Če prav razumem, sedaj primerjaš na eni strani znanstveno teorijo, ki uspešno pojasnjuje, kako svet deluje, na drugi strani pa religiozne dogme, ki so bile sicer zamišljene z enakim namenom, vendar brez kakršnegakoli resne opore v realnosti in katere je znanost že neštetokrat postavila na laž.
Res ne vem, kako naj tole komentiram.
Razumem, da ljudje, ki v nekaj verjamete, od znanosti zahtevate enako popolne odgovore, kot vam jih daje vaša izmišljena predstava o svetu. Ampak tako pač ne gre. Svet je veliko bolj kompliciran kot fikcija in odgovori na vprašanja prihajajo postopoma in skozi neštete generacije ljudi.
Zato imaš opcijo - ali si potrpežljiv in uživaš v vseh sadovih znanstvenega raziskovanja, ki so danes na voljo ter puščaš prostor za prihodnost - ali pa si odgovore enostavno izmisliš ali pa prevzameš izmišljotine drugih.
Jaz sem izbral prvo opcijo. Ti, očitno, drugo.
Že prej sem napisal Baltazarju, pa bom očitno moral še enkrat. V človeški zgodovini imaš nešteto primerov, ko so znanstveni dosežki pokazali, kako zmotna so bila mišljenja nekaterih ljudi v zvezi z vero. Obratni primer ne obstaja... še nobena vera ali religija se ni dokopala do razlage koščka našega sveta, za katero bi v končni fazi znanost morala priznati, da se ne ravna po mehanističnih principih. NIKOLI.
Na tisoče let je minilo in vedno se je izkazalo, da je z vsakim dosežkom znanosti možnost paranormalnih dogodkov v našem Vesolju manjša.
Zato trdim, da boga ni. Kakršnegakoli. Tudi takšnega, ki ga ljudje skrivajo v kvantni svet ali pa v neskončno oddaljene galaksije.
In čisto po pravici jemljem za žalitev, da mi nekdo, ki v nekaj verjame, kot kontra argument porine, da naj to dokažem.
O tem, zakaj je vera slaba, pa sem že pisal: Accident, waiting to happen. Zgodovina nas uči o tem in samo največji neumneži lahko to ignorirajo. Psevdoznanost prodira v vse pore življenja in se reinkarnira v obliki homeopatije in raznih bizarnih teorij zarot in podobnega.
Kaj je vera pravzaprav drugega kot iluzija? A lahko dejansko pojasni kaj, kar se zgodi v resničnem svetu? Ne more... torej ustreza definiciji iluzije.
Tvoji dvomi o evoluciji so tudi zanimivi. Ugotavljanje bioloških razmer pred milijoni let ni ravno otročje lahka naloga in povsem razumljivo je, da pride do napak. Ampak da bi sedaj zaradi tega sklepal, da je nekaj narobe z evolucijo, je pa precej neumno.