Eno preprosto vprašanje za večino....

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Samo še en košček v sestavljanki ti manjka in boš počasi videl celotno sliko.

KDO je kriv, da religija obstaja in the first place? KDO je tisti, ki z milijoni po svetu deli skupinsko zablodo in na ta način daje ok množičnemu verovanju, ki je v končni fazi odgovorno za take ekscese?

Ja, spet smo nazaj pri veri in pri dejstvu, da je ravno neumnost individuumov, ki niso sposobni treznega premisleka o svetu, v katerem živimo - gonilna sila vsega ostalega, kar se dogaja v povezavi z religijo.

Ker kakorkoli pogledaš, vera in religija se povečini tesno prepletata. Religija brez vernikov je kot slaba Hollywoodska romantična komedija brez kokic.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.250
113
www.adriamedia.si
Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Zanimive diskusije...

Lepo pokaže, da religija razen tradicije, dogem, laži in nenehnega sprenevedanja ne more ponuditi prav ničesar drugega.

Njihovi argumenti so nelogični, plehki in temeljijo na zastraševanju ljudi od rojstva naprej.

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
ksz...

ko smo že pri veri zakaj do sedaj še nobeni veri ni uspelo dokazati obstoj boga ali recimo jezusa pa tako dobres tvari je počel po zemlji.konec koncev v 33 letih bi se moralo kaj nabrati da bi danes to lahko kje videli.ljudje so živeli še kako tisočletje ali dva pred jezusom paimamo danes dokaze kaj so bili in kaj so ustvarjali in je to moč videti v vseh svetovno znanih muzejih.o jezusu pa ne duha ne sluha

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Saj obstoj Jezusa mislim da sploh ni vprašljiv. Očitno malce psihiatričen (prividi, blodnje) človek, ki je bil zaradi svoje tragične zgodbe primeren, da se ga okrona za začetnika cerkve (seveda po smrti, ko ni več imel besede pri tem).

Genetiki so se celo ponudili, da bi analizirali njegovo kri na mrtvaškem prtu in nedvoumno dokazali Y kromosom, kar bi pomenilo, da je imel človeškega očeta. O odgovoru RKC lahko samo sklepaš
evil.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
če se prav spomnim in če je govora o torinskem prtu ko so ga nazadnje datirali je bilo dokazano da ni star več kot 500let tako da ta prt so že izločili iz dokaznih materijalov.sicer pa naj vatikansko knjižnico odprejo za javnost da bomo lahko prebrali tudi knjige ki so pod ključem in tudi ostale evangelije ki niso ravno po godu rkcja

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

No ja, saj logično. Bolje, da je prt hoax, kot da je Jezus hoax. Potem bi morda celo kak dodaten vernik ponovno vklopil možgane...

Mene pa v bistvu sploh ne zanima preveč, kaj je v tistih arhivih. Tudi njihovo razkritje ne bi spremenilo ničesar. Delovanje religij je povsem transparentno tistim, ki znajo vsaj malce logično razmišljati. Vsi ostali neinteligentni in brainwashed reveži pa bodo itak verjeli vsemu, kar jim bodo natvezili.

Če imaš nekatere, ki verjamejo, da je otroke satan prepričal, da lažejo o tem, da so jih župniki posiljevali - potem bodo verjeli popolnoma vse.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Bom poskusil odgovorit kar vsem naenkrat,, ker enostavno se mi ne da vsakemu posebej....Torej, temo sem odprl namenoma in tudi z namenom malo sprovocirati določene uporabnike. Zakaj namenoma....preprosto, ko stopiš mački na rep, ta zamijavka .Koga pa...? Sami so se našli. Moram pa priznati da sem presenečen nad odzivom določenih uporabnikov, nad veliko večino pa ne.
In samo še to, ker je tole moja zadnja objava v tem topicu....
Jernej, NIKOLI ne boš dober dohtar( če sploh kdaj boš), ker preveč slepo verjameš svoji ideologiji in nisi pripravljen niti konstruktivno debatirat o zadevah, ki jih ti podzavestno preziraš...zakaj je temu tako...mogoče ali pa očitno si bil nekoč, te je nekdo prizadel...:) Dober dohtar, vedno dela za pacienta, tudi če je ta veren in se mu na "smrtni" postelji pomaga na način, ki je njemu ljub...in ne tebi.
lp

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.103
1.278
113
42
Sam če ti maš neko prepričanje še ne pomen da boš drugim težil. Če si dohtar ateist pa in imaš eno ženko na smrtni pojstli pa ona nevem u pričo tebe reče nevem neki kao Zdaj grem k bogu al kva jst vem, neboš ti zdej nje reku Ej stara boga ni kva ti ni jasn , ampak boš lepo bil tih al pa kej reku pač na to temo. Neboš jo pa kr takoj zabil.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.104
-8.791
113
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Sam če ti maš neko prepričanje še ne pomen da boš drugim težil. Če si dohtar ateist pa in imaš eno ženko na smrtni pojstli pa ona nevem u pričo tebe reče nevem neki kao Zdaj grem k bogu al kva jst vem, neboš ti zdej nje reku Ej stara boga ni kva ti ni jasn , ampak boš lepo bil tih al pa kej reku pač na to temo. Neboš jo pa kr takoj zabil.
Prosim, pokaži mi, kje je bilo kaj rečeno, da bi kdo poslal takega človeka v p.m. ali kaj podobnega?

tony

Guru
23. jul 2007
9.751
1.537
113
Kaj ima osebno prepričanje veze s poklicno potjo nekoga? (Seveda, če sem ateist že ne morem biti dober človek. Prav. Če tako verjameš.
zmaga.gif
)

Pa samo tako, btw., ker se gospodar menja, bič pa ostane...
zmaga.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.103
1.278
113
42
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Prosim, pokaži mi, kje je bilo kaj rečeno, da bi kdo poslal takega človeka v p.m. ali kaj podobnega?

Ja obtožil so Jerneja da je slab dohtar ker je ateist...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Problem je v tem, ker se o veri NE DA konstruktivno debatirati. Argumenti vernikov so subjektivni in temeljijo na nedokazljivih zablodah. Za nameček pa je konstanta tudi protiargument, da bi ateisti morali dokazati neobstoj boga in ne argumentirati svojih pogledov na svet.

Če se boš slučajno še kaj oglasil, mi prosim odgovori - kako naj bi po tvoje izgledala konstruktivna debata o veri?

- ateisti ne smejo žalit čustev vernikov, kar pomeni, da ne smejo omenjat, da po njihovem bog ne obstaja
- evolucijska teorija ni dokazana in kot taka ni argument
- zgodovinska dejstvo so nepomembna, saj je od takrat preteklo že toliko let, da to enostavno ni več pomembno, najsi bo še tako kruto in krvavo (izjema so komunizem in povojni poboji)

Tako nekako?

Sicer ste pa tudi zelo zanimivi s tem "ti pa ne boš nikoli dober zdravnik, ker sem jaz tako rekel". To se mi zdi tisti čisto zadnji poizkus udarca pod pasom, ko nimaš več popolnoma nič več pametnega za povedat in je tvoj edini cilj osebna žalitev. To, da ni izostal slavni "to je pa čisto, čisto zares moje zadnje sporočilo", samo potrjuje to.

Kakšno zvezo imajo moji življenjski nazori s tem poklicem? V odnosu zdravnik - pacient NI prostora za vero v boga. Ali verjameš (oz. za tiste malo bolj inteligentne - razumeš), da delam izključno v tvoje dobro ali pa izvoli k zdravilcu / župniku / na Žale. Zadnjega sicer ne bi povedal na glas, ampak efekt je isti. Če mi pacient ne zaupa, potem bo vsaka terapija vprašljiva zaradi njegove nekompliance, efekt zdravljenja pa zelo vprašljiv.

In ravno še bolj mi lahko zaupa, če ve, da ne verjamem v pravljice... saj bo moje delo temeljilo izključno na moji strokovnosti in ne nekih neobstoječih idealih pravljičnega sveta.

Če rabiš nekoga, ki deli in razume tvojo zablodo in se ob tem bolje počutiš, pojdi v cerkev. Če rabiš nekoga, da pozdravi tvojo bolezen (kjer ni ničesar magičnega ali pa paranormalnega), pa pridi k meni.

Sem zaradi tega slab zdravnik? To lahko precenijo samo moji pacienti, zagotovo pa ne nek osebek na spletnem forumu.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.106
1.883
113
Emona / Carnium
Jaz bi pa rad dobil odgovor na svoje vprašanje, čeprav od človeka z nizko amplitudo intelektualne krivulje (ne zato ker zagovarjaš Boga, zato, ker interpretiraš napisane odgovore v nekem svojem kontekstu in posplošuješ). Bil sem izjemno prijazen in dober, da sem ti odgovoril. Nisem bil len kot ti, ki praviš, da se ti enostavno ne da. Našel sem toliko dobrote v sebi, da sem ti ustregel, čeprav si grešnik ...Torej, poskusil si odgovoriti vsem a ti ni uspelo.

In to je moja zadnja objava v tej temi.
pozdrav.gif

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
ksz

Ne vem, zakaj se sploh debatira o Jernejevem odnosu s pacienti. Saj je čisto jasno, da bo zdravnik (in vsak drug človek) imel drugačen odnos do umirajočega bolnika, ki mu ni nič žalega storil, kot do forumskega provokatorja, ki ga zmerja z dvoličnežem, ker praznike praznuje po svoje, čeprav provokatorček še v isti sapi prizna, da tudi sam božje besede ne upošteva dobesedno, ampak si jo pač razlaga in upošteva po svoje (enako kot ateisti praznike).

Zdravnik lahko bolniku zelo elegantno pove, da pač ne ve, če bog obstaja (ker tudi resnično ne ve), bolniku stisne roko in mu pove, da bodo bolečine kmalu prenehale - praksa je verjetno podobna. Za bolj intenzivne debate o bogu in zadnji zakrament pa se naj ob postelji naslika duhovnik, saj je bolnik njemu ob nedeljah plačeval to storitev.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Dzexon pravi:
ksz

Ne vem, zakaj se sploh debatira o Jernejevem odnosu s pacienti. Saj je čisto jasno, da bo zdravnik (in vsak drug človek) imel drugačen odnos do umirajočega bolnika, ki mu ni nič žalega storil, kot do forumskega provokatorja, ki ga zmerja z dvoličnežem, ker praznike praznuje po svoje, čeprav provokatorček še v isti sapi prizna, da tudi sam božje besede ne upošteva dobesedno, ampak si jo pač razlaga in upošteva po svoje (enako kot ateisti praznike).

Zdravnik lahko bolniku zelo elegantno pove, da pač ne ve, če bog obstaja (ker tudi resnično ne ve), bolniku stisne roko in mu pove, da bodo bolečine kmalu prenehale - praksa je verjetno podobna. Za bolj intenzivne debate o bogu in zadnji zakrament pa se naj ob postelji naslika duhovnik, saj je bolnik njemu ob nedeljah plačeval to storitev.
Ponižno upam ,da bo res tako kot si lepo napisal.

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Od znanosti do boga; tole knjigo imam doma in je prav super. A jo je že kdo od vas prebral? Najbrž ne, sicer se ne bi tako goreče obkladali......Preberte si, ni štanc, je pa knjiga, ki vas bo sigurno zanimala, vsaj glede na to, kakšen odziv imajo teme o veri in neveri. Lepim link, upam da bo odprlo: http://www.pozitivke.net/article.php/20050526083735431
Knjiga nima nič s "cerkveno doktrino", tako, da ne bi kakšnemu od "ateistov" slabo ratalo in jo zaradi omembe boga ne bi hotel niti v roke vzet....
pozdrav.gif