Grill

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Action photo....
1566305-uakciji.jpg
 

Priponke

  • 1566305-uakciji.jpg
    1566305-uakciji.jpg
    32,7 KB · Ogledi: 265
Nazadnje urejeno:

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
O lahko lahko.....hehehe........ "searing"...... spodej je bilo hrastje in bukovina tako da prec ko meso daš nad tak žar se začne veselica. Pol mal žongliraš in umakneš nad negoreč del. Ko na obeh straneh narediš enako pa pokriješ. Čakaj imam še eno fotko od postrežbe.... Je pa kar brutalno za videt ja .
wink-1.gif

P.S: Pa če bi prebral (jaz) prej pravila se una tema ki je zdej zaklenjena ne bi zgodila. Bi rajš v tem stilu utemeljeval ustreznost žara. Tale je star 17 let pa je cel in mu nič ne manjka.
1566319-DivinoFiorentino1.jpg
 

Priponke

  • 1566319-DivinoFiorentino1.jpg
    1566319-DivinoFiorentino1.jpg
    273,3 KB · Ogledi: 264
Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Slika premajhna, ampak kolikor se vidi na njej, je zrezek zunaj prismojen. Previsoka temperatura
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
crazy1.gif

Človek, pa ne moreš imet mesa gor, ko ti spodej gori

Še nisi slišal za "black and blue" oz. Pittsburg rare pečenje? Zunaj mora biti steak seared, torej "zažgan" oz "ožgan", noter čisto surov. Odlična stvar.
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
crazy1.gif

Človek, pa ne moreš imet mesa gor, ko ti spodej gori

Še nisi slišal za "black and blue" oz. Pittsburg rare pečenje? Zunaj mora biti steak seared, torej "zažgan" oz "ožgan", noter čisto surov. Odlična stvar.

Točno tako, na takem ognju se v večini oštraij v Toskani pečejo florentinci.
 

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Kaj se potem priporoča kot cenejša alternativa Werbu Q200?

more bit na plin
gorilec zaščiten pred kaplanjem
s pokrovom
približno enakih dimenzij
nog ne potrebujem
 

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
O lahko lahko.....hehehe........ "searing"...... spodej je bilo hrastje in bukovina tako da prec ko meso daš nad tak žar se začne veselica. Pol mal žongliraš in umakneš nad negoreč del. Ko na obeh straneh narediš enako pa pokriješ. Čakaj imam še eno fotko od postrežbe.... Je pa kar brutalno za videt ja .
wink-1.gif

P.S: Pa če bi prebral (jaz) prej pravila se una tema ki je zdej zaklenjena ne bi zgodila. Bi rajš v tem stilu utemeljeval ustreznost žara. Tale je star 17 let pa je cel in mu nič ne manjka.


OOOOOO, čestitke:) Upam, da je bil kos mesa taprav:)
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Meso je blo iz Toskane od enga mesarja v mestu Greve in Chianti. Če gre kdo kaj v Toskano obvezno s sabo hladilno torbo vzet. Na žalost takega mesa pri nas nimajo oz. niti ni v navadi da bi se ga tako rihtalo, kot tam. Na žalost.....

Thumbs up za tele rebre
smile-1.gif
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Sem probal, T-Bone, Porterhouse in Ribeye, ki mi je najbolši.....vedno ga prosim za najstarejše datume ali pa naročim če vem da bom rabil. Zelo mi je kul, ker mi je enkrat kar rekel, da če nimajo v ponudbi naj mu na Googlu pokažem ameriške kose pa bo zrezal, da bo prav. Sem opazil očitno razliko med steakom staranim 14 dni in 21 dni. Ko sem ga vprašal je mensezdi rekel, da imajo kos 14 dni na suhem staranju, potem pa razrez na kose in v vakuum. To mi je predvsem bolj všeč, kot mokro staranje. Okus je enostavno boljši. Pri mokrem imam občutek, da je samo mehkejše meso tistega koncentriranega okusa po govedini pa ne da. Petrin je zaenkrat edino pribežališče, ki ga poznam.......je pa baje še neka mesnica na LJ Tržnici, pa je še nisem šel iskat, tako da ne vem katera je.
 

rs1975

Pripravnik
1. nov 2008
229
1
18
da malo obudim temo. v kratkem mislim nabaviti Webra, model One Touch, 57 cm. to je tisti, ki ima še termometer na pokrovu, da ne bom prevečrat vse skupi zasmodil, ko se bom učil uporabe...
smile-1.gif


do sedaj sem uporabljal plinskega s ploščo, ampak to ni to, mora biti oglje.

zanima me, tisti ki uporabljate Webra - ali se lahko oglje, oz. njihovi briketi večkrat uporabijo ali so samo za enkratno uporabo?