Hrvaška pristala na dnu?

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
No žal se v vsem ne morem strinjai s teboj.
Nimamo vsi problemov z domačini - osebno jih še nikoli nisem imel. Mi je pa na dopustu že dovolj surlasta faca ko pride kelnar do mize, ko pride prodajalka do šaltarja, ko prideš do bilokaterega človeka, ki ti nudi kakšne turistične/gostinske usluge/storitve. Vsi ali pa ok velika večina so zategnjeni k 100 mater, še predno jaz usta odprem, pa sem vedno do vseh nasmejan in po defaultu vesel in optimističen človek
cheer.gif

To leto sem bil po mnogih letih, 14 dni na hrvaškem. Prej sem skakal po razni Grčiji, Turčiji, Tuniziji, Maroku,....in to leto sem rekel ok, grem počas spet mal k sosedom. No plan je bil 14 dni, po 10tih pa sva z drago odšla domov, pa se nisva z nikomur grdo gledala ampak sori, če oni vedo kaj je turizem sem jaz tvoj brat (pa za informacijo - nimam brata). Imajo kar lepo morje z veliko potencjala ampak to je pa žal tudi vse. Ja sej verjamem da se da naleteti na kakšne kmete ki so ok in greš ribart z njimi, super, ampak da bom pa pol Hrvaške preletal da naletim na takega pa žal. Mene verjetno spet ene 10 let ne bo pri sosedih pa sem šel pol optimizma dol.

Nazadnje urejeno:

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
No jaz pa za turistično ponudbo pričakujem turistično postrežbo od spredaj in zadaj. Če že plačam, naj oni delajo zame ne?

Glede na to, da tega na Hrvaškem ne dobim, pač ne hodim tja.
Tud to lahko dobiš na hrvaškem. Lani sem bil v Dubrovniku v hotelu Croatia pa so mi za 35 € stregli spredaj in zadaj.
In še enkrat, kdo pravi, da si vsak želi hotelski in industrijski turizem?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ravno ta turizem, ki ga omenjaš propada! RAvno zaradi tega ker se hrčko zdi že samoumevno da pridejo turisti do njih in to jih bo v naslednjih letih teplo! Dol bodo hodili še samo čehi in slovaki pa tut ti se bodo naveličali njihovega odnosa do turista!

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
majo kar lepo morje z veliko potencjala ampak to je pa žal tudi vse.
In o tem jaz tukaj govorim. Tujci se tega potenciala zavedajo in zato komaj čakajo hrvate, da pridejo v EU. Za vas razvajene scrkljance, ki bi radi za mizeren drobiž, gosposko postrežbo, pa je mesto drugje.

Mogoče tebi, ker so si rekli "starejši gospod, sigurno bo veliko zapravil in pustil mastno napitnino", zame so pa verjetno rekli "mulc, brez denarja, požrla bosta oba skupaj pol pizze, pa vsak eno malo pivo" in temu primerno sva postrežena. Ti lepo, jaz grdo. Recimo, ne.

Jaz pričakujem, da me bo nekdo postregel v skladu z njegovim delavnim mestom, ne z mojim finančnim statusom. Če sem si privoščil sesti v enako gostilno kot ti, verjetno tudi imam toliko denarja kot ti in sem pripravljen dobro kosilo dobro plačati. Butasti kelnarji tega žal ne dojamejo. In zdaj nej se še kdaj vrnem tja? Japajade.

Zadovoljna stranka pove prijatelju, nezadovoljnja desetim
wink-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
a lahko napišeš kdo komaj čaka hrvate v EU misliš to na kako državo al sebe?
bonk.gif
Aja mizeren drobiž to misliš ti jaz ti pa predlagam da malo pogledaš all inclusive ponudbe z letalom v krajih ki so izjemni in cene all inclusive v kakem hotelu na hrvaškem!
Odogovri pa konkretno kdo komaj čaka hrvate v EU razen tebe?

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
majo kar lepo morje z veliko potencjala ampak to je pa žal tudi vse.
In o tem jaz tukaj govorim. Tujci se tega potenciala zavedajo in zato komaj čakajo hrvate, da pridejo v EU. Za vas razvajene scrkljance, ki bi radi za mizeren drobiž, gosposko postrežbo, pa je mesto drugje.

