Do sedaj sem uporabljal klasičen odprti "zidan" gril za okoli 200 EUR. Kuril sem z dimnikom, največkrat weber brikete. Meni se zdijo ok in držijo dolgo, ne vem zakaj marsikomu niso všeč, ampak niti ni važno. Nismo neki gurmani, pač pečem čevape, klobasice, perutnino v 1000 oblikah, razni zrezki pa so prišli na vrsto zelo redko. Zadnje čase sem v oglje dodajal tudi peak les prej namočen v vodo, da je perutnina dobila malo barve in drugačnega okusa. Še vedno je to odprt žar in narediš pač kar moreš.
Ker bi radi pekli veliko pogosteje kot sedaj in imeli zakurnjeno karseda hitro, še vedno pa želim okusno hrano, gledam plinske žare na nogicah, da ga lahko vozim okoli. Oz. zdržal bi tudi brez, če ga lahko postavim kadarkoli.
Želja je, da ima žar lovilec maščobe in šobe zaščitene, da se hitro segreje, da ima seveda pokrov in termostat in da ima po možnosti možnost kajenja, torej, da dam nekam les in se notri lepo zakadi. Weber ima vse to oz. kaj mi priporočate? Pri Webru mi predvsem ni všeč cena...