Hrvaška pristala na dnu?

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Arabska nafta je še manj kot 20$, razliko pokasirajo koncesionarji (ne boš verjel - amerikanci).
Hrvatje pa pač sejejo, kar so žel - razprodali so vse firme vojnim dobičkarjem in mafijozotom, policija in sodstvo so dopuščali razraščanje kriminala (pač vojno stanje - ampak to bi lahko popucali že dva meseca po oluji, pa - bogve zakaj
grims-1.gif
- ni bilo interesa)...
Franjota bodo še fejst kleli.
Nismo pa mi nič kaj dosti boljši, kar se pufov tiče, od hrčkov, niti naše gospodasrstvo ni ne vem kako superiorno napram njihovemu. Zato je brez veze se glihat napram njim, dajmo se raje napram boljšim (čeprav je dandanes težko vedeti, kdo je ta "boljši" - amerikanci sigurno niso).

tomi

Guru
1. sep 2007
18.612
9.829
113
40
MB
no ja ne, tak blizu si pa spet nismo z njimi, sej vsi vete kak je če se zapelješ par kilometrov izven zagreba, splita, dubrovnika .. sirotinja taka kot da bi blo glih konec vojne .. in to ne tiste njihove ampak druge svetovne
tongue-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Vseeno, javni dolg napram BDP-ju imamo procentualno 2x manjši od hrčkovega. Kar pa ni malo, sploh ker imamo mi generalno vseeno boljše gospodarstvo. Hrčkovina pa se dosti obeša na turizem, ki pa zna drugo leto fejst trpeti, če bo kriza v Evropi še kaj pojačana.

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Zapelji se enkrat skozi Kranj ali Jesenice. Občutek ni nič kaj preveč drugačen.
crazy1.gif

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Država, ki ima 1500km obale in maljon otokov, se kam drugam, kot na turizem, niti ne more obešati. Imajo en sam (ogroooomen) problem - ne znajo se it. Druga panoga je kmetijstvo - pa tut tu se ne znajo it, ker Slavonija je na pol zapuščena. Vsi drvijo med purgerje
bonk.gif

Drugač me bk za Hrvaško, na k mi gre samo, da se nam fajn zdi, kolk so v pyzdi - to je tako, kot bi se v drek ugrezal, sega ti že do grla in še kar narašča, ti si pa ves vesel, ker hrčku stojiš na rami.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
S tem, da imajo Hræki slabšo infrastrukturo sredi Zagreba, kot mi na Jesenicah :]

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Nisem vedel, da mate na Jesenicah tramvaj
grin1.gif

Dej, ne bluzit - zadnjič sem bil po dolgem času spet na Jesenicah - živa katastrofa, kot bi se 20let nazaj čas ustavu. Edino martinovke ste uspel podret, ampak šit pa še leži tm naokol

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
dekca: ne živim tam, tako da res ne vem. Vem pa, da sem bil pred kratkim v Zagrebu, tako poslovno je blo treba dol skočit, pa se mi je zdelo, kot da je mesto leta zadaj...

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
No sej tko nekak je občutek tudi na Jesenicah (ali prej omenjenem Kranju - obvoznica in cesta proti Ljubljani je ista, kot pred 30 leti. Oz. še slabša, ker takrat je bila nova, zdaj je pa čist u kurcu. In vse ostalo, kar ni na Planini ali Primskovem, ki so jih okupirali trgovci
bonk.gif

Fantje, pejte mal naokol, boste videli, da nismo nikakršni biseri, niti da so hrčki sam drek.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik GSMobil pravi:
dekca: ne živim tam, tako da res ne vem. Vem pa, da sem bil pred kratkim v Zagrebu, tako poslovno je blo treba dol skočit, pa se mi je zdelo, kot da je mesto leta zadaj...

In kaj ti daje obcutek da je mesto leta zadaj?

shift

Guru
20. jul 2007
9.900
2.286
113
za šankom
Citat:
Uporabnik GSMobil pravi:

LOL
hysterical-1.gif

ne vem če ima ljubljana tako moderna blokovska naselja kot zagreb.povečini se je gradilo na veliko v zadnjih 10 letih.ceste napram ljubljani so amerika.3 pasovna vpadnica v mesto o kateri lahko ljubljana samo sanja.športni objekti za 5 razredov višje kot v ljubljani.aja sej res mi nogometnega štadiona sploh nimamo v prestolnici in pol so oni zadaj
confused-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik dekca pravi:
No sej tko nekak je občutek tudi na Jesenicah (ali prej omenjenem Kranju - obvoznica in cesta proti Ljubljani je ista, kot pred 30 leti. Oz. še slabša, ker takrat je bila nova, zdaj je pa čist u kurcu. In vse ostalo, kar ni na Planini ali Primskovem, ki so jih okupirali trgovci
bonk.gif

Fantje, pejte mal naokol, boste videli, da nismo nikakršni biseri, niti da so hrčki sam drek.

No ja no, videl sem kar nekaj Evrovpskih mest in Ljubljana ni ravno neki blazen rastur. Treba se je samo zavedati, da se primerja mesto z 300k prebivalcev in z nekaj miljonskimi (Zagreb recimo). Drugače po urejenosti pa Ljubljana poseka tud kakšen Paris, kateri je svinski, da kar smrdi. Ampak vse skupaj sploh nima veliko s to temo
grin1.gif

Aja pa od raznih Patiz, Dunaj, Niš, Zagreb, Dublin,...se po Ljubljani najbolj varnega počutim sredi noči, pa naj bo katerakoli zakotna ulica, kar pa je zame najbolj pomembno.

Nazadnje urejeno:

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Kak sploh upajo o tem, da bodo prišli v EU mi ni jasno
Nč bat. Hrvate bo evropa prosila, naj se pridružijo. Apetiti s strani evropskih držav po hrvaškem morju so veliki. Vsak premožnejši evropejec komaj čaka, da si bo na kakem hrvaškem otočku zgradil vikendico. In njihovo morje je velikega strateškega pomena. Hrvati se tega zavedajo in zato bodo oni tisti , ki bodo izsiljevali in pogojevali, ne unija.
Za vračilo posojil, ki so jih hrvati najeli za izgradnjo avtocest, je pa dovolj, da hrvati prodajo enega ali dva manjša otočka, pa se bo vse pokvitalo, brez problema.
In ko hrvati enkrat bodo v uniji, bodo igrali zelo vplivno vlogo v tej skupnosti, za razliko od nas slovencev, ki v tej skupnosti predstavljamo zgolj in samo klečeplaznega in neodločnega hlapca.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Kak sploh upajo o tem, da bodo prišli v EU mi ni jasno
Nč bat. Hrvate bo evropa prosila, naj se pridružijo. Apetiti s strani evropskih držav po hrvaškem morju so veliki. Vsak premožnejši evropejec komaj čaka, da si bo na kakem hrvaškem otočku zgradil vikendico. In njihovo morje je velikega strateškega pomena. Hrvati se tega zavedajo in zato bodo oni tisti , ki bodo izsiljevali in pogojevali, ne unija.
Za vračilo posojil, ki so jih hrvati najeli za izgradnjo avtocest, je pa dovolj, da hrvati prodajo enega ali dva manjša otočka, pa se bo vse pokvitalo, brez problema.
In ko hrvati enkrat bodo v uniji, bodo igrali zelo vplivno vlogo v tej skupnosti, za razliko od nas slovencev, ki v tej skupnosti predstavljamo zgolj in samo klečeplaznega in neodločnega hlapca.

Tudi sam mislim, da bo kar nekaj takega. Jebat ga, obale kot jo imajo Hrvati, ni veliko v Evropi, res pa je da je en znajo izkoristiti, zato jo bodo pa hitro toliko bolje izkoristile ostale članice EU. In nekaj na stotine otokov lahko rešijo marsikateri puf ali spodrsljaj. Žal.ali pa tudi ne. Bomo pa imeli vsaj v bližini vrhunska letovišča in ne bo treba na avion in par tisoč kilometrov stran. No zaeknrat je zame osebno bolj tako tako, čez 10 let bo pa polno glava zavisti (socer ne z moje strani) kaj vse imajo na hrvaški obali.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Pakul pravi: No zaeknrat je zame osebno bolj tako tako, čez 10 let bo pa polno glava zavisti (socer ne z moje strani) kaj vse imajo na hrvaški obali.
Zakaj se mi zdi, da smo 10 let nazaj ravno tole govorili?
17758-icon_confused.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Mogoče smo mislili, da bodo že prej v EU
grin1.gif

Ja no dejstvo je da bo pol hrvaške obale takoj prodane, ko pridejo v unijo.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
, res pa je da je en znajo izkoristiti,
Hrvaško morje je za premožne tujce zanimivo prav zato ker je tako kot je. Še dokaj neokrnjeno. Hrvaški turizem je zanimiv zato ker še ni tako industrijski. Jebeš ti idustrijske plaže posejane z hoteli in v vrsto pošlihtanimi ležalniki kjer se morjo kopalci vsi na enkrat obrnit, ker ni prostora da bi povprek ležali.
Citat:
Bomo pa imeli vsaj v bližini vrhunska letovišča in ne bo treba na avion in par tisoč kilometrov stran.
Upam da se to še ne bo zgodilo kmalu. Jaz grem na hrvaško obalo rad, ker je še moč najti mir. Še vedno se dobi miren kotiček, kjer lahko narediš privat piknik in ob roštilju sam loviš ribe.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Klinca bo prodane. S kako ostrvo bogu za leđima si kaj dosti pri poplačilu pufov ne bodo mogli pomagat.
Kaj jih pa zdaj ovira, da ne prodajo? Prvo bodo morali totalno spremeniti svojo mentaliteto, da pač niso največji in najboljši. To pa vstop v EU ne bo naredil.