem jo pokazal v videu par postov višje). N900 je zanimiv samo kot vmesna platforma za Nokijo, ki jim bo pomagala pri razvoju novega OS-a, ki bo prilagojen za nove telefone. In ko bodo z razvojem MeeGo zaključili, bo zadeva mogoče celo uproabna za širšo množico.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
N900 ni tak bav-bav, nisem geek, a super se znajdem z njo. Pravijo tudi, da ima N900 najbolje integrirane chat-e iz socialnih omrežij (skype, facebook chat, gmail chat/voice...) . Do vseh dostopaš direkt iz telefonskega imenika in takoj imaš vpogled kdo je na liniji. Pogovori pa se shranjujejo v isto aplikacijo z sms pogovori (t.j. Conversations). Androdia sicer ne poznam, sem pa bral komentar tipa, ki je šel iz N900 na Desire, pa se potem zopet vrnil na N900 ravno zaradi odlične integracije socialnih omrežij, za katero je tedaj rekel, da je svetlobna leta pred Androidom. Komu so chat-i pomembni, mu predlagam, da si v živo ogleda kako je to porihtano na N900 in si sam ustvari lastno mnenje.

Nazadnje urejeno:

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Sej kar se mene tiče, je android že sedaj čist spodoben os in mi je tudi bolj všeč kot iOS. Pogrešam pa ogromno izbiro aplikacij in nekaj podobnega itunes, kjer je iskanje, kupovanje in backup aplikacij (in vsega kar je na telefonu) mnogo bolj preprosto in pregledno kot pa da vse to delaš na telefonu in moraš od nadgradnji vse znova pobirat iz marketa. Poleg tega, kljub zaprtosti appla, nisem omejen samo na free aplikacije pa tudi prodajal bi jih lahko v app store-u.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Pa še da dodam, da je na N900 združevanje telefonskega imenika s stiki, ki jih imamo v socialnih omrežjih tako enostavo, da si ne moreš misliti. Ko se s telefonom prijaviš v eno izmed omrežij, ti vse stike iz njega takoj da v imenik. V imeniku pa imaš možnost združevanja kontaktov, tako da je stvar prosta kot pasulj in v nekaj sekundah lahko združiš telefonske številke od nekoga z njegovimi računi v skypu, gmailu, facebooku in email naslovi.

Nazadnje urejeno:

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Citat:
Uporabnik mm46 pravi:
Sej kar se mene tiče, je android že sedaj čist spodoben os in mi je tudi bolj všeč kot iOS. Pogrešam pa ogromno izbiro aplikacij in nekaj podobnega itunes, kjer je iskanje, kupovanje in backup aplikacij (in vsega kar je na telefonu) mnogo bolj preprosto in pregledno kot pa da vse to delaš na telefonu in moraš od nadgradnji vse znova pobirat iz marketa. Poleg tega, kljub zaprtosti appla, nisem omejen samo na free aplikacije pa tudi prodajal bi jih lahko v app store-u.

Nekaj me pa res moti tu pri folku, ki komentira in nonstop nabija o neki zaprtosti appla in podobna sranja saj je android enako zaprt ko apple mogoče na marketu najdeš več sranja kot v istore in prav to naredi istore iskušnjo dobro in dokler nalagaš appse iz istore ti tudi baterija drži na iphone, ko se pa preseliš na dark side (jailbreak) in nalagaš s cydie pa se tudi pozna na bateriji, kar je še bolj grozno pri androidu, ko z marketa naložiš kaj ti pobere baterijo do večera pa bog nedi da bi kaj fejst klicaril še do popoldan si bogi.
Drugače je android tudi zaklenjen in za moje pojme veliko bolj omejen od IOS, tisti, ki pišejo za eno in za drugo bi lahko, kaj povedali in tudi AndrOS po rootanju ni več to kar je pred. Pa upam, da nisem koga užalil s tem. Sam ne pisat nekaj kar si misliš, da bi lahko bilo pa nisi siguren, da je.

lp.
write.gif

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Sej v bistvu sem točno to hotel povedat z zadnjim stavkom, da se skoz govori o odprtosti androida in omejevanju appla, na koncu pa se izkaže, da imata oba nekaj "neumnih" omejitev
smile-1.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
655
113
Glavna razlika je ta, da pri applu si omejen na aplikacije na marketu, pri andoridu pa nisi.
Govorim za ne-rootane in ne-jailbreakane naprave torej "out of the box".

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Pa pri obeh se da naret boga in pol, seveda ko sta jailbrejkana/rootana. Na iphonu mam/bom mel svojo pisavo, svojo temo, svoje ikone v zgornji opravilni vrstici...

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik tsunami pravi:
Pa še da dodam, da je na N900 združevanje telefonskega imenika s stiki, ki jih imamo v socialnih omrežjih tako enostavo, da si ne moreš misliti. Ko se s telefonom prijaviš v eno izmed omrežij, ti vse stike iz njega takoj da v imenik. V imeniku pa imaš možnost združevanja kontaktov, tako da je stvar prosta kot pasulj in v nekaj sekundah lahko združiš telefonske številke od nekoga z njegovimi računi v skypu, gmailu, facebooku in email naslovi.

isto je baje pri OS Bada, ki ga ma Samsung S8500 Wave:)

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Vem, sem imel iPhone skoraj 2 leti, pa sem se odloču, da še androida probam
tongue-1.gif

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik mm46 pravi:

http://www.appbrain.com/

Narediš account, instaliraš appbrain na telefonu. Potem lahko narediš backup, sinhroniziraš, poiščeš aplikacije na računalniku in se ti posnamejo v telefon itd.

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
sem mislil nabavit HTC Desire pri enem od naših mobilnih ponudnikov, ter ga potem prodati naprej oz. dati v račun za novega iPhona. zdaj pa vsakomur ki mu to omenim, ta svoj načrt, pravi, da HTC Desire je prav tako dober kot iPhone in sem se znašel v precepu.

pa me malo zanimajo plusi in minusi, če jih kdo pozna.

Vzemi si ta nov Monitor in preberi, kaj so tam notri napisali o točno tej primerjavi... Na kratko povedano, Android je hroščato skorpucalo, popolnoma nezanesljivo in nestabilno. Zakaj lahko preberete v Monitorju. In to ni MOJE mnenje:)

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
A pa si pogledal video posnetke? Razlike so dejansko tako majhne, da skoraj niso omembe vredne. Sicer pa... kaj ima hitrost browserja veze s kvaliteto operacijskega sistema?

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Večinoma tisti, ki skačejo IOS/IANDRO so tisti, ki ne uporabljajo APPLE clouda in vseh sync servisov. Meni ANDRO ne potegne. Je pač to kar je in svaka čast zadovoljiva alternativa IOS, kateri roko na srce zato, ker bi bil lep ravno ni za vsakogar. ANDRO mogoče za mase čez par let IOS pa za tiste, ki želijo nekaj več in jih povprečje ne veseli.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Haha, sem vedel da bo nekoga ujezil moj post. Seveda da sem pogledal oba video posnetka in tudi prebral besedilo.

Ja na prvem videu se vidi da iPhone nekaterih komponent ne naloži (flash) na drugem ko je flash odstranjen pa se zadeva kar pozna.

O se se pozna :p kar priznaj :p

Ja evidentno je da je android boljši OS in da tisti ki pišejo "slabe stvari o androidu" niso videli tega testa preden so to pisali..
smile-1.gif

Dajmo iPhone fani, zbudite se!
smile-1.gif

P.S.: "iOS pa za tiste ki želijo nekaj več?" .. nekaj več česa? dajte no zresnite se!!!
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Ohladi se in ne se vžigat android nima trenutno kej pokazat IOS ima roko na srce več CORE futurev od ANDRO-ta IPOD na primer in še kaj bi se najdlo brez zamer ne pocenjujem ANDRO ta vendar rabi še nekaj svetlobnih let da dohiti, pač hoteli so nekaj vendar to ni to.