Hrvaški primitivizem.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:Pakoštane, če še nisi bil...
Sem videl, ampak meni se za take stvari ne zdi vredno vlečt fotoaparata iz torbice. V Pakoštanih obstajajo turistični objekti, ki imajo prospekte tudi v slovenščini in seveda tudi spletno stran (npr.: mariborsko Pohorje).

Hrvate sem res že videl na Rogli, ampak to je tudi instant turizem. Zakaj bi prevajal in si delal strošek, to bo laufalo dok bo še Kostelič potem pa adijo smučarijo. Saj prej niso vedeli, kaj je to smučka.

Šalim se, seveda bi jim v teh cajtih lahko vsaj stran predstavili v slo jeziku kakor tudi prospekte, ne vem v čem je fora. mogoče je težko prevesti, ko imajo nov jezik.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Kaj trenutno, že 1000let!

Pozabil, sem da ti šteješ od nule.

To je pol res, da imajo že 50% od nastanak sveta to ozemlje za svoje.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.580
5.152
113
Vsak si sam grob koplje, če si goste zbira po nekem nacionalnem ključu. Tako Hrvati kot mi. Važno je svoje kapacitete prodati po ustrezni ceni. Dejstvo je, da je hrvaškem ogromno Slovencev na dopustu, ampak verjetno med kupci hotelskih (oziroma, da kupiš še vsaj polpenzion) storitev nismo vodilni. Veliko jih ima vikende, vzamejo apartma, kamp, sami kuhajo, itd...

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.072
6.262
113
blizu močvirne prestolnice
Kar se mi zdi bedno je to ,da folk sabo vozi od pijače do jedače, čeprav so dol cene tam tam ali celo ceneje! Dopust je zato da kaj zapraviš ne da šparaš!

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik cat pravi:
Ja, cene so res tam-tam. My ass...

http://www.revijakapital.com/navtika/clanki.php?idclanka=1450

hysterical-1.gif

Zelo prepričljivo. Tudi od Avstrijcev in Italijanov imamo nižje cene
bonk.gif

Seveda raziskujejo vedno po trenutni potrebi... po zimi so tako proimerjavo delali z Italijani in Avstrijci zdaj bodo z Hrvati.
Ko pa prideš v trgovino je pa tako kot je "32" napisal. Cene so tam-tam če ne še nižje. Na hrvaškem kupujem v Plodinah, Lidlu in Mercatorju. Najbolj zanimivo je da določene artikle ima hrvaški Mercator ceneje kot slovenski
wink-1.gif

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:Pakoštane, če še nisi bil...
Sem videl, ampak meni se za take stvari ne zdi vredno vlečt fotoaparata iz torbice. V Pakoštanih obstajajo turistični objekti, ki imajo prospekte tudi v slovenščini in seveda tudi spletno stran (npr.: mariborsko Pohorje).

Hrvate sem res že videl na Rogli, ampak to je tudi instant turizem. Zakaj bi prevajal in si delal strošek, to bo laufalo dok bo še Kostelič potem pa adijo smučarijo. Saj prej niso vedeli, kaj je to smučka.

Šalim se, seveda bi jim v teh cajtih lahko vsaj stran predstavili v slo jeziku kakor tudi prospekte, ne vem v čem je fora. mogoče je težko prevesti, ko imajo nov jezik.

daj povej kaj od novega jezika

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik ghibli pravi:
Najbolj zanimivo je da določene artikle ima hrvaški Mercator ceneje kot slovenski
wink-1.gif
Bi se spodobilo glede na povprečen standard, a ne?
wink-1.gif

Sicer pa da odgovorim vsem, tudi pri nam se najde po gostilnah en kup lenuharjev in nesposobnežev, ampak procentualno precej manj kot na Hrvaškem. In po drugi strani ti bodo kako reč na Hrvaškem tudi pogledali skozi prste (= spustili zastonj) ali kaj ekstra častili (rakica od kuæice), kar pri nam praktično ne moreš pričakovati (mogoče kje v Prekmurji ali Beli Krajini).

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
Potem pa imam samo jaz tako srečo, da v HR kupujem v trgovinah, kjer je 90% artiklov dražjih kot pri nas...
Ampak kljub temu se ne grem čeha...

Nazadnje urejeno:

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.072
6.262
113
blizu močvirne prestolnice
Vidiš to je lepo slišati, pač kupuješ tam kjer si, ne boš gledal na dopustu za vsak cent. Glede gostiln le to, da sem vsak dan hodil na kosilo in moram reči dobro narejeno, dobra postrežba in to kljub temu da sem Slovenec. Tako da si razne floskule lahko nekam zataknete, ne zanikam, da se imajo za nekaj več ampak to itak vemo da niso.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Vedno se najde par sitnob, tko da po takih merit vse, je bebavo. Večinoma je tako, kot povsod, če špilaš prenapeteža, boš isto dobil nazaj. Če se obnašaš normalno, bo taka tudi druga stran.
Lani smo bili trije pari skoraj teden v Marini Cres, za nas so imeli vedno dobro ribo, kar so švabi dobili, jaz ne bi niti psom dal.

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.114
34
48
Ti mater, si tole dober argumentiral, ej stari, svaka čast !

Vidim, da imaš ( po tvojih postih sodeč) resne probleme z srbsko nacijo, populacijo in z vsem kar naj bi srbsko bilo. Traume kakšne, ali kar tako mal za hec?

Nazadnje urejeno:

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Svetislav pravi:
Hrvatje so dobri ljudje

srbi so pa poden od balkana
Ja in Kitajci so rumeni, Indijanci rdeči, Zamurci pa črni. A kar tako, počez, vsi državljani, ne glede na raso, spol, versko pripadnost, spolno usmerjenost. A dober rataš s putovnico, poden pa s pasportom?

teapot

Pripravnik
29. apr 2012
267
0
16
Citat:
Hrvatje so dobri ljudje

Hvala za tale kanček modrosti! Meje so resda od nekdaj nepreklicno določale karakter ljudi. Ni važno kaj postaneš v življenju, ampak kje si se rodil.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik teapot pravi:
Citat:
Hrvatje so dobri ljudje

Hvala za tale kanček modrosti! Meje so resda od nekdaj nepreklicno določale karakter ljudi. Ni važno kaj postaneš v življenju, ampak kje si se rodil.

On ne govori o kraju rojstva, pač pa o pripadnosti narodu...pa da ne boš mojega posta slučajno razumel, kot da se strinjam s svetislavom.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Hrvatje so dobri ljudje

res so...poden od podna. govno do govneta

a jim greva pisdee razbit..začneva kar kle v ljubljani..na štacion..2105 majo vlak, pa jih kr nalamava preden se vkrcajo..

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.393
1.259
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:

Malo mimo mi je, da hrvaška mladina takoj ko jih vprašaš kaj po slovensko, začne mlatiti v angleščini. Ali rabimo vpletati jezik kolonialne velesile ali pa se (če odmislimo nacionalizem) lahko povsem kulturno zmenimo tako, da vsak govori v svojem jeziku in se trudi sogovorca razumeti v njegovem?

Se ne zajebavajo, res ne razumejo. In popolnoma enako je pri nas. Večina mularije ne razume hrvaško. Niso se učili in pačl ne razumejo., Jezika sta si pa preveč narazen, da bi kar naravno pogruntal, za kaj gre.
To zgodbo da se razumemo bo treba počasi pozabit, generacije, ki jim to gre brez problema so vedno starejše.