Takoj ti povem, da boš za čevape na Webru zelooo treniral. Rabiš u izi ogenj in ti bo vzelo nekaj časa, da se boš to navadil pripravit - in čevapi se edini ne pečejo pokriti. To samo tolik, da ne boš norel, da se čevapov ne da pečt.
Drugače pa imam 37, 47, in 57 cm Kettle in ti svetujem da vzameš 57cm. Če vas je več pa 67cm. Naj bo model Gold z lovilno posodo za pepel, kar res pride prav. Ostali modeli sop overkill. Rešetka z luknjo in takozvano searing litoželezno je brez veze, ker je litoželezna namenjena samo črtam. Metode ognja so pa dve, indirektna za učinek pečice ali ameriškega BBQ po low&slow metodi. Ali pa klasik grill na direktnem ognju. Pod pokrovom se definitivno super speče.
Weber briketi pa so enostavno zanič, ne vem kako lahko nosijo ta Brand name. Itak jih imamo samo v Evropi, že to je čudno. Nečejo goret, razpadajo v nekakšno mivko, skratka precej boljših je na voljo. Če en boš naročal Heat Beads po Amazonu počakaj da v Lidlu spet dobijo črno rumeno pakingo. Ti so mi bili preizkušeno dobri.