Ja tu se strinjam (sem tudi sam že zgoraj enako zapisal). Ampak trenutno je pa malce "smotrno" govoriti da je je tam top dopust (sicer drži da ima vsak svoj okus), kako bo v prihodnje bomo pa videli. Zaenkrat pa
bonk.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Tle kar naprej jamrate, kako je vse drago, kako kupujete solato, v šparu ker je najcenejša, kupujete avte, ki skoraj nič ne žrejo itd.... pol ko greste pa na morje pa sipaaaaj......blabla. Če si škrt si škrt.
Nekako ne verjamem, da si ti kot turist kaj prida potrošnik, vaginče je pa sploh en uharen pezde, in kot take vas tudi hrvaški kelnerji takoj naštudirajo.
Sicer pa, kdo vam brani, ali v kaj sili. pejte kamor čte. Hrvati imajo svoj potencial, ki se ga zavedajo tako sami, kot tujci ki bi radi imeli svoj mirni kotiček na njihovem morju.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
eno so stvari ki jih kopuješ vsak dan ravno zaradi privarčevanega denarja pa sledi letni dopust, ki je razsipniški! No še vedno nisi napisal katere države si želijo hrvate v EU?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Verjetno v Crikvenici 1582x pa enkrat v Riminiju za 2 dni.

Vse ostalo ne obstaja oz. je toliko razvito kot Burkina-Faso.
hysterical-1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Jaz si privoščim vsak dan zajtrk, kosilo in večerjo zunaj.
Žeže, samo pašteta za fruštek ni bogve kaj. Tist pomfri in polovico hrenavke, ki jo poješ za kosilo, je tud bolj tako tako, sladoled, ki ga zmažeš za večerjo, je pa tud še iz prejšnjega dneva poln salmonele.
Jaz na dopust vzamem samo cviček, ker se ga dol težko ali sploh ne dobi. Ostalo dam zaslužit bratom hrvatom. Za mojo denarnico je praktično vseeno, al jo prazni hrvaški trgovec al pa slovenski.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Pa kej vse si že bil stardec, da vidimo na podlagi česa primerjaš
Nene, poba, kar ti lepo povej, kje na dometu dveh ali treh ur vožnje z avtom, si ti dobil lepše in manj zasvinjano morje kot na hrvaškem. Ti, keber, vaginčeslav in ostali to trdite, ne jaz.

Avstrijska jezera mi bolj ustrezajo kot morje
wink-1.gif

Ti pa še vedno nisi odgovoril, kje si bil še na morju, me ne zanima s kakšnim prevoznim sredstvom si šel in koliko časa porabil. Pač splošno povej.

Citat:

Žeže, samo pašteta za fruštek ni bogve kaj. Tist pomfri in polovico hrenavke, ki jo poješ za kosilo, je tud bolj tako tako, sladoled, ki ga zmažeš za večerjo, je pa tud še iz prejšnjega dneva poln salmonele.

Se pravi imajo Hrvati zanič sladoled?
hysterical-1.gif
Joj kakšne stresaš.

Če se gre že ven jest se gre na kakšno orado ali škarpeno, škampe, žar ploščo...

To kar ti omenjaš jejo v samskih domovih Zalog.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Na Fakker see
evil.gif
KAr se tiče kam lahko greš za 3 urce ko se voziš z avtom so to kraji ki niso na hrvaškem! Še vedno čakam latere države si želijo hrčke v EU?

Nazadnje urejeno:

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Zgleda da ne veš kaj bi rad.
Jaz trdim, da na dometu dveh, treh al pa štirih ur nikjer nimaš boljšega in neokrnjenega morja, kot je hrvaško in trdim, da je to neizkoriščen potencial, ki ga hrvati imajo. Tega se zavedajo tudi bljižnje evropske države in evropejci, ki čakajo hrvate na vstop v EU da bodo tako laže pristavili svoj piskarček.
Ti trdiš, da je še polno boljših morij v tej bližini in da je ostalim zainteresiranim evropejcem ravno tako ali pa še lažje dosegljiv. Na dan z besedo! Mogoče si kakššno novo morje odkril?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ja katere države pa so to ki komaj čakaj hrčke v EU? Pa ti si nor, 4 ure vožnje ti pa samo na hrvaško
bonk.gif

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
italija je sekret od milj naprej, okrog škornja in potem do ventimiglie. neki malga sreče je sicer vmes moč najt (ne, rimini ni med njimi
grims-1.gif
), malo bolje je na siciliji, zmaga pa sardinija. najbrž tut zato, ker ma z makaroni s škornja bolj malo veze. kdor gre na dopust na del k gleda v jadransko morje, je za moje pojme zrel za psihiatrijo. drugo je, če si bolj zabave žejen (evo ga, rimini), ampak še to je potem bolje it na ibizo, je neki več placa za pokozlat.
hrvati majo lepo naravo, ki jo za zdej še ohranjajo tako kot je. če bojo začel zidat neke betonske komplekse (tak veleumni projekt so upam uspešno stopiral na braču), jim bo turizem padu v podn, ker takih idiotskih kompleksov je v okolici dovolj. dost je, da pogledajo prek jadrana v rimini, da španskih betonarn ne omenjam. še največji minus hrvaške so za moje pojme čehi in poljaki, ki jih recmo v grčiji več kot prepričljivo nadomeščajo zagovedeni makaronarji.