Hrvaški primitivizem.

sad

Guru
24. avg 2007
21.265
9.891
113
Citat:
Barem je za banke rješenje jednostavno. Nek zatvore Novu Ljubljansku banku kako bi izbjegli sva potraživanja i umjesto nje otvore Najnoviju Ljubljansku banku.
grin1.gif

Svetislav

Zelenc'
7. avg 2012
24
0
1
.
Citat:
.......pa Hrvatsk je loše,ali...Slovenija,sa svojim "monetarnim transakcijama" i vlastitim lopovima je u stvari sustigla Hrvatsku,ako ne i prestigla....

ziher je mislu srba jankoviæa

Nazadnje uredil moderator:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.503
5.700
113
Citat:
Uporabnik sanco pravi:
Vsaj ne vlačijo (levih) partizanov in (desnih) domobrancev v vsako temo...

Sam ti pa res še nisi pogledal iza čoška........sam v dalmacijo greš pa te pozdravlja Gotovina na vsakem zidu.........za domovinu spremni itd
tongue-1.gif

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Preber softijev post. "Ustaši" so zmagal
evil.gif
Mi se pa ne mormo zment...

In ja, videl sem Gotovino v Vodicah čez celo steno bloka.

X3m

Pripravnik
3. jan 2012
283
0
16
SLO
Hm, kje pa smo Slovenci drugačni od Hrvatov ? Mi tolčemo po njih, oni po nas ... aja, so pa bolj složni, kot mi, se vsaj ne hebejo tko med sabo, kot se mi. Pa pustmo purgerje, oni so itak klasa zase ...
evil.gif

Meni se v vseh teh preživetih tednih na dalmatinskem ozemlju ni storilo nič žalega ... če grem v trgovino, plačam s kunami ... kot Hrvatje. Če grem v lokal, plačam s kunami ... kot Hrvatje. Če najamem jet ski, plačam s kunami ... kot hrvatje.
Če jim hebem mater, jim jebem v domačem jeziku. V Sloveniji pa v tujem.
Kaj si pa mislijo o meni, ko me vidijo, me pa en organ briga. Hinavci so tko Hrvatje, kot tudi Slovenci. Noben ne izstopa v plus.
Še najboljš so šiptarji. Oni ti prodajo sladoled kjerkoli v svetu, četudi si ga ne želiš ...
evil.gif

X3m

Pripravnik
3. jan 2012
283
0
16
SLO
Citat:
Uporabnik sanco pravi:

In ja, videl sem Gotovino v Vodicah čez celo steno bloka.

Na začetku počitnic sem tudi sam opazil gotovino.
Ampak bolj, ko se je bližal konec dopusta, bolj je zginjala
evil.gif

p.s. če si pa mislil Anteja, jih je blo pa dol kr velik. En na zidu, nekaj v lokalu, ostali pa na plaži ...

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.503
5.700
113
Citat:
Uporabnik X3m pravi:
... če grem v trgovino, plačam s kunami ... kot Hrvatje. Če grem v lokal, plačam s kunami ... kot Hrvatje. Če najamem jet ski, plačam s kunami ... kot hrvatje.
Če jim hebem mater, jim jebem v domačem jeziku. V Sloveniji pa v tujem.

Bod Car pa naroč ( nevede) kilo hleba sred Splita k sm ga jst
hysterical-1.gif
( srbohrvaščinapress)

X3m

Pripravnik
3. jan 2012
283
0
16
SLO
Jaz dol kupujem kruh. Naročilo oddam v slovenščini, dobim pa svež hrvaški izdelek.

Drug dan je sicer bolj trd, ampak ga že prvi dan večinoma zmažemo ...
grin1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
lepo to. kr lepo po slovensko, ker do slovencev so mal bl tolerantni k do srbov.

je pa zanimiv, da pri nas če naročaš po hrvašk, srbsk..si pa isto obravnavan.

kdo ej zdej hujši?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.580
5.152
113
Citat:
Uporabnik X3m pravi:Še najboljš so šiptarji. Oni ti prodajo sladoled kjerkoli v svetu, četudi si ga ne želiš ...
evil.gif
In na hrvaškem (v Vodicah) te šiptar pozdravi v tako lepi slovenščini in se s tabo pogovarja, da je še zdaleč ne slišiš v prenosih iz SLO parlamenta. Sicer je to verjetno velika izjema, ampak sem na koncu vseeno kupil sladoled pri njem
smile-1.gif
.
Malo mimo mi je, da hrvaška mladina takoj ko jih vprašaš kaj po slovensko, začne mlatiti v angleščini. Ali rabimo vpletati jezik kolonialne velesile ali pa se (če odmislimo nacionalizem) lahko povsem kulturno zmenimo tako, da vsak govori v svojem jeziku in se trudi sogovorca razumeti v njegovem? Majhno širjenje obzorij nikomur ne škodi. Znanja angleščine pa tudi ne bo noben bistveno nadgradil, če bo imel za sogovornika povprečnega slovana.

I

Izbrisan uporabnik #488

Hrvate rešuje samo turizem oziroma morje, ker o prvem nimajo pojma. Bi samo kasirali in lupili.

Samo turizem jim navrže toliko kot so vsi naši prihodki v proračun (8 milijard eur).

Saj bodo prišli tudi oni v EU in spoznali lepoto kapitalizma.

Da pa so primitivni je samo še en dokaz več, da je stopnja primitivizma povezana z versko vzgojo, gre za eno najbolj katolibanskih držav v Evropi, poleg Poljske.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Seveda da je, tko kot pri nas, če nima æeljad ne kruha ne slanih sardel, nastopijo igre. Kaj je tu čudnega? Zakaj se pa mi o kosteh kregamo? Ker nimamo kruha. Tako je bilo od Rima dalje in tako bo vedno.

I

Izbrisan uporabnik #488

Gledam doli na Hrvaškem njihov dnevnik.

Pa je prispevek o turistih, npr. o Visu in pravi, kako so tam sami Slovenci in Hrvati, da pa jih veseli porast njihovih GLAVNIH gostov Nemcev.

Isto je potem bil dalje prispevek o Istri in Dalmaciji, kak je lahov manj, ampak GLAVNI gostje pa se vračajo in to so Nemci.

Slovenci pa so povsem obrobna "nepomembna" skupina.

Saj vidiš doli, ko kakšen prospekt primeš v roke, da našega jezika ni, samo ndh prijazni jeziki.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.580
5.152
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:Saj vidiš doli, ko kakšen prospekt primeš v roke, da našega jezika ni, samo ndh prijazni jeziki.
Tako kot da imaš na Rogli prospekte in opozorila v hrvaščini in madžarščini, ki so verjetno edini tuji smučarski gostje pri nas. Imaš jih pa v nemščini, ker seveda Avstrijci množično derejo
grims-1.gif
na naša smučišča in v angleščini.
Sicer pa, letos sem bil dvakrat za krajši čas na hrvaškem in sem videl nekaj prospektov, ki so bili tudi v slovenščini, tako da tvoje niti ne drži. Animatorji (pretežno študentje iz ZG) so se s slovenskimi otroci trudili govoriti slovensko po svojih najboljših močeh in v živo nisem videl 10% nacionalizma, ki je na tem forumu. V Vrani je seveda plakat in kak napis o heroju Gotovini. Pač niso taki, da ko človek pade in razkrije njegova slaba plat, da bi takoj vsi začeli srati po njem. V SLO je danes heroj, jutri pa največja baraba.