HTC Desire vs. iPhone (3GS in 4)

fara

Pripravnik
15. sep 2007
130
0
16
lol ta je res prava cvetka...iPhone do iOS4 ni imel zooma pri slikanju..prav tako slike niso ne vem kaj...MMS tud dolgo ni imel..me zanima kaj si takrat govoril, da si lahk zagovarjal iPhone..

drugač pa vse te stvari dela ze Symbian nokia par let..se preden je Steve sploh vedel kaj je mobilni telefon
smile-1.gif
...se pa strinjam, da je iPhone totalno na novo predstavil uporabniku izkusnjo uporabe mobilnega telefona - in to na +...da bi ga pa častil, ko indijci krave...lol

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
In zakaj bi sploh hotu met digitalni zoom
sprasujem se.gif
Prvi iPhoni niso imeli mms, ker ameri sploh niso vedli kaj je to. Sicer je pa tudi P1 imel mail, walkman, web browser in še nekaj stvari, ki jih takrat iPhone ni znal, je pa vse delalo tako obupno počasi, da je blo bolj kot ne neuporabno.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
@XXXL: 480x800 / 320x480 = 2.5, torej bi iTelefon moral biti 2.5x hitrejsi, ne 1.5x, ce bi imel enako ucinkovit GPU. Naj ti doto razlozi kako je s tem
grin1.gif
Lejga Radirkota, ti bi samo malo delil pa množil pa zračunal, koliko hitrejši mora biti telefon...
cheer.gif

Hitrejši je, pa konec. Ni iPhone kriv, če hardware ne dohaja ekrana...

sinnerman

2.900.registrirani uporabnik
12. mar 2008
32
0
6
GPU ima 3gs 25% hitrejši kot desire/nexus, proca pač ne.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=653914
Citat:

Here is a GPU comparison for some of the leading smartphones:

* Motorola Droid: TI OMAP3430 with PowerVR SGX530 = 7 million(?) triangles/sec
* Nexus One: Qualcomm QSD8×50 with Adreno 200 = 22 million triangles/sec
* iPhone 3G S: 600 MHz Cortex-A8 with PowerVR SGX535 = 28 million triangles/sec
* Samsung Galaxy S: S5PC110 with PowerVR SGX540 = 90 million triangles/sec

Nazadnje urejeno:

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
harwerske tipke, namesto, da bi vse blo delano za zaslon, ki je še večji kot iphonnov. Že tukaj nekaj ne štima
bonk.gif
Za mene je pa ravno to prednost. Če bi se vse delalo na zaslonu, ne bi mogel npr. klica sprejet ali zavrnit v rokavicah.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Za mene je pa ravno to prednost. Če bi se vse delalo na zaslonu, ne bi mogel npr. klica sprejet ali zavrnit v rokavicah.
Zato so pa izumili "global warmig"
aplauz.gif

Zavrneš ga lahko s power tipko... sprejet ga je pa v rokavicah res bolj težko...

sah

Pripravnik
6. dec 2007
63
0
6
samo na kratko: imel 3 iphone, sedaj imam Desire, in moram reči, da KOMAJ ČAKAM na novi iPhone. Žal, vendar je Desire en velik jajc.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Ja to je verjetno zato, ker si pač iPhone uporabnik.. Enako slabo mnenje o iPhonu bi gotovo imeli Android uporabniki..
smile-1.gif

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Citat:
Uporabnik sah pravi:
samo na kratko: imel 3 iphone, sedaj imam Desire, in moram reči, da KOMAJ ČAKAM na novi iPhone. Žal, vendar je Desire en velik jajc.
Lahko poveš malo več, kaj konkretno te je motilo, ker sem trenutno na iPhone 3G in razmišljam o prehodu na Android-a, pa me skrbi, da mi bo potem žal.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Men je pa 3GS crknil
frown-1.gif
Sem se poigraval z idejo, da bi probal Desire, potem sem pa malo probal sodelavčevega, pa me je minilo. To ni to.

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Ne sam res od kod ideja, da bi Android sploh se lahko približal se iphonu, žal z mojega stališča android potrebuje dobre 3 leta da se približa IOS4 če se bo sploh v treh letih bo IOS doživel še 3 preporoda definitivno s prihodom čipa A5 in A6, ki bosta naznanila prihod prvih 3D zaslonov na mobilnikih in takrat bo spet konkurenca se šlepala daleč zadaj.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Nekak tak ja. Apple jih je lepo pusto zadaj že leta 2007.In vso prednost še danes drži.In tu mi ni jasno, zakaj google ne proba izboljšat iOS, namesto da s svojim stilom dalje tiši.Sej valda, da hočejo drugače, po svoje, ampak je enostavno slabše, kot pri applu. Res ne vidim, kak bi lahko katerikoli drugi OS na mobitelih lahko bil boljši v bližnji prihodnosti (je 5 let), sej ne nastajajo vsako leto. hehe Ne vem, če bo androidu uspelo na dogi rok.
grims-1.gif

Sicer se lahko marsikaj zgodi, samo če bo vse normalno šlo, bo vedno več ljudi vidlo vse pluse , ki jih nudi iphone in drugih telefonov enostavno nebodo hotli več uporabljat.
smirk-1.gif

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
@Mikrohard: se strinjam
smile-1.gif

@sah: tudi sam sem imel vse 3 iPhone, včeraj sem se tudi z štirico igral.. super stvar. Moti me le to, da lahko z 150€ vrednim BlackBerryjem naredim tisto kar moram hitreje in v nekih primerih tudi bolje. Priznam včasih pogrešam malo Palmove "mehkobe" v UI ali pa malo "androidove odprtosti".. Torej nič nimam proti iPhonu, zdi se mi super naprava ampak jaz potrebujem fizično tipkovnico in samo molim lahko da bo kmalu HTC / Motorola izdal aparat z androidom v stilu Nokia E7x / BlackBerry Bold - Curve..

@doto & @bokyto: mislim da bi android aparatu (po možnosti kakemu takemu ki ni "poslikan od proizvajalca") morala dati več časa.. "poigral z sodelavčevim" razumem kot par minuto testiranje.. in prvi občutki so pač bili "slabši od iPhona" in to zdaj kar ni to? Razumem.. Ampak verjemita mi da z nekaj časa uporabe kaj kmalu ugotoviš, da nekatere stvari Desire / Nexus opravi zelo dobro, če ne celo boljše kot iPhone.. Slej ko prej bodo "navajeni na preprosti in uporabniku prijazni iPhone" uporabniki želeli nekaj več in takrat zna biti android še kako zanimiv..

Nazadnje urejeno:

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Jaz mislim, da je v marsičem Android že pred iPhone-om. V totalu bo pa tam nekje enkrat naslednje leto. Konec letošnjega leta pa prihaja Android 3, ki reči dviga na precej višji nivo.

Pa ne mislim, da je iPhone 4 slab, ker ni. Samo ni treba bit v Apple do bridkega konca zaverovana ovca.
smile-1.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Vse skupaj je predvsem stvar navade. Jaz imam v predalu iTouch (razen telefonskega dela precej podoben iPhone), testiral sem tudi iPhone pa mi nikakor ni potegnil. Fenomenalna šminka, tu se je pa nekako že končalo. Bom moral probat še android za več kot par minut...

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Zakaj zaboga rabiš fizično tpkovnico, če traja dlje da pritisneš tipko, kot pa da se dotakneš zaslona?

Hitrost primerljiva s pravo računalniško tipkovnico.

Pa samo ne rečt, da se ne moreš navadit, ker to je čista laž. Dejansko se moraš le zaslona dotikat...
smirk-1.gif