Hrvaška pristala na dnu?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:LOL, fse bolj se mizdi, da od tujine poznas samo koscek HR obale, tam pac vsako leto pocitnikujes,

Ne zdi se ti.
To je namreč čisto res.
hysterical-1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Drži. Od kar sem vidu kakšen idustrijski in zasvinjan turizem ponujajo npr. Italijani, raje hodim na Hrvaško morje. Čudno, da še sami Italijani radi hodijo na hrvaško morje, hrvati pa ne hodijo ravno masovno v Italijo.
Dej dej ne seri. Slučajno sem bil v Riminiju in to mi tle ponujate kot počitnice? Poligon za sončenje in obilico zabetoniranih hotelov in nebotičnikov v ozadju? Pha, zadaj velemesto, spredaj pa ravna plaža in morje v katermu je ves italijanski drek. Kot bi se v Splitskem pristanišču kopal. Kar ti hod tja na počitnice. Al pa Tunis mogoče? Kar je hotela je pospravljeno ostalo pa sekret in ciganija. Al kaj bi še ti rad hvalu? A španijo? Brezveze. Grčija, Turčija.... žeže, samo tam nisi z avtom v dveh, treh, urah.
Saj te razumem, da si Hrvatom fouš, samo kar je res, je res. In to vedo tudi drugi, ki komaj čakajo, da se hrvaški trg njihovega morja bolj skristalizira in sprosti.
Veš, nimajo vsi , ki hjodijo na morje radi šunder in množični hotelski industrijski turizem, kjer bi bli zgolj zato, da bi pozirali in drkali na zažgane frklje, ki se po pesku valjajo, zvečer pa v disko. Jaz grem raje z dalmatinskim domačinom Antejem na morje z barkačo ribe lovit. Pa nisem edini, ki ima raje to. Ni lepšega kot če te zjutraj prebudijo galebi, nežni valovi morja in tisti značilni ropot pr pr pr pr....... ki prihaja iz stare ribiške barkače odhajajočega ribiča, ki gre zgodaj zjutraj vršo dvignit. Aja, ti maš raje zvok hitrih ponorelih skuterjev, gliserjev in razkošnih jaht v ozadju pa vrvež in ropot avtomobilov, kamionov in težke industrije. Kakor za koga. Men to ne sede.
Al kaj bi še rad povedal? Naj grem na morje nekam na tihi ocean? Ejejej.....kako prikladno in usput......Morda ko bom enkrat v penziji....
Veš, če greš ti nekam daleč na morje in v nek obljuden industrijski turistični kraj, ne pomeni, da si naredu kaj pametnega....pač hodiš na morje drugam samo zarad foušije in trme. To je tvoja pravica.

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
9.969
1.853
113
se pravi če si ti veleum bil v industrijskem riminiju, je zdaj cela italjanska obala industrijska, po celi hrvaški obali pa čivkajo galebi?
stupid-1.gif

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
hehe... v Riminiju maš poleg poligona za sončenje še kej, na hrvaškem pa?

Sicer pa Rimini ni bil ponujen tebi, ampak tistemu, ki je bil tolk pameten, da je spraševal, kdo sploh hodi v Italijo... Ni treba, da ti je všeč, sej men tud ni. Ampak mnogim očitno je. In teh mnogih je precej več in precej več zapravijo, kot na hrvaškem. To pa je tisto kar šteje.

Mimogrede, Italijo letno obišče preko 50 milijonov tujih turistov. Bohved zakaj?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
No pa povej kje in v kateri majhni Italijanski idilični ribiški vasici s čistim Italijanskim morjem si ti letoval! Pa napopaj kakšno tako, do katere se lahko pripelješ v dveh treh urah.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Mimogrede, Italijo letno obišče preko 50 milijonov tujih turistov. Bohved zakaj?
Ti pač hvališ industrijski turizem, jaz pa hvalim pristnega, naravnega. Takega, ki ga za enkrat največ in najbliže ponuja Hrvaška. In o tem je debata. Veš nima vsak turist rad to, da je zgolj samo eden od 50miljonske množice.
Citat:
hehe... v Riminiju maš poleg poligona za sončenje še kej, na hrvaškem pa?
Domačina, ki te s svojo barkačo pelje sabo na ribolov.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Sej Rimini ni industrijski... ne vem kje to pobral...
klik

Za tiste, ki jim je smisel dopusta valjanje po plaži in/ali žuranje, je to to.

15 kilometrov mivke

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Kaj bi rad povedal?

Da se vsi Slovenci, Čehi, Slovaki in Madžari, ki hodijo na hrvaško s tem tvojim Stipetom vozijo na ribolov in uživajo v neokrnjeni naravi?
smile-1.gif
))

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ma ni dve ure stran od stardecove zidanice.

Hvalabogu. Da bi še njega moral gledat tam doli.
hysterical-1.gif

To je jeba ja, bi bil cviček že povsem sparjen do dol.

Meni se zdi da je tukaj še problem jezika. Stardec zna verjetno malo srbohrvaščine še iz časov ko sta se z jazbinškom igrala zemljo krast, to je pa to. Sploh Italija in Francija sta kar se tega tiče kritični. No sicer so pa povsod naši.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Saj to je res fino. Vse slovenske čudake zbereš na eni obali, da imaš drugje na res dobrih placih mir pred njimi.
aplauz.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Hehe, zdaj boste vse Italijanske idilične morske slikce iz gugla napopal. Ampak nič ne pomaga. realnost je taka kot je, hrvaško morje pa je mirna idila najbližja okoliškim evropskim razvitejših državam, ki so brez morja. In zato imajo te evropske države do hrvaške svoj apetit. O tem govorimo in to je dejstvo, pa če se na glavo postavte. Saj tud men ni všeč, da imajo tako morje ravno hrvati, ki so lopovi, ampak tako pač je.
In tako stardecu kot tudi vam je to hrvaško morje najbolj dostopno. Vsak vikend al pa celo popolldne po šihtu grem lahko dol. In to z avtom, kamor ahko še kanister cvička naložim. Ne z avionom, nekam na sicilijo al kam, kot bi moral, če bi vas poslušal.
In kolk od vas hodi na neke idilične mirne destinacije npr. nekam v Italijo? In to vsaj 10krat na leto, kot grem jaz na hrvaško?
Jebeš ti industrjski turizem. To je za pozerje in slinavce.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Saj to je res fino. Vse slovenske čudake zbereš na eni obali, da imaš drugje na res dobrih placih mir pred njimi.
No pa izdaj, kam in kolikokrat na leto "hodiš" ti na morje. Pa po pravic povej, da se res ne bova kje srečala.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.419
3.807
113
davorinm.wordpress.com
Kakšno merjenje nacionalnega tiča v tej temi.
hysterical-1.gif

"Ne, slovenija ima to boljše..., ne hrvaška ima to boljše..."

Sploh Kebera bi lahko zaposlili v novi vladi ali pa STO, da jih propagira.
grin1.gif

Jaz sploh ne maram morja, tako da, če ne grem sploh sem najbolj srečen.

Ko se pa že spravim (po navodilu krvosesa) sem pa iztržil vsaj to, da ne grem na Hrvaško. (To da je moja 50/50 hrvatica, je še toliko bolj priceless
evil.gif
)

Jaz ne rabim 10 vikendov letno na morju, tako da tukaj se ne bova srečala z razlogi. Tisti teden, ki ga pa že preživim nekje, ga pa sigurno ne bom nekje kjer so do mene neprijazni, imajo slabo ponudbo za povrh sem pa že povsod bil in vse videl. Vsako leto drugam.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:

Sicer pa Rimini ni bil ponujen tebi, ampak tistemu, ki je bil tolk pameten, da je spraševal, kdo sploh hodi v Italijo... Ni treba, da ti je všeč, sej men tud ni. Ampak mnogim očitno je. In teh mnogih je precej več in precej več zapravijo, kot na hrvaškem. To pa je tisto kar šteje.
Pa glih to je tisto kar tukaj razlagam. Mnogim tak industrijski turizem pač ne paše in jim ni všeč. Celo tebi kot praviš ni všeč. In zato taki premožneži, ki majo šundra čez glavo, komaj čakajo, da si bodo nekje na kakem, za zdaj še mirnem hrvaškem otočku ali zalivčku vikendič zgradili ali kupili.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Hm... v moje miselne vzorce niti pod razno ne paše, da bi šel desetkrat na leto v isti kraj na oddih...
Dej mi razlož, kaj maš od tega?

Nekak bi razumel ljudi, ki majo majhne otroke in živijo nekje v eni betonski džungli, koga drugega pa ne...