Citat:
Uporabnik mayk pravi:
Tudi jaz sem pred kratkim postal lastnik plinskega Webra Q120. S amo uporabo in spečeno hrano sem zelo zadovoljen.
Zanima me kako ostali čistite svoj plinski žar? A je dovolj, da ga samo malo skrtaæite pred naslednjo uporabo ali ...
Citat:
Uporabnik igi pravi:
ma jst na q200 spečem "pica kruh" po receptu Jemija Oliverja brez kakršnekoli dodatne plošče. Kar na rešetki. Do sedaj so se še vsi čudili, ko so videli, da "lepinja" ni kupljena
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
Živjo.....Q grill boš najlažje očistil tako, da najprej razgreješ rešetko po koncu peke in s spiralasto metalno krtačo pomočeno v mrzlo vodo dobro zdrgneš vse stran. Voda bo v trenutku ustvarila paro in več ali manj vse gre stran BP. Potem ko se že napol ohladi, ga pa še s čopičem ali krpo premažeš z čistim oljem. Spodjo školjko čistiš enkrat ali dvakrat na sezono s blagim čistilom toliko, da gre stran kar se nabere - lahko tudi fajn razgreješ prej, da se vsuje najprej na suho dol. Pokrov pa ne čistit razen, če se pojavi plesen(preko zime) ali ko se že začne luščiti plašč saj. Malenkost pomaga pri sami izolaciji ta plast ki se nabira. Edino termometra ne pozabi vsakič očistit s kisom ali alkoholom, da bo prav kazal.