Citat:
Uporabnik Shipman pravi:
men se zdi, da ti svoje podatke glede hrvaških plaž črpaš iz kakšnih slik z zrč, baške al pa bola. mislm da lep kotiček zase dobit na hrvaškem kadarkoli ni nobena umetnost, je pa res, da če si svoj kljun namočil samo v istri in na pagu, pol pa res lohka tkole misliš. kar se korzike tiče, v pičlih petih dneh so se potlej povsem neobljudene plaže spremenile v totalen kaos...zanimivo. kera plaža pa je na sliki?
Istra me že zeloooo dolgo ni videla, pa še takrat sem bil v Medulinu.
Sicer sem prebrskal obalo (kampe) od Zadra do Makarske, vključno s Pagom (Zræe in Caska sta me nazadnje videli leta 1996, Šimuni 1998), Ugljanom, Pašmanom, Čiovim, Hvarom, Krkom, Cresom, Malim Lošinjem, Unijami...
Seveda se da najti tudi lepo plažo - ampak je dostop do nje običajno možen samo s čolnom. Druga možnost je vsaj pol ure ali več vožnje ali hoje (Bela uvala na Hvaru, recimo). Sam na dopust ne grem za to, da bi se vsak dan na plažo vozil. Poleg tega kampi na Hrvaškem (razen pogojno Istre) niso vredni svojega imena.
Pa še tisto, kar se na Hrvaškem imenuje plaža, je kvečjemu plažica. Pride 20 družin, pa se zabava konča. Poglej samo tistih 30 metrov obale, ki jo je tako ponosno pripopal Stardec.
Gneča: ja, verjamem, zato pa na dopust hodim julija - ampak avgusta je prenapolnjena tudi Hrvaška.
Plaža - malo južno od Porticcia (15 km južno od Ajaccia) - 10 minut peš od prijetnega kampa.