Eno preprosto vprašanje za večino....

I

Izbrisan uporabnik #488

Med vrstniki bo zapostavljen, ker ne bo imel playstationa in ne bo mogel debatirati o kakšnem špilu tipa GTA.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.250
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
A vidiš, tukaj je problem, ker teh "zapovedi" se ne bere dobesedno. Na to ima veliko Doc Jernej za povedat . Razmišljaj "širše".
Potem so napisane zanič (kot našpa zakonodaja), kar veliko pove o avtorjih ...

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Citat:
A vidiš, tukaj je problem, ker teh "zapovedi" se ne bere dobesedno. Na to ima veliko Doc Jernej za povedat . Razmišljaj "širše".

Odločite se že enkrat. Zapovedi se kao ne bere dobesedno, praznike se pa mora praznovati dobesedno po nekem krščanskem redu s točno določeno miselnostjo?

Kaj bo naslednje? Smo ateisti tudi dvolični, ker se držimo zapovedi "ne ubijaj"? Si naj najdemo svoje uradne zapovedi?

Okej, evo, 1. ateistična zapoved (avtor: apostol Dzexon): uporabljaj mikrovalovko! Pa gorje vsem vernikom, ki jo bodo dvolično izkoriščali le za svojo korist. Nimaš kaj uporabljat mikrovalovke, če nisi ateist (Smejte se, ampak zame in ostale ateiste je tista vaša bukva enako vredna kot za vas moja najnovejša zapoved - približno nič).

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
hysterical-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Po tvoje je v redu, da upoštevaš cerkevene praznike samo takrat, ko tebi paše?

lej..janša je spregledal in iz klečanja za ponovni sprejem v partijo prešel v demokrata.

mi pa pač od praznika do praznika spregledamo in ponovno oslepimo.

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
V bistvu smo ugotovili, da si vsak vernik kot tudi ateist/agnostik vzame iz vsega samo tisto, kar mu odgovarja.

Ampak sploh vera je tukaj kriva prevzemanja idej od drugih kultur in ljudstev prav iz razloga, da bi bolj pritegnila te nove potencialne člane "prave" vere, ker po drugi strani pravi, da so njihove ideje in misli svete. Torej poslane od Boga. Pa čeprav si vsi zatiskajo oči, da so se vse vere že toliko spremenile in mutirale, da prvi je sploh nebi več prepoznali.

Zame je božič družinski praznik. Sem ga prevzel in ga priredil mojemu razmišljanju. No, saj ga vsi, ne vem na kateri božični zabavi je bil pravi božiček in ne en tip oblečen v njega.
hysterical-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Hmm... kaj pa sedaj, ko ti je tony pokazal, da božič dejansko NI v osnovi krščanski praznik?

Malce postavi v drugačno luč tvoje obkladanje z dvoličneži, a ne?

Še najbolj presenetljivo pa je, kako ne moreš razumeti, da imajo nekateri urejeno in ljubečo družino, čeprav imajo povsem naturalistični pogled na svet. Večina tvojih "zapovedi" je tako ali tako povsem logičnih nekomu, ki zna vsak malo razmišljat s svojo glavo in upam, da ne misliš, da si je tudi te izmislilo krščanstvo.

Dejansko je prav žalostno, da verniki potrebujete "božje zapovedi" oziroma še huje, da jih imaš kar za osnovo svoje vere. Kdor do teh zaključkov ne zna priti s svojim lastnim razmišljanjem, je čisto pravici povedano že kar grozljivo neumno in asocialno bitje.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Previdno, na tankem ledu si...

Dobrota in morala mi delujeta tudi, kot da sta pod patentom RKC. Če si torej dober in moralen, hkrati pa ne verjameš v nič, si... DVOLIČNEŽ!

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.547
5.097
113
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:Dejansko je prav žalostno, da verniki potrebujete "božje zapovedi" oziroma še huje, da jih imaš kar za osnovo svoje vere. Kdor do teh zaključkov ne zna priti s svojim lastnim razmišljanjem, je čisto pravici povedano že kar grozljivo neumno in asocialno bitje.
Božje zapovedi so vidik morale družbe nekaj tisočletij nazaj. Z njimi še danadašnji ni nič posebnega narobe, ker ljudje v tisoč letih ne napredujemo nič (za evolucijo je to prekratka doba). Jernej je seveda odprt človek, samo vernikov pač ne mara in je pač tipični vojak verske vojne 21. stoletja. Torej vojne vernikov ateistov proti ostalim vernikom. Kot vsaka verska vojna ima seveda tudi ta bolj ekonomsko kot versko ozadje, ampak to ni ta tema.
Kar se pa tiče krščanskih praznikov in daril in otrok. Darila nimajo s temi prazniki nobene veze. Tudi v splošnem so ti prazniki za krščanstvo nepomembni. Nekdo si je pač zmislil, da bi bilo fino, da bi Miklavž nekaj prinesel, ker je bolj kritičen del leta (zima itd...). Samega ozadja ne poznam, mogoče so se katoliki delali frajerje proti protestantom ali kaj podobnega. Slovenci bi si lahko izmislili nek svoj praznik in obdarovali vse živo. Samo kaj, ko nobenega državnega praznika nimamo, ko bi ga vsi cenili in bi vsem res nekaj pomenil... Mogoče bi pekli purane ali bolj avtohtono odojke za 25.junij? Otroci pa bi dobili v dar svojo prvo airsoft pištolo?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
A se ti sploh zavedaš, kako neumno se sliši, da ateista obtožuješ, da se gre versko vojno? Moje razmišljanje za razliko od tvojega nima popolnoma nobenega ideološkega spina. Samo harmonija invidiuumov, ki znajo logično razmišljati.

Sam si lepo napisal, da so moralne norme nekaj prastarega... Zakaj jim potem rečeš "božje"? Še ena stvar, za katero se zmotno sklepa, da je ima religiozno ozadje. Kar pa si pozabil je, da imajo te norme povsem racionalno ozadje. Ničesar magičnega ni pri njih.

Ti si tisti, ki vidi potrebo, da se okoli teh načel splete neka izmišljena zgodbica, ki se potem servira susceptibilnim ljudem. Resno, kaj je tako čudovitega pri neki izmišljotini in izkrivljenem pogledu na svet? A je toliko lepše živeti v lažnih prepričanjih? Ti je toplo pri srcu, ko imaš v zrelih (stvar debate...) letih še vedno namišljenega prijatelja?

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
.

Citat:
Ti si tisti, ki vidi potrebo, da se okoli teh načel splete neka izmišljena zgodbica, ki se potem servira susceptibilnim ljudem. Resno, kaj je tako čudovitega pri neki izmišljotini in izkrivljenem pogledu na svet? A je toliko lepše živeti v lažnih prepričanjih? Ti je toplo pri srcu, ko imaš v zrelih (stvar debate...) letih še vedno namišljenega prijatelja?
In ti boš dohtar? Prešaltaj rajš na odvetnika.
A boš po onkologiji hodil in takele govoril bolnikom v zadnjem stadiju , ali pa zgaranim penzijonistom s 300€ ,
ravno ti bi moral razumet ,da so ljudje ,ki jih samo to drži pokonci .. , pusti jih na miru naj veruje v kar hoče saj te noben ne sili ,da moraš ti tudi.

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
in kaj ti delas 1,2 maja, da si zasluzis "castit" praznik dela?
ali pa 25.6 za dan drzavnosti? Se udelezis raznoraznih proslav?

dejansko hoces noces je 25.12 postal praznik, ki je sinonim za druzinska srecanja in obdarovanje - za to ne rabis bit vernik, ker je postalo nekaj vecje od tega - obicaj.

Tako bom tudi sel 1 maja na kresovanje - pa ne z kakim drugim namenom, kot da se enostavno druzim s prijatelji

Sem preprican, da to kaj naprej meces nam pri bozicu sam delas pri drugih praznikih
cheer.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.103
1.278
113
42
Nevem no jaz ne rabim družinskega praznika da sm z družino. Mi se dobimo s celo familijo večkrat na leto. 1.maj jaz praznujem lepo tm kjer sm.

22. jul 2007
13.601
1.776
113
124
naša dva že od sredine novebra hodita kot ponosna srba in kažeta tri prsta za tiste tri prijazne možice MBD, kateri nosijo darila
10.gif
recesija pressLPWWY

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Nevem no jaz ne rabim družinskega praznika da sm z družino. Mi se dobimo s celo familijo večkrat na leto. 1.maj jaz praznujem lepo tm kjer sm.

ma seveda, sej to je druga zgodba. Sej tudi darila ne kupujes samo za rojstni dan :D
Ampak generaliziram, da marsi kdo pac izkoristi cas, ker ce ne drugace vsaj takrat lahko zberes ljudi na enem mestu.