Mešaš jabolka in hruške. Heisenbergov okvir je samo popravek približka, ki se mu reče Newton in ki velja na izjemno majhni velikostni skali. Poleg tega se je potreba po redefiniciji pojavila, ker se poizkusi niso več povsem ujemali s teorijo (zelo pazi na sosledje dogodkov!).
Po drugi strani ti trdiš, da se na velikostni skali človeka (kjer je, kot sem že prej razložil jasno, da na kvantnem nivoju in nižje ni ničesar) skriva še en nivo, ki je povsem skrit opazovalcu.
Oprosti, ampak to je absurd, ki meji na eno navadno versko prepričanje.
Nobeni praktični prikazi (razen glorifikacije jaza) trenutno ne utemeljujejo potrebe po redefiniciji dojemanja človeških možganov (v smislu tvojih mističnih idej). NOBENI! Vsaj do sedaj še nisi uspel sproducirati kakšnega.
Zakaj se tako upiraš, da človeške zavesti ne moreš prestaviti v okvir opazovalec-opazovano. Pač ne opazuješ sebe, ampak nekoga drugega. Zaradi zapletene zgradbe možganov trenutno manjka samo merska metoda in vse bo jasno. Ampak ne, zato ker ni merske metode, greš ti predpostavljat, da je nekaj narobe z osnovami biologije. To je smešno in če kdo poenostavlja, si to ti. Merska metoda je zaradi kompleksnosti (pazi, kompleksnosti) sistema trenutno znanstveno nedosegljiva, zato si dajmo raje izmisliti popolnoma nov sistem dojemanja vsega.
S tem zanikaš vso logiko in racionalnost znanstvene metode in se popolnoma oddaljiš od nekega objektivizma.
Ti dvomiš v princip genske selekcije? Saj ne rečem, neka zdrava skeptičnost... ampak da naprej mečeš princip avtopoeze, ki so ga že neštetokrat ovrgli s praktičnimi primeri...
Citat:
The autopoietic model is miraculously decoupled from the physical world by its progenitors and grounded on a solipsistic foundation that flies in the face of both common sense and scientific knowledge.
Po domače povedano, razmišljaš o stvareh, ki so povsem nepovezane s fizičnim svetom, ki nas obdaja. Razmišljaš o stvareh, ki nimajo vpliva na naš svet, niti mi v obratni smeri. Meni to zveni precej religiozno. Skratka, dva svetova, ki soobstajata popolnoma brez interakcij. Mi živimo v enem, ti trdiš (verjameš), da obstaja še drugi. Nikakor ne moreš tega dokazati, niti ti ne more nihče dokazati obratno.
Ja, res... še ena zabloda.
Kot sem ti že napisal... Tako indoktriniran si v svojem razmišljanju, da ti bo do živega prišel samo praktičen prikaz napake tvojih zablod. Prišel bo dan, ko bodo računalniki dovolj zmogljivi za simulacijo človeške zavesti. V tistem trenutku se bo tale tvoj miselni model sesul kot hišica iz kart. Enako kot se je sesul miselni model tistim, ki so verjeli v kreacijo sveta pred 4000 leti. In še tisoči podobnih (religioznih) miselnih modelov širom po svetu, ki so padli ob napredku znanosti. Tudi ta bo, verjemi. Zaenkrat še nismo dočakali, da bi kakšen znanstveni model padel pod težo spiritualnih argumentov.
Pravzaprav mi je malo žal zate. Tvoj lastni um se dela norca iz tebe, ampak ti si bodisi prepameten, bodisi preneumen, da bi to sploh opazil in razumel.