Grill

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Torej če kdo prodaja Webre (prikrito ali ne
tongue-1.gif
) naj me kontaktira na ZS
 

kacajdr

Pripravnik
2. okt 2007
158
0
16
Kranj
Mene prosim tudi.
Stari baushit rošilček se je po treh letih sesul, lakota na vidiku!

Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
Torej če kdo prodaja Webre (prikrito ali ne
tongue-1.gif
) naj me kontaktira na ZS
 

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Weber, skrij se. Tole je "the žar"
evil.gif

img270.jpg

img271.jpg

Na drugi lokaciji, ki je bolj redko v uporabi, pa en generičen na oglje od Gorenca.

In ja, webrčka sem že parkrat probal. Heh... Veliko dnarja, povprečna muzika
smirk-1.gif
 

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.977
7.314
113
Pred kratkim smo imeli piknik pri sodelavcu, ki si lasti Weber grill. Mislim da je nekaj čez 50cm premera, seveda s pokrovom in termometrom. Dodatno je imel še nekakšno korito za lovljenje mašobe iz katere je na koncu naredil nekakšno omako. Pekel je 4kg kos mesa, svinjino ( flam, rebra in ne vem kaj še ), se ne spoznam. Dobro je bilo za popiz... Povedal mi je da ga je dobil za cca. 150€, ne vem kje že. Ko bom kupoval grill, bom tudi jaz kupil Weber!

img0302.jpg
[/URL][/img]
img0321.jpg
[/URL][/img]
img0322.jpg
[/URL][/img]
img0330.jpg
[/URL][/img]
img0331.jpg
[/URL][/img]
img0365.jpg
[/URL][/img]
 

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
To grilčkanje pride v poštev ko maš preveč časa pa malo ljudi. Komu se da na pikniku eno uro kurit pa gasit tisto sranje ljudje pa lačni čakajo. Okus je res boljši ampak nikoli ne odtehta praktičnosti plošče.
 

luka51

Guru
16. avg 2007
14.411
5.686
113
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
To grilčkanje pride v poštev ko maš preveč časa pa malo ljudi. Komu se da na pikniku eno uro kurit pa gasit tisto sranje ljudje pa lačni čakajo. Okus je res boljši ampak nikoli ne odtehta praktičnosti plošče.
plinski je vroč v 3 minutah...
okus res da ni kot na oglju je pa še vedno 100x bolše kot plata.
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
če imaš dobro oglje in ni vse razsuto, od oglarja, kot praviš potem je tudi na Webru to zakon! Je pa kot si rekel z dobrimi briketi to bolj udobno in enakomerno pečenje.

LPP
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Aja praktičnost......Weber je zakurjen v 15 minutah. Plinski Weber je nared v 5ih. Pečeš, da je veselje in v pol ure od začetka daš na mizo.
aplauz.gif
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
takole pa zgleda chimey starter za expresno prižiganje cca. 2,5 kg oglja oz. priketov. Vmes piješ pivo in ne trošiš elektrike za fen. LOL
1563361-starter.jpg
 

Priponke

  • 1563361-starter.jpg
    1563361-starter.jpg
    56,3 KB · Ogledi: 277
Nazadnje urejeno:

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
No tole ekspresno v minutah pomeni pol ure, kolikor traja da se vse kar streseš notr tudi prižge (če ga napolniš do vrha).
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Zadnje čase uporabljam njihove kocke za prižiganje....neka bela stvar, ki ne smrdi in se ne kadi ampak plamen je pa visok med 15 - 20cm in hitreje prižge vsebino sploh če daš dve kocki. Po navodilih bi morale bit pa tri kocke samo jih dam mogoče samo za res poln starter briketov kadar pečem na največjem 57cm grillu. Prej nisem maral raznih kock, niti tistih naravnih, ker se je kadilo in je malo moteče pri nas.....te so pa kul. .....
 

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Sej piše da spiješ pivo, hehe (ali pa dva-tri)

Ko smo že pri žarih: morda kdo ve kje v ljubljani bi se dobilo plinski žar z lava kamni. Stric se je "napalil" na enega v Baumaxu, a so naslendji dan ko ga je šel iskat prodali. Išče se nekaj z pokrovom in nogami, če je možno pod 200 eur (tisti prodani je bil 180 eur).
 

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
ni ga čez weber. fantje verjemite. itak pa tisti ki bo šel nekaj grilov kupovat bo to že na prvi pogled videl, da je weber par nivojev višje kaj se kvalitete tiče.
jaz sem letos vsel najbol čip grill plinski v bauhausu na 3 gorilnike 140€, da vidimo če sem za to grilanje ali ne. čez leto ali dve ko bo ta za na odpad pa pride weber in nič drugega. že celo pomlad in poletje laufa zadeva 5x na teden. v glavnem vse kaj se peče se mi peče zunaj na grilu. ni bolšega.
za tiste ki pa pečejo 2x na mesec pa res ni potrebe po webru.

pa ne zaj primerjat gorenca z plato na gril z rešetko in gnjem spodaj. skupno imata samo to, da daš not surovo ven ap dobiš pečeno meso. okus sočnost itd pa ni primerjave. to kaj na gorencu nardiš lahko tut v kuhni na ponvi.

Dej ne klobasaj no... Izberi poljuben kos mesa in morskih zadev, kakšno ribo, jadranskega kalamara... pa se zmenimo nekje, pa zapečemo in pol požremo:) Če bo iz tvojega webra boljši kot iz mojega bom jaz plačal, drugače pa ti. Deal?

Drugače pa - poglej si najbolj znane svetovne kuhinje, ki uporabljajo grill, pa se čudi.... Ameri res uporabljajo Webra, sam vsi vemo, da so ameri cepci...
 

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
Aja praktičnost......Weber je zakurjen v 15 minutah. Plinski Weber je nared v 5ih. Pečeš, da je veselje in v pol ure od začetka daš na mizo.
aplauz.gif
Zakurim v 5 min in v pol ure od prvega plamenčka, ko ti šele polagaš zadeve na rešetko, imam narejeni že 2 takile rundi. To je praktičnost.
img250.jpg

Pir se pije med pečenjem
wink-1.gif
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Ej sej je v redu no.....čist po slovensko se debata preveša v označevanje ljudi za to in ono, v nadaljevanju v tekmovanje kdo ima daljši.........................cajt prižiganja pa te fore. Upam, da vsaj vsi dobro jemo, pa je. Ne vem zakaj je treba pri nas vse spremenit v prepucavanje. Ameriški, avstralski in še kakšen forum na temo roštilja si poglejte. Tam se spodbuja, si medsebojno pomaga, pohvali. Bom začel: bravo za ribice, velike kose mesa in vsakršne druge hrane, ki v zadovoljivih količinbah leti z naših grillov. Grill je le orodje, se opravičujem za morda moje preveliko navdušenje nad eno znamko. AMPAK še vedno je bolje, da se tisti ki imate razne plošče ne mešate med "rešetkarje", ker se to dvoje ne meša. Zgodovinsko so že prvi pečqrci pekli ali nad odprtim ognjem, kjer je hrano obliznik žar ali plamen ali pa na segretih kamnih ob tem ognju. A mi priznate vsaj to pa da potem samo še počakamo na malo sonca in gremo pečt??

P.S.: Ena nedolžna provokacija.......jst mam pokrov pa grem lahko že kar prec pečt
shocked-1.gif

 
Nazadnje urejeno: