Ti se malce delaš, da ne razumeš mojih argumentov in kontravprašanj, kaj? Nalašč preskočiš vse moje argumente in se zapičiš v mojo odločnost pri naturalističnih pogledih na svet.
Še enkrat te prosim, da mi odgovoriš: Demonstriraj obstoj duše. Oziroma vsaj demonstriraj neko racionalno teorijo, kako in zakaj naj bi duša obstajala. Drugače nisi nič boljši kot razni katolibani z njihovimi argumenti "Prove me wrong, you filthy atheist!". Trdiš, da veš več od nas naturalistov. Dokaži pravilnost svojih pogledov na na svet.
Citat:
Kognitivna znanost se uveljavlja kot multidisciplinarna veda, ki preučuje zveze med možganskimi in duševnimi procesi oziroma zveze med sistemsko-procesualno osnovo (procesi v nevronskih, subcelularnih, kvantnih mrežah) in virtualno nadgradnjo (idejami, koncepti, mislimi kot vzorci-atraktorji) in zavestnim doživljanjem. Združuje dosežke humanističnih, naravoslovnih, medicinskih in informacijskih disciplin na kognitivnem področju ter sodobne poskuse sinteze.
Imaš odebeljeno označeno, kar je znanost ovrgla že leta nazaj. Kvantnih mrež v nevronih NI! Vsaj ne takih, v katerih bi se skrivalo karkoli pomembnega za človeka.
Oprosti, ampak to ni sodobna znanost, ampak sodobno pranje možganov. Kup fancy besed, ki pa kot celota ne pomenijo popolnoma nič. Again, kje so te kvantne mreže?
A veš zakaj sem tako prepričan, da neka duša ne obstaja?
Evolucija. Vseobsegajoča teorija, ki druži vse življenje na Zemlji in katere najpopolnejši izdelek je - človek. Verjameš v evolucijo, dragi Baltazar? Ali ti je bližje kreacionizem?
Ker evolucijsko gledano je duša nepotrebna. Za propagacijo genskega materiala v naslednjo generacijo je popolnoma nepomembno, ali ima človek dušo. Duša je s stališča evolucije za človeka tako nepotrebna kot škrge. Tako kot ne živimo in se razmnožujemo pod vodo, tako ne živimo in se razmnožujemo - po smrti.
Če kdo poenostavlja stvari, si to ti. Neskončno zapleten organizem se ti zdi dolgočasno delo narave... bolje je reči, da je zadaj neka "duša". Ti za razliko od mene zreduciraš človeka na eno samo stvar - njegovo dušo. Ji daš magične lastnosti in jo proglasiš za večno. A je lahko kaj še bolj preprosto (in neumno) kot to?
Pa še enkrat te prosim za demonstracijo tvojih argumentov... ne samo nekih floskul v smislu, kako sem jaz "plehek".