Hrvaška pristala na dnu?

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Če že vprašaš, ja.

Edin folk, ki ga jaz zastopim zakaj hodi na hrvaško so tisti ki gredo na jadarnice/barke, tisti z majhnimi otroci in recimo tisti, ki imajo tam posestva že od pamtiveka (čeprav slednjega ne razumem - kako lahko hodiš na en in isti plac toliko let).

Ostale je strah spremembe in raje požirajo kar jim hrvati vržejo, kot da bi kaj drugega probali. To prodajanje da imajo nejlepšo obalo in morje je larifari. To pravi samo tisti, ki drugega še ni videl.

Zgleda pašeš pod te "ostale" glede na to kako te je prizadel pljunek po naši lipi. Bmk, sej ti nihče ne brani hodit dol
467716-post_slo.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Tisti teden, ki ga pa že preživim nekje, ga pa sigurno ne bom nekje kjer so do mene neprijazni, imajo slabo ponudbo za povrh sem pa že povsod bil in vse videl. Vsako leto drugam.
Hja, zakaj pa so do tebe neprijazni? In kaj bi ti rad v njihovi ponudbi?
Če bi se rad zabaval, sploh ni nujno, da greš na morje. Hotelske ponudbe imajo tudi na celini. Saj greš lahko v Gardaland.
Veš na morje ljudje hodimo iz različnih potreb. Eni radi hodite na morje v šunder in in gnečo, drugi pač ne. In za te druge je hrvaška za enkrat, še neizkoriščeno področje. In iz tega razloga nekateri komaj čakajo, da bo Hrvaška vstopila v EU, ker bodo pač hrvatje morali izključit do sedaj svoje konzervativne, nacionalne in zaprte ustavne ter zakonske mehanizme zarad katerih tujec ni mogel kar tako z lahkoto prit do svojega idiličnega kotička na hrvaškem.
To je vsa kunšt, vi pa lapajte naprej, kako je na karibih še lepše kot na hrvaškem itd...

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Če že vprašaš, ja.

Edin folk, ki ga jaz zastopim zakaj hodi na hrvaško so tisti ki gredo na jadarnice/barke, tisti z majhnimi otroci in recimo tisti, ki imajo tam posestva že od pamtiveka (čeprav slednjega ne razumem - kako lahko hodiš na en in isti plac toliko let).

Ostale je strah spremembe in raje požirajo kar jim hrvati vržejo, kot da bi kaj drugega probali. To prodajanje da imajo nejlepšo obalo in morje je larifari. To pravi samo tisti, ki drugega še ni videl.

Zgleda pašeš pod te "ostale" glede na to kako te je prizadel pljunek po naši lipi. Bmk, sej ti nihče ne brani hodit dol

Razlika je samo ta, da po lipi nasi tukaj udrihajo samo zato ker je lipa nasa. Ce bi to isto ponujala oddaljena grcija bi bile besede drugacne.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
hehe... v Riminiju maš poleg poligona za sončenje še kej, na hrvaškem pa?

Sicer pa Rimini ni bil ponujen tebi, ampak tistemu, ki je bil tolk pameten, da je spraševal, kdo sploh hodi v Italijo... Ni treba, da ti je všeč, sej men tud ni. Ampak mnogim očitno je. In teh mnogih je precej več in precej več zapravijo, kot na hrvaškem. To pa je tisto kar šteje.

Mimogrede, Italijo letno obišče preko 50 milijonov tujih turistov. Bohved zakaj?

Ko si bos enkrat skusil (dobesedno) ciganski Rimini ti bodo stvari bolj jasne. Dokler pa gledas slike iz interneta pa lahko uzivas v pogledu na "urejeno" pesceno plazo.
bonk.gif

Ne vem zakaj so neprijazni. Predvidevam ker sem bil Slovenec pa še mulc povrhu. Pač tipičen stereotip da sem prišel delat težave dol, čeprav sva bila s punco sama (toliko o prijaznosti policije). Gostinski delavci so bili vedno neprijazni, ponudba hrane in pijače je porazna, nastanitev v kakšnih privat apartmajih prav tako.

Ne razumem kako lahko te butli oddajajo apartmaje, sami pa živijo v spodnjem nadstropju in se potem pritožujejo če greš pod tuš ob 2h zjutraj. Pač ne razumejo, da jaz apartma najamem in nimajo tam besede, doker jaz spim v postelji katero sem plačal. Tega nikoli niso razumeli.

Par let nazaj sem gledal malo cene v nekem katalogu in mi je šlo na smeh.

Hotel 3*, 1 teden nočitev z zajtrkom, 680€ /osebo. Če ti to smatraš za dobro ponudbo ne vem no. Jaz definitivno ne. Moraš računati da v to ni vštet prevoz tja in nazaj. Je pa bilo nekje v neki Uvali ali Laguni, ne spomnim se več.

Za ta denar jaz odfrčim na vsaj 30 lepših destinacij pa še par € mi ostane za pivo.

Pa ne iščem žurerskih krajev, jaz se grem na dopust spočit.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Hm... v moje miselne vzorce niti pod razno ne paše, da bi šel desetkrat na leto v isti kraj na oddih...
Dej mi razlož, kaj maš od tega?
To je pač vikend relaksacija. In ne grem zmeraj v isti kraj. Jaz pa ne zastopim tiste, ki dneve in noči kar naprej sedijo pred televizijo in npr. kot red devil , kar naprej fuzbal gledajo.
A si ti že opazil, da sem bil jaz za kakšen vikend na internetu ali alterju? Nikoli. Vidiš, men je pa to totalno bedasto, da bi po cele dneve in noči, delavnike, sobote, nedelje in praznike, za računalnikom sedel. Jaz se za vikend odpeljem na morje al pa v zidanco, kjer imam kaj bolj pametnega počet kot pa vi, ki se z internetom zajebavate.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Spet si se na napačnega spravu.
hysterical-1.gif

S to razliko, da jest ne grem 2x v isti kraj.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
...
Hja, zakaj pa so do tebe neprijazni? In kaj bi ti rad v njihovi ponudbi?
Če bi se rad zabaval, sploh ni nujno, da greš na morje. Hotelske ponudbe imajo tudi na celini. Saj greš lahko v Gardaland.
Veš na morje ljudje hodimo iz različnih potreb. Eni radi hodite na morje v šunder in in gnečo, drugi pač ne. In za te druge je hrvaška za enkrat, še neizkoriščeno področje. In iz tega razloga nekateri komaj čakajo, da bo Hrvaška vstopila v EU, ker bodo pač hrvatje morali izključit do sedaj svoje konzervativne, nacionalne in zaprte ustavne ter zakonske mehanizme zarad katerih tujec ni mogel kar tako z lahkoto prit do svojega idiličnega kotička na hrvaškem.
To je vsa kunšt, vi pa lapajte naprej, kako je na karibih še lepše kot na hrvaškem itd...

Sam sem na Hrvaško nehal hoditi predvsem zaradi tega, da se izognem "šundra in gneče".

Oglej si tole sliko in datum - ravno toliko obale je še na drugi strani.

Pesek:

Ko boš na Hrvaškem našel obalo, ki bo normalno dostopna (brez čolna ali ure pešačenja) in bo konec julija takole prazna, se pa zopet javi. Da o čistosti in temperaturi vode in življenju v morju raje nebi.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Nevem kam ti hodiš, da si razočaran. Najbrž si objesten mulc, ki hodi na morje pizdaruje delat. takih noben ne mara, ne samo hrvatje. Jaz preverim kam grem, sem pač resen možakar, pa še svojo sun roller hiško imam že dve leti tik ob morju. Ko se bom tega naveličal bom pa spet najel kakšen apartmajček skozi vse leto, al pa kaj podobnega.
Kadar najamem apartma, pač gledam, da lastnik ne stanuje v isti stavbi, in da ni več kot dveh apartmajev v isti zgradbi.
V hotele pa ne hodim, ker mi to ne paše. Preveč si omejen in ne moreš roštiljčkat, ribarit itd....

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
na hrvaško grem samo na parcelo pa še tu nisem bil letos niti enkrat! Samo bedaki mislijo da ima hrvaška lepo obalo in prijazne ter gostoljubne ljudi!
bonk.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Hrvati niso turistični delavci in gostinci. Ravno to kar bi morali biti, niso.
Pa kdo pravi, da vsak, ki gre na morje hoče profesionalnega natakarja ob sebi? Jaz imam v dalmaciji domačina, ribiča in kmeta prijatelja, ki mi priskrbi domače dalmatinske dobrote, masline, ribe, vino itd...in to meni paše. Jebe se men za večerjo v hotelu med poštirkanimi pozerji in prefinjeno hinavščino. Sem in tja pač grem zvečer na kakšno prireditev v kakšen obmorski hotel, uglavnem pa meni pašejo tiste prave dalmatinske fešte, klape, kjer ljudje niso zadrgnjeni kot fršlus.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Samo bedaki mislijo da ima hrvaška lepo obalo in prijazne ter gostoljubne ljudi!
Ne, samo bedaki imajo z domačini hrvati probleme.
Edine probleme delajo hrvaški navijači, športni fanatiki, kadar se odvija kakšna športna kurbarija. Ampak to delajo tudi hrvaški celinci. O tej problematiki, kaj šport dela, jaz že skoz govorim. Ampak o tem se pa spet red devil ne strinja. In tudi preprosti dalmatinski domačini se dosti ne ubadajo z Hajdukom, Dinamom in podobno kozlarijo.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
kot kupec ki kupi nek aranžma pričakujem prijazno postrežbo in vedno pripravljenost da se mi naredi kaka usluga, ki jo tut pošteno plačam! NE pa da pridem v hotel si naročim v sobo kako deklico pa mi receptor reče pa ne že spet itak dobi tut provizijo od tega, od mene